reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

My po szczepieniu. Maly wazy 8200, ladnie podciagnal wage. Mocz ok. Dowiedziałam sie ze maly jest nerwowy, trzasł sie jak go badala i tak samo ma po przebudzeniu i tyle powiedziala. Zębów nie ma. Chyba bede mu melise podawac, albo sobie... w sporej ilosci...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Julka a nie ma za dużo wrażeń w dzień? Typu tv, ktoś coś głośno powie, puści muzykę, pisałaś że twoja mama opiekuje się dzieckiem, może on jest głośny, krzyczy, płacze,a twój synek później tak odreagowuje.

Mamba tak moze byc, tylko ze tez nie jestem wstanie tego całkowicie wyeliminowac, bo musialabym sie z nim zamknac i nigdzie nie wychodzić, a to tez nie jest dobre. Tv wyeliminowalam, sporadycznie oglądam to i on zerknie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam.Przeczytalam kilka ostatnich stron.
Iwona i Gwiazda gratuluje synków:-)
Moim zdaniem nie należy porównywać dzieci co które robi szybciej ale tez "nie olac"i w razie wątpliwości szukać porady u specjalisty.Nawet jeżeli by okazalo się że nic się nie dzieje,to człowiek ma czyste sumienie.
Kamejka a możesz skonsultować się z innym lekarzem?bo wiesz lekarz lekarzowi nie równy...ona naprawdę jest malutka...nie można też zganiać do konca na geny bo ja przed ciążami 164 cm 50 kg a mój 179 i 80 kg wiec raczej drobni jestesmy a dzieci duże rodze.nie mówię tego po złości tylko żebyś skonsultowala się z dobrym specjalistą...jak masz ochotę to napisz na priv.
U nas Armagedon czyli norma.remont od miesiąca

Do tego 4 zęby idą i starsza daje popalić.Także głównie ganiam za młoda i pacyfikuje starsza.dzisiaj byliśmy na szczepieniu wzrostu nie mierzyli waga 11,680.pielęgniarka stwierdziła ze wygląda jak mały budda.No i z jedzeniem trzeba się chować bo jak widzi ze ktos je to jest"dada"i ślinotok.Czasem ulegamy i tym sposobem ogórkowej nie popuści...

Heeej!

Tak przeprowadzamy się na początku kwietnia. Przeprowadzka w rodzinne strony i znajomi i rodzina w jednym miescie. Mam trochę stres, ale dam radę.

Ania ostatnio jest spokojna. Krzyczy od 2dni, bo ząbki kolejne wychodzą.

Wczoraj bylismy na kawie u męża pracownika to Ania dala wziąć sie na ręcę, ale zauwazylam ze woli kobiety, bo jak faceci ją biorą to jest ryk :D poszła z nią babeczka do kuchni i pokazac mieszkanie to bylo ok.

Ania strasznie goni nam kota. Uwielbia go, ale milosc jest jednostronna i muszę ich pilnowac. Jakby ktos mnie męczyl caly dzien to tez bez sympatii :D masakra.

Kamejka- to malutki Twoj dzidziuś. Wolałabym sprawdzic co i jak, ale na spokojnie.

Julka- o kurcze...moze byc, ze nerwowy i dlatego słabo sypia. My mamy herbatke z melisą, ale czy to cos daje to nie wiem, bo Ania nadal szalona po niej jest :D

Dziewczyny kochane. Dawno tu nie pisałam i szczerze to zatęskniłam [emoji22] częściej na fc piszemy jakoś tak szybciej i wygodniej ale obiecuje sie poprawić[emoji5] w końcu tu wraz z poczeciem naszych dzieci narodziły sie forumowe przyjaźnie. Mam pytanie
Czy wasze dzieci już samodzielnie siedzą? Czy same już potrafią usiąść?

Hej
Kurde, od kilku dni punkt 4 pobudka i płacz. I nie wiem czy to kupa bo ostatnio po nocy już jest, ale jestem tak leniwa że niechce mi się w nocy sprawdzać pieluszki :confused:
W dzień co chwile obija głowę bo się na wszystko próbuję wspinać ale ie obłoże całego domu poduszkami i co jakiś czas słyszę łup i płacz :(

Karnadkor a ile starsza ma lat? U nas też jak Filip widzi kanapki to od razu łapki wyciąga, czasami dostanie trochę chlebka.
Właśnie dziewczyny dajecie dzieciom chlebek z maslem?

Agulaw2016 Filip jak widzi naszego kota to też wpada w zachwyt, zdrapka czasami daje się potarmosic, ale on jak ja złapie to garść sierści zostaje w rączce i często ona ucieka na szczęście nie wyskakuje z pazurami, ale w nocy z chęcią z nim śpi, mogę ją wyganiać co 5 min a i tak jak się obudze to ona będzie z nim spać.

Aga30, mój sam nie siada, posadzony posiedzi chwilę i leci, samego w takiej pozycji nie zostawię. A jak rehabilitacja? Byliście u kogoś nowego?

Agula Zosia też tarmosi kota i goni za nim po całym domu, łapie za ogon i do buzi, dobrze że wyprowadzilam go do teścia miesiąc temu i rozstalismy się w dobrych stosunkach :-p bo teraz i tak i tak musiałabym go oddać, Kropka to taki zaczepnik, szalony kot mogłaby mała drapnac :-/
Ale jak jesteśmy u teścia to Zosia jest zachwycona, Kropka mniej:-)

reklama
No my ze względu na tą wagę zrobiliśmy badanie krwi, kału i jeszcze musimy mocz ale od kilku dni próbuję złapać w woreczek i ciągle mi się nie udaje :/ jak będą wyniki to idziemy do lekarza prowadzącego. I zamierzam wtedy poprosić o skierowanie do szpitala :( nikt nie chce iść z dzieckiem do szpitala ale jak ją przebadają od a do z to będę spokojniejsza :(

Do góry