reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista Marcóweczek :)

Mam prośbę - jeśli ktoś chciałby, żebym go dopisała do listy marcówek, napiszcie mi na pw :) Nie chcę nikogo przeoczyć :)

reklama
witam Was Marcoweczki i tez przepraszam ze sie tak wkrecam ale chciałabym sie podzielic wiadomoscia ze mam na 22 marca termin wiec poprosze o wpisanie mnie na liste jesli mozna - pozdrawiam goraca

No i jestem po badaniu przezierności karkowej. Pani doktor (bardzo miła i uprzejma zresztą) powiedziała, że wyniki są dobre i tylko ode mnie zależy czy chcę robić test podwójny (z krwi) żeby zwiększyć pewność o dodatkowe 5% więc chyba dam sobie spokój. Na USG było już dobrze widać dziaciaka, ale leniwy jakoś (bo ani nie wierzgał ani się specjalnie nie kręcił).
Teraz muszę poszukać w necie jakichś informacji o tym co znaczą te wszystkie skróty na wydrukach z USG. Nie wiem czy gdzieś tego nie czytalam na forum i będę też musiała przeszukać. A może ktoś kojarzy gdzie był taki wątek to bardzo proszę o info.

Agutek a Ty już jesteś po badaniach?? Bo też miałas iść w środę.

Pozdrawiam

Agutek będzie dobrze :).
Ja też się trochę cykałam ale poszło dobrze. Pani doktor wszystko komentowała ale ja dizs jakas lekko przymulona jestem (chyba przez tę pogodę - raz słońce , raz deszcz) i połowa do mnie nie docierała, pewnie gdyby nie widoki na USG to bym zasnęła ;). Nie wspominając faktu, ze te wszystkie medyczne pojęcia średnio dla mnie zrozumiałe były. W każdym razie przezierność NT wyszła 1,3mm a to podobno jest w normie. A dzieciak ma 5,99mm.

Ja juz się umówiłam na USG w 20 tc na dobrostan. Kosztuje to wprawdzie 180 zł ale przynajmniej będę spokojna bo na porządnym sprzęcie wszystko widać a USG gdzie mialam robione pierwsze USG jest mało dokladne.

3mam kciuki :)

reklama
Do góry