reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

BasiaJulia tak jestem ze śląska :)
Makówki to taki przekładaniec mak posypuję cukrem i rodzynkami na to pokrojone bułki i tak do końca miski i później zalewam gorącym mlekiem :) w tamtym roku dużo nie zjadłam bo wszystko w tamtym czasie zwracałam przez mojego Szkraba :)

reklama
Ja w tym roku makowek nie robie bo kazdy wcina slodycze I potem cala miska do wurzucenia. Ja gotuje mak na wodzie dzieki temu dluzej wytrzyma mleka dolewamy cieplego juz przy jedzeniu.

Ja jestem z woj łódzkiego i u nas obowiązkowo co roku jest: zupa grzybowa ze śmietanką i makaronem, kasza jaglana z sosem grzybowym, kapustra z grochem i grzybami, smażony karp, śledzie w oleju z cebulką, makiełki i sałatka warzywna. Inne dana to raz są a raz nie, jak barszcz czerwony albo pierogi. Ja bardzo lubię kutię, ale mama nie lubiła tego robić :p

Makiełki u nas to po prostu makaron z makiem, bez rodzynek, bo brat nie lubi :) Musze powiedziec, ze wasza wersja z bulka i mlekiem brzmi bardzo smacznie.

W Norwegii natomiast nie ma postu w Wigilię, więc jest porządna wyżerka, ale niektóre dania to z kosmosu są :p Rodzina męża na szczęście robi normalne dania na święta i jest to jagnięcina albo taki wielki kawał żeberek pieczony wolno, tak że skórka u góry jest chrupka. Ja nie lubie owcy, więc te żeberka są zawsze z myślą o mnie :p Do tego jest specjalny alkohol, taka wódeczka ziołowa i cieply napój, takie grzane wino, ale moze byc bez wina, z rodzynkami i platkami migdalowymi.

W tym roku bedziemy sami na Swieta wiec robimy wigilie po polsku z pierogami, zupa grzybowa i salatka. Zaluje, ze karpia nie mam :(

--

Teraz praktycznie nie ogladam telewizji, bo nic nie ma w niej :( Mam Netflixa to mozemy sobie obejrzec kiedy nam pasuje. W ciagu dnia nie mam czasu, no chyba ze prasuje cos.

Ostatnio co dzien odsniezam z mysla, ze troche wagi zgubie, ale dzis mam juz dosc. Na sama mysl, ze mam isc odsniezac mi sie niedobrze robi :p

Ja ogladam tv nie lubie jak jest tak cicho w domu, chyba ze maly spi to wylaczam. Nie siedze na kanapie i nie gapie sie w telewizor ale jak sie krece to zerkam nie powiem ze nie. Ja ogladam przyjaciolki, na dobre i na zle i czasami na wspolnej i m jak milosc ale te dwa to juz na prawde rzadko.

Sluchajcie czy ktoras z Was zna sie moze na prawie konsumenckim lub w ogole na prawie? Potrzebuje porady...dosc pilnie ;(

Bylismy dzisiaj na szczczepieniu i sie zalamalam normalnie...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A pediatra mi nagadala, wynalazla milion chorob u malego. Glowa wieksza od klatki piersiowej i juz mi nagadala ze to nie dobrze, ze po 3 miesiacu nie powinno tak juz byc i to oznacza na pewno jakis problem.

Maly ma naczyniaki kazdy lekarz i ta sama pediatra co dzisiaj mowila zeby obserwowac i ze sie wchlona a dzisiaj jak to nie bylam u onkologa z tym? Przeciez moze miec tez wewnetrzne naczyniaki np w mozgu lub na innych narzadach.

Jak moge nie karmic piersia, co ze mnie za matka. Krzywdze dziecko no i koniecznie jedzonko tylko ze sloiczkow absolutnie samemu nie gotowac. I robie wszystko zeby maly mial problemy z otyloscia bo jak moze wazyc az 8900g [emoji3] i miec 71cm wzrostu. No szok... swoja droga waga niezla [emoji5]

No i na deser..."pani tez jest otyla, prosze sie zastanowic nad soba..." eeee. Dzieki.

No i do neurologa bo niby wszystko ok ale ja cos niepokoi ta glowa.

Masakra...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry