reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja też czekam jeszcze na kurtkę ze starego zamówienia, ale ten gościu tak późno wysyła i długo idzie, teraz doczytaliśmy. Zamówiłam dziś strój kąpielowy, bo rabat 49%. No i za kolędowe Mikiego zamówiliśmy mu telefon, bo chciał i w końcu na niego zarobił, jakby nie było swoją pracą przez 4 tygodnie. Przyszedł w niecałe dwa tygodnie, ale przesyłka płatna, żeby nie było cła itp Telefon o ponad 200 zł taniej niż w Polsce. Była promocja walentynkowa. Rewelacja!!!!

reklama
U nas od dzisiaj wielkim hitem stał się kubek że slomka, od razu wiedziała jak pić i Super jej to idzie dużo lepiej niż z kubka niekapka :-)
Kubek-Jakubek-ze-słomką-żółty-Canpol-babies.jpg

Załączniki

• Kubek-Jakubek-ze-słomką-żółty-Canpol-babies.jpg
    Kubek-Jakubek-ze-słomką-żółty-Canpol-babies.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 357
Moja też ładnie ciągnie przez rurkę, te deserki z tubki wciąga raz dwa :-) Może i lepiej tak kubeczek niż nekapek? Już się rozglądałam za niekapkiem avent właśnie.

Asiu super z tym kubeczkiem, myślałam ze to dla starszych dzieci bo mojej znajomej synek dopiero załapał a ma prawie 1,5 roku. A tu się okazuje że takie maluszki też mogą umieć:)

Ogólnie ja jedzenie ostatnio tylko częściowo blenduję, zazwyczaj część warzyw blenduję a część rozdrabiam widelcem i wychodzi mi taka gęsta zupka z grudkami, w sam raz dla mojej Natalki. Myślę że rozdrobnionych tylko widelcem jeszcze by nie zaakceptowała ale dojdziemy do tego ;)
Mąż się strasznie wkurzył na ten blender, poszukał w necie i zobaczył że da się tą część kupić w serwisie i zadzwonił do teścia ze skargą i kazał mu tą część odkupić. I przywiózł wieczorem, mąż naprawił i już mam sprawny blender uff.

Hej.
Widzę, że Wasze dzieci są coraz bardziej zaawansowane, a moja dalej w tyle :( Teraz to się już zaczynam powoli martwić :(
Sara nie akceptuje grudek w ogóle, tylko słoiczki i zwykłe jedzenie dobrze zblendowane. Chciałabym, żeby już zaczęła jeść inaczej, a tu nie dość, że mało je to jeszcze wiele razy wyrzucam np. pół porcji.
Posadzona też "siedzi" tylko taka mocno pochylona do przodu. Choć ostatnio zaczęła coś odrobinę poruszać się do przodu, może coś się zacznie.

Ja też ostatnio nie mam na nic czasu, robię zlecenia dla mojej firmy, a do tego Sara teraz znów mega płacze przed drzemką, nie mam już pomysłu jak ją uśpić. 4 miesiące nie bujałam jej na rękach, a teraz wychodzi na to, że znów się zacznie, bo inaczej przekręca się na brzuch, chwyta szczebelków i podciąga i to ją jeszcze bardziej rozbudza. Dziś obudziłyśmy się po 6, ona zasnęła koło 8, ale ja już wstałam, bo się potem nie ogarnę. Mała jeszcze śpi - w ostatnich tygodniach coraz częściej ma drzemki 1,5 h, ale co z tego, jak przed się wymęczy płaczem :(

Witajcie. U nas ostatnio dwie noce placz i wrzask jakby nie wiem co mu sie dzialo, ma taki suchy katarek i nie moze oddychac i strasznie sie złości, praktycznie nie spałam z mezem bo pobudki co chwile. Moj syn to.wielki panikarz, jak sie budzil to byl wrecz przerazony. Próba przetkania mu nosa konczy sie panika i rzucaniem...masakra jednym słowem

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas też dziś w nocy problem z suchym katarkiem. Niby wywietrzone, grzejnik zakręcony i pranie w sypialni ale nic nie dało . Pobudki z płaczem co chwilę, jeść nie mógł bo nos zatkany i się złościł, masakra.

Do góry