reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Iwona zrob test!
Paula nic na sile. Moja je mlekob przewaznie max 120 zjada i raz dziennie maly sloiczek probujemy ale nie zawsze chce. Zupke zawsze poprzedzam ociupinka mleka bo jest glodna

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas butla tak co 4 godziny i zjada 120-180ml. Przewaznie 120ml.
Widzicie, jedne dzieci sa gotowe inne nie... Trzeba na dziecko patrzec.
Moj synek teraz juz 5 miesiecy bardzo ladnie reagowal na nowe jedzenie. Teraz juz wcina az mu sie uszy trzesa i takie warzywko raz dziennie bardzo dobrze mu na kupki robi.

A moj wlasnie ma problem z kupka. Robi taka mega zbita jak troche rozrobiona plastelina i jest jej bardzo malo i ma taki troche sino trohe zielony kolor. Wybaczcie za ten opis. Tak sie zastanawiam czy jakis lek mu kupic czy sprobowac cos podac z warzywa na ta kupe.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

W sumie to go nie przepajam i moze to blad.

Jeju wiecie co mam takie poczucie ze jestem beznadziejna i chyba za malo dojrzala na dziecko...serio, albo jakas depresje mam. Masakra. Do tego wydaje mi sie ze maly od czasu jak nie ssie cycka mniej sie do mnie usmiecha i jest taki jakby bardziej obojetny na moja osobe. Na meza tak sie gapi i cieszy jak tylko M na niego spojrzy. Wczesniej bylo odwrotnie...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Julka- podaje na noc nurofen pół dawki i smaruje dziąsła maścią dentinox. :) u mnie Ania budzi sie dwa razy w nocy na mleko o 1 i 4. Mam nadzieję, ze jej to przejdzie.

Ja podaje Ani od 3.5msc zaczęłam od kaszki, marchewki, ziemniaka i jakos leciało. Ma już 5msc w niedzielę i szczerze to je obiadek i czasami deserek. Mleka zjada 100-120ml. Moze z 4-5 razy dziennie.
Ma wagę powyzej sredniej :)

Julka- podaje na noc nurofen pół dawki i smaruje dziąsła maścią dentinox. :) u mnie Ania budzi sie dwa razy w nocy na mleko o 1 i 4. Mam nadzieję, ze jej to przejdzie.

Ja podaje Ani od 3.5msc zaczęłam od kaszki, marchewki, ziemniaka i jakos leciało. Ma już 5msc w niedzielę i szczerze to je obiadek i czasami deserek. Mleka zjada 100-120ml. Moze z 4-5 razy dziennie.
Ma wagę powyzej sredniej :)
No to u nas bardzo podobnie z tym ze narazie jej tylko warzywka podaje

reklama
Iwona zrob test!
Paula nic na sile. Moja je mlekob przewaznie max 120 zjada i raz dziennie maly sloiczek probujemy ale nie zawsze chce. Zupke zawsze poprzedzam ociupinka mleka bo jest glodna

dawno bym zrobiła, ale aktualnie nie bardzo jak mam się ruszyć do miasta (nie chcę małego brać jak taka ślizgawica) a w swojej lokalnej z oczywistych przyczyn nie chce kupować

Do góry