reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

To juz zależy od sądu. Trzymam kciuki żeby poszło po Twojej myśli w każdym razie. Przepraszam ale chyba mnie ominęło, Ty rozstałaś się z ojcem Poli? Jak jestem wścibska to przepraszam..

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Julka,ja tez właśnie miałam za darmo 5w1 i teraz zastanawiam się co będą kombinować..
Moja Hela w kontakcie z obcymi była strasznie niespokojna. Wyła non stop, nie wiem dlaczego zwłaszcza u mojej tesciowej(ciekawe dlaczego). Teraz jej przeszło i jest w miarę grzeczna ;)

Ruda, ty to masz skomplikowaną sytuację, ale z tego co widzę to dzielna dziewczyna jesteś i dajesz rade. Chciałabym pomóc, ale nie znam żadnego prawnika. Mam nadzieję, że ułoży się po twojej myśli.

Kasia
, strasznie z tym wypadkiem.. i to jeszcze przed Świętami :( Taki wypadek to powinien wyczerpać twól limit nieszczęść na następny rok :p Dobrze, że dzieciom nic się nie stało.
Z tego co wiem to rozwój dzieci jest uwarunkowany genetycznie, więc twoja córeczka musi to raczkowanie mieć po tobie. Jeszcze dwa miesiące i będzie ci chodzić :p

groszkowamama, wszystkiego najlepszego!

Mój synek na razie toleruje obcych. Zwykle przygląda się im z uwagą, ale nie płacze.

Waży pewnie jakieś 6,5kg. Malusi jest, taki Pchełek :)

Dziś się czuję lepiej to muszę się zebrać i posprzątać.
Ustaliliśmy z chłopem, że będziemy jutro mieć zupe grzybową i pierogi. Do tego zrobie makowiec na kruchym cieście i to będzie tyle.

@Kaskaw Rozstaliśmy się na początku ciąży, w styczniu. Teraz jestem w związku z kimś innym i on pracuje i mieszka za granicą. Chciałabym jechać do niego z małą. Póki co moge wyrobić dokumenty i jechać, ale to bez sensu, bo na sprawy będę musiała i tak przyjeżdżać. Boję się, że ojciec dziecka będzie utrudniał mi wyjazd z czystej złośliwości, a wiadomo, że będzie miał argument, że uniemożliwie mu kontakt z dzieckiem i udział w jego wychowaniu.

@Kaskaw Rozstaliśmy się na początku ciąży, w styczniu. Teraz jestem w związku z kimś innym i on pracuje i mieszka za granicą. Chciałabym jechać do niego z małą. Póki co moge wyrobić dokumenty i jechać, ale to bez sensu, bo na sprawy będę musiała i tak przyjeżdżać. Boję się, że ojciec dziecka będzie utrudniał mi wyjazd z czystej złośliwości, a wiadomo, że będzie miał argument, że uniemożliwie mu kontakt z dzieckiem i udział w jego wychowaniu.
Powiem Ci że mój mąż chciał byłej żonie ograniczyć prawa rodzicielskie, ale u nas to porażka, to co ona wyprawiała żeby tylko na złość zrobić to przechodziło ludzkie pojęcie.. A sąd jak to w naszym kraju,nie przychylił się do tego wniosku.
Ale skoro od początku ciąży nie jesteście razem, w niczym Ci nie pomaga, to wszystko jest na Twoją korzyść. Oby się udało. Taki ojciec z doskoku tylko miesza dziecku w głowie..
Flammie myślę że to dlatego że mój syn rozbił ostatnio lusterko ;)) oby przyszły rok był lepszy ;)

Ruda, również podziwiam za siłę. Oby tylko nie utrudniał. Skoro i tak jest daleko i tylko sporadycznie widuje Polę to może się uda.
Rozumiem, że nie jest tak, że jakoś możecie się dogadać... Oby poszło po Twojej myśli...

@Lizzy_ Póki co to nie widuje nawet sporadycznie. Nigdy jeszcze jej nie widział. Pisał, że chce ją zobaczyć 3 razy, zawsze pijany, w środku nocy. Pierwszy raz w pierwszą noc po porodzie napisał najpierw wiadomość, że chce zrobić testy DNA i czy wyrażam zgodę, a za kilka godzin wiadomość, że chce się zobaczyć ze SWOJĄ córką.

Ruda strasznie Ci współczuję że trafiłaś na takiego palanta..
Ale ja wychodzę z założenia że ojcem nie jest ten kto zapłodnił tylko ten co wychował, więc mam nadzieję że Twój obecny partner będzie dobrym ojcem dla Poli i że będzie Cię wspierał we wszystkim.
Tak tylko sobie myślę że szkoda że podałaś tamtego cwaniaczka jako ojca.. Byłby święty spokój jakbyś go nigdxie w dokumentach nie podawała..

reklama
No co za .. Nie wypada tutaj używać takich brzydkich słów. Ale w takim razie nie odbieralabym żadnych wezwań z sądu. Wtedy nic Ci nikt nie zrobi bo nie będziesz prawidłowo powiadomiona i nie będą mogli przeprowadzić rozprawy.. I awizo tez bym nie odebrała nigdy. I wyjechałabym za granicę i miałabym go daleko w dupie i swój pozew mógłby wsadzić sobie w buty.. Byłby wyższy. Przemyśl to ;)

Do góry