reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Martuś my będziemy obchodzić imieninki dziecka ale pewnie we własnym gronie. Pierwsze imieninki przegapiliśmy bo jak mała miała już ze 3 miesiące to dopiero pomyśleliśmy że trzeba by ustalić:)
A co do tego schematu żywienia właśnie, że 3 posiłki stałe i 2 mleczne - to co rozumieć poprzez "mleczne"? Mm/ pierś czy to też kaszka mleczna się zalicza?

A mi teściowa zepsuła blender jak robiła tą swoją nieszczęsną zupkę. Nie muszę mówić jaka jestem wściekła. Widocznie nie umiała wyjąć końcówki i tak na siłę to zrobiła, i tam gdzie powinno być kółko zębate to teraz jest gładkie bo ząbki starła i przez to się nie kręci :/ masakra jestem okropnie wkurzona i nie mam jak zupek gotować:/

reklama
Ja już zupek nie blenduję tylko widelcem troszkę rozdrabniam. Antek uwielbia rozciapywać groszek w buźce . Też bym się wkurzya.

Kamejka ja też nie przepadam za swoją teściową, a jak na razie jestem zmuszona z nią mieszkać. A do tego teraz ma urlop :(

U Nas wygląda to tak:
7:00 mm
10:00 kaszka na wodzie z owocami
13:30 obiadek
17:00 mm
20:00 mm zagęszczone kaszą

w nocy 1x150mm. Przy cycu budził się co dwie godziny, a po paru dniach od odstawienia budzi się w nocy tylko raz, czasem dwa razy ale ten drugi raz nie musi jeść tylko usypia.

Mój maluch się bardzo zmienił. Wcześniej był spokojny, siedział cicho i się nie ruszał, a teraz wszystkiego chce dotknąć, wierci się, marudzi, złości. Gdzie jest mój grzeczny Mikołaj :(
najśmieszniejsze jest tak dotyka podłogi i jak ociera ręką o drewno to taki śmieszny dźwięk wydaje i bardzo go to interesuje :) 5 min to robi :)

Martuś kaszka na wodzie a kleik na mm bo Zosia nie chce butelki i tylko cycus albo łyżeczka jemy:-)
Link wstawię jak usiądę do komputera:-)

U nas raczej obchodzi się imieniny jeśli chodzi o dorosłych. U dzieci bardziej urodziny tzn w sensie zapraszania gości czy prezentów. :-)

No niestety moje pierwsze zamówienie na Aliexpress i już problemy. Zamówiłam i opłaciłam u jednego sprzedawcy 4 kompleciki ubrań i doszły tylko 3. Teraz zaczęłam spór. Napiszę Wam jak się wyjaśniło

Kamejka też bym się wkurzyła i poprosiła o odkupienie, skoro i tak robiła to bez Twojej prośby o to.
Martuś w rodzinie mojego męża obchodzi się imieniny dzieci, w mojej nie. Uznaliśmy obydwoje że wg nas (!) jest to przesada i wg zasad mojej rodziny lecimy. Do 18stki urodziny dzieci a po 18stce imieniny o ile będą sami na siebie pracować i je sobie wyprawią. Nie chodzimy tez na imieniny dzieci. Dla nas imieniny to impreza dla dorosłych. Za to sobie, dorosłym, nie wyprawiamy urodzin :)

Ja też już nie blenduje, ewentualnie tylko mięso, resztę widelcem:-)

Iwona napisz jak się potoczy ten spór bo jestem ciekawa :-)

reklama
Iwona, o kurcze! To przykro. No mam nadzieję, że się wszystko wyjaśni!
Kamejko -
ok 7 cyc
ok 9 kaszka z owocami, picie
ok 11 odrobina cyca do snu
ok 13 obiad, picie, spacer
ok 16 cyc
ok ok 18 deser, picie
ok 20 cyc na dobranoc, tak jak teraz :-)
Noc zazwyczaj przesypia.

Do góry