reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

A w ogóle, wróciłam z wigilii firmowej, byłam sama, mąż został z małą. Było zaje..., w ogóle każdy pytał co u mnie, kiedy wracam, kiedy ich w biurze odwiedzę (byłam 2x) itp. teraz poszli na clubbing, ale ja jestem już zmęczona, więc wróciłam.
To, co mega miłe, to dostałam piękny prezent - ubranka i kartę podarunkową do smyka z podpisami wszystkich :) Zrobię Wam jutro zdjęcie ubranek, jakie piękności, nie żeby się pochwalić, ale naprawdę to miłe, że o mnie pamiętają.
Od szefów dostałam wino :)
Planowałam zmienić pracę ze względu na pensję, ale bardzo ciężko, bo mamy naprawdę świetną atmosferę.
Dobrej nocy :)

reklama
Nie ma, po świętach składam wniosek o dowód. W tej chwili nie potrzebuje jego zgody, ale jeżeli po sprawie dziecko będzie miało nazwisko jego i moje to będę musiała wyrobić jeszcze raz

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Odnośnie szczepionek. My też szczepiony 5 w 1. O tym, że się kończą ostrzegła mnie pani szczepiaca w naszej przychodni. Kupiłam trzy od razu. Ta dawka przypominająca za rok czy ileś dla nas będzie w przychodni.
Pani powiedziała, że jak się zaczęło 5w1 szczepić, to można ostatnią 6w1, ale nie można sanepidowskimi już. Nie wiem ile w tym prawdy, że nie można, a ile wpływów koncernów farmaceutycznych, ale nie jestem lekarzem i może faktycznie ma to jakieś uzasadnienie.

Pytałam też dlaczego te szczepionki się kończą, skoro to jest biznes przecież. Pani mi powiedziała, że podobno ciężko wyhodować, którąś bakterię...

Heeej!

Oj u mnie dzis ciezki dzien sie zapowiada. Ania wstala o 6! Marudziła, nic nie chciala, dostala mleko i ją polozyłam ale widzę, że się rozbudza. Będzie dziś marudna i niewyspana.
Muszę zrobić jedzonko na jutro. Część dziś a część jutro.

Moja Ania za to przy ludziach tylko obserwuje, jesli kogos zna to inaczej jest. Ostatnio w sklepie zaczęła się usmiechac, ale ja ją trzymałam. Ogólnie jest bardzo pocieszna, ale humory też ma :D

Ostatnia edycja:
Witajcie. Ja juz szczepilam 5 w 1, zostala mi ta dawka chyba na rok bodajze, ja mialam za darmo wiec mysle ze musza jakis zapas miec albo nie wiem co mi wymysla ;) ja dzis spalam jak zabita, moje dziecko juz gorzej [emoji14]
Wasze dzieci tez was probuja budzić jak widza ze spicie? :D

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. U nas wybudza nie się zaczęło już o 4, kręcił się, wiercil.
Lila u nas w rodzinie była plotka jak moj brat kupił sobie samochód bmw, że należy do mafii :-D bo jak to tak może mieć lepszy samochód od kogoś tam. Ale tacy są ludzie, interesują się wszystkim do około a nie sobą.
Ja wczoraj upieklam 3 makowce, naprawdę bardzo smaczne, na wigilię. Jeszcze 2-3 ciasta, mamie trochę dziś pomogę i tyle.
Mój syn to cyganskie dziecko, jemu bez różnicy kto go nosi, ważne że jest na rękach. Moja matczyna duma troche przez to kuleje, bo to moje pierwsze dziecko i trochę chciałabym żeby był do mnie taki przywiązany, że inni są fajni ale tylko jak ja jestem w pobliżu, wiem głupie to, ale włączyli mi się takie dziwne myślenie.
Ile waza wasze dzieci? Bo mój Klusek dobija do 8kg. Jutro kończymy 5mcy.

My skończyliśmy wczoraj 5 i Antoś ma 8,500 i 75 cm. Chyba po tatusiu taki duży. Mój to tylko mama, tata i moi teściowie bo mieszkają pod nami to codziennie ich widzi , reszta jest be, włacznie z moją mamą i widzę że czasami jest jej przykro jak przyjeżdżam a on ryczy u niej na rękach. Trochę lepiej jest kiedy ktoś przyjedzie do nas, chyba bezpieczniej się czuje bo na swoim terenie. I zaznaczę że mały widzi moją mamę conajmniej dwa razy w tygodniu, a i tak cyrki są, jak nie ma humoru ti nic mu nie pasuje.

Nie ma, po świętach składam wniosek o dowód. W tej chwili nie potrzebuje jego zgody, ale jeżeli po sprawie dziecko będzie miało nazwisko jego i moje to będę musiała wyrobić jeszcze raz

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Jeżeli masz prawa rodzicielskie to wydaje mi się że nie potrzebujesz jego zgody..

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie. Ja juz szczepilam 5 w 1, zostala mi ta dawka chyba na rok bodajze, ja mialam za darmo wiec mysle ze musza jakis zapas miec albo nie wiem co mi wymysla ;) ja dzis spalam jak zabita, moje dziecko juz gorzej [emoji14]
Wasze dzieci tez was probuja budzić jak widza ze spicie? :D

Moja jak widzi, że śpie to coraz głośniej "gada", a ostatnio zaczęła mi wsadzać rączki do buzi :D
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeżeli masz prawa rodzicielskie to wydaje mi się że nie potrzebujesz jego zgody..

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

No napisałam, że teraz nie potrzebuję jego zgody, dlatego planuję po świętach wyrobić dowód. Tyle że jeśli małej zmieni się nazwisko po ustaleniu ojcostwa przez sąd to będę musiala wyrobić jeszcze raz i wtedy już z jego zgodą jeśli nie będzie miał ograniczonych praw. Mam nadzieję, że sąd ograniczy mu prawa, slyszalam, że często ogranicza w sytuacji kiedy rodzice nie są razem i nie dogadują się. Na dodatek on pracuje 500 km od mojego miejsca zamieszkania, przyjeżdża 2-3 razy w miesiącu.

Do góry