reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista obecności

To Ci raczej nic nie da Karolinna bo przecież oni przyjmują tak jak kobiety przychodzą, nie będą specjalnie dla kogoś trzymać miejsca. Podobno to nie tylko na Ślasku ale w całym kraju taki babyboom :laugh: Położna mówiła, że sama odebrała już w tym miesiącu 32 dzieci ( a na oddziale jest przecież więcej położnych) i tyle to nie miały czasem wszystkie przez cały miesiąc. Ogromnie płodny ten rok ;)

reklama
ale ktoś tu pisał że jak kobieta była niezapisana i ma mniejsze rozwarcie niż 5 cm to nie przyjmą a jakby było się zapisanym w tym szpitalu to jednak szanse większe że wezmą :) nie podoba mi się ten wyż akurat w listopadzie,kojarzy mi się to tak że kobieta będzie musiała rodzić byle szybciej bo następna czeka juz na ten stół :( okropieństwo ;) zawsze pcham się tam gdzie masa ludzi ;)

A wyobrażasz sobie, ze np. jest noc, na oddziale jedna położna ma dyżur i naraz rodzi 6 kobiet? Bo ja nie a to możliwe, niestety.

Okropna wizja, miejmy nadzieję że nas wszystkie to ominie...
A u mnie w szpitalu zawsze poporodzie wychodziło się na trzecia dobę po porodzie, a teraz wysyłają do domu na 2 dobę. Znajoma rodziła i tak ją wypuścili a na drugi dzień dostała bóli brzucha i jakieś chyba zakażenie i do lekarza i tabletki itp.
Ja bym wolała żeby tą dobę dłużej potrzymali bo w domu potem jak sie zacznie coś dziać to nie wiadomo co robić.

co Wy mówicie! to w sumie zbieg okoliczności!
ja też urodziłam się,gdy był ogromny wyż,historia lubi się powtarzać
mam już "zaklepaną" położną" wstępnie i mam nadzieję,że bedzie tylko dla mnie
pozdrawiam z pracy-wiecie co już mi się nie chce :mad:
akurat mam pracę -cały czas przy komputerze w 1 pozycji,a od tego podobno wychodzą żylaki

nie ma to jak pomarudzić... ;)

reklama
Do góry