dagna
Fanka BB :)
Ja mam to samo - golenie to istna akrobatyka, a przy tym jestem cała mokra z wysiłku. Przed porodem może poproszę męża, on się strasznie do tego pali. Wolę w domu niż w szpitalu.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie wiem gdzie zadać to pytanie ale ma to związek z przygotowaniem się do szpitala:
hm... co robicie z intymnym owłosieniem? Pytanie kieruję przede wszystkim do tych Brzuchatek, które na codzień nie usuwają tam włosków - czy przed porodem macie zamiar podjąć jakieś specjalne zabiegi?
Saraa to w Niemczech golą i robią lewatywę obowiązkowo? Myślałam, że o goleniu w ogóle mowy nie ma a lewatywę można ale nie trzeba?
Właściwie to jestem ZA lewatywą. W końcu chyba też jest człowiekowi lżej i dziecku no i nie trzeba sobie takimi sprawami głowy zawracać... robią ją zaraz po przyjęciu czy w jakimś konkretnym punkcie porodu?
No u nas już też lewatywy nie robia przed porodem ani krocza nie golą.
Ja tam enemkę sobie sama kupię w aptece i jakby co to sobie zaaplikuję w domu
Bo przy drugim porodzie na noc sie nażarłam a rano jakież me zaskoczenie że lewatywy nie ma :0 Potem głupio mi przeć było :/