reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Hej wam :) sukienka super :)
Doris my chodzimy na rahabilitacje z Adasiem caly czas :) ale to tera bardziej juz dla Niego bo to co mial nadrobic juz nadrobione :) Dziekuje za gratulacje :)

U mnie ciezka noc mlody mial lejacy katar i gorączkę .Idziemy dzis do lekarza bo martwie sie bo mu splywalo zeby nie bylo jakies zapalenie oskrzeli czy cos bo w tej sytuacji szpital najmniej potrzebny :)

Padam na twarz po prostu juz dzis :)

I tak jak pisalan spokojnie dziewczyny :)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Doris my chyba od 3 miesiąca chodzimy bo mlody mial asymetrie i za slabe napiecie miesni :) a teraz juz wszystko ok :) ale ze mamy zabiegi to raz albo dwa razy w miesiącu z nim ide pocwiczyc na 30 min :)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ta sukienka w białym kolorze też wygląda super!
Ja zamawiałam sukienki z Link do: Sukienki - infinityfashion.pl i mogę je polecić :)

Już przestaje myśleć o tym, że Mikołaj czegoś jeszcze nie potrafi. Ja bardziej bałam się o to, jaki będzie w przyszłości skoro teraz wolno mu wszystko idzie :) już miałam wizje straszne jego osobowości :) Ale cieszę się, że to normalne i każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Jak widać jest tutaj u Nas sporo maluchów co na razie kręcą się wokół własnej osi.

Cześć dziewczyny. Ja sie nie martwie ze moj nie raczkuje,jedynie kreci sie wokół własnej osi. Bedac ostatnio u neurologa (nie z tym) przebadala mi go i powiedziala ze wszystko jest super. Bardziej martwie sie jego niespaniem. On nie ma nocy zeby normalnie przespal, dzis rzucał sie i wybudzal co chwile. Ja praktycznie nie spałam. Obserwowałam go i spał sobie, za chwile wybudzal sie jakby mu sie cos zlego snilo, rzuca rekami i nogi podnosi do gory. Ja nie wiwm czy to normalne. To moje 1sze dziecko,ale czy to możliwe żeby az tak nie spał???? Wkrecam sobie ze cos jest nie tak....
Dzis mamy szczepienie na 17...spozniona zoltaczka i pneun. Podpytam pediatre ale pewnie uslysze to samo.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej.
Maamba Zosia tak robi jakby coś przezuwala w buzi, zaczęła odkąd pojawiły się zeby, myślę że ona je czuje językiem i nie wie co to :-)

Kiedyś faktycznie trzeba było sporo nadrobić zanim coś się napisało, teraz nas mało ale i czasu mało zwłaszcza jeśli się pracuje. Ja codziennie po 5 godzin pracuje a potem jest co ogarnąć :-)
Dzisiaj moja Zosia przyszła do mnie na czworakach jak wróciłam z pracy i się rozvieralam z takim słodkim usmiechem:-) to są piękne chwile:-)

Nie popadajmy w skrajnosc, a najlepiej wogole nie porownojmy naszych dzieci bo każde ma swój rytm. Wiecie one tego teraz i tak nie rozumieją ale jak będą starsze to wyczuja zmartwienie/niezadowolenie rodzica np. Z tego za ma gorsze oceny niż kolega albo pływa nie tak dobrze jak koleżanka. Nie dajmy się zwariować. Ja miałam taką koleżankę co miała bardzo wymagająca mamę i to było okropne:-/ale to już temat na dyskusję za parę lat:-)
Asiu, super ciuszki dla Zosi i sukienka też fajna.

Heeej!
U nas to co zwykle: zęby, marud, pociecha i tak wkoło. Nie ma co pisac. Kupa jakas dziwna, ale nie będę rozpisywać się na ten temat :D ogolnie Ania sama trzyma butelkę.

Co do rozwoju to odczuwam jakis wyscig...moze nie jestem wyspana i dlatego :p nie porownuje, bo Ania leniwa do stania, ale gada juz jak stara :D mama, tata, baba, lala i wiele innych, na kota bziu :D

Jutro jedziemy na kawę do pracownika mojego męza, bo ma kwity podpisac. Jakos dzien zleci. Dostalam propozycje powaznej pracy, ale niestety nie dam teraz rady: przeprowadzka, przyzwyczajenie Ani do nowego miejsca i osoby, studia i obrona a gdzie tu jeszcze praca przy rozliczeniach. Szkoda, ale trudno.
Agula, a jak egzamin?
Gdzie się przeprowadzacie?

Alez slicznaaaaa!!! [emoji813] CUUUDNA
Jaki koszt tego cudu?
Na chrzciny nie bardzo ale na inna okazje z chęcią bym kupila

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
A dlaczego nie na chrzciny? Chyba, że za krótka albo niedopasowana do wieku. Ja miałam taką z baskinką, a dekold bardzo podobny w serduszko i koronkowa góra. I uważam, że w porządku była :)

Cześć dziewczyny. Ja sie nie martwie ze moj nie raczkuje,jedynie kreci sie wokół własnej osi. Bedac ostatnio u neurologa (nie z tym) przebadala mi go i powiedziala ze wszystko jest super. Bardziej martwie sie jego niespaniem. On nie ma nocy zeby normalnie przespal, dzis rzucał sie i wybudzal co chwile. Ja praktycznie nie spałam. Obserwowałam go i spał sobie, za chwile wybudzal sie jakby mu sie cos zlego snilo, rzuca rekami i nogi podnosi do gory. Ja nie wiwm czy to normalne. To moje 1sze dziecko,ale czy to możliwe żeby az tak nie spał???? Wkrecam sobie ze cos jest nie tak....
Dzis mamy szczepienie na 17...spozniona zoltaczka i pneun. Podpytam pediatre ale pewnie uslysze to samo.

A czy ktokolwiek Ci wyjaśnił z czego są te problemy ze spaniem?

Hej.

Asiu, super ciuszki dla Zosi i sukienka też fajna.

Agula, a jak egzamin?
Gdzie się przeprowadzacie?

A dlaczego nie na chrzciny? Chyba, że za krótka albo niedopasowana do wieku. Ja miałam taką z baskinką, a dekold bardzo podobny w serduszko i koronkowa góra. I uważam, że w porządku była :)

A czy ktokolwiek Ci wyjaśnił z czego są te problemy ze spaniem?
Nie, zrzucali na zęby, na to ze małe dziecko tak sypia...dzis zawiozlam mpc do badań bo juz nie man pomyslu

Nie, zrzucali na zęby, na to ze małe dziecko tak sypia...dzis zawiozlam mpc do badań bo juz nie man pomyslu

No właśnie to trochę dziwne, żeby tak dziecko nie spało od urodzenia :/ Już nie mówię, żeby przesypiał całe noce, ale jak tak się często budzi to jest niewyspany i dlatego marudny. Nie mam pomysły, gdzie tu można by iść jeszcze, kto mógłby coś wyjaśnić :(

reklama
Wy się martwicie, że dzieci powoli coś robią, a mnie przeraża z kolei, że za szybko, że nie usiedzi w miejscu, że będzie nadpobudliwy czy coś. Nie umie się skupić na jakiejś zabawce bo zaraz leci gdzieś do mebli ibw górę. Przez to manualnie się pogorszył... Zawsze coś...

Byliśmy wczoraj u męża w pracy. Był grzeczny, szedł na ręce do obcych, nawet jak nas nie widział to spokój. Najlepsze... Wszyscy ustawii się w koło i było przemówienie szefa (to była oficjalna wizyta z ciastem itd) synuś dostał prezent do rączki, a druga zrobił "papa". Wszyscy w śmiech. Dostał prezent to może iść...

Do góry