reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

U nas dziewczyny masakra po nowym mleku[emoji32] mała wymiotuje ma refluks. Nie śpi od 7.00 do teraz. Za każdym razem kiedy zje mleko zaczyna kaszlec i po chwili wymiotowac w brzuchu jakby bulgocze. Czytałam dzisiaj o refluksie bo na poniedziałek wizyta prywatnie u tego gastrologa dziecięcego i wychodzi że nie trawi białka zaparcia też na to wskazują. Czyżby diagnoza tego lekarza była trafna? Na to wygląda. Juz na pierwszej wizycie przepisał Nutramigen jak poszliśmy z kolkami do niego a on po badaniach krwi i objawach jakie mu przedstawiłam że alergia mimo, że nie miała żadnej wysypki na skórze. Sceptycznie do tego podchodzilam mimo tego kupiłam to mleko bo na kolki też było wskazane a po 5 miesiącach stwierdziłam z lekarzem prowadzącym że może czas już na zmianę mleka co mnie ucieszyło do teraz [emoji26] to chyba jednak alergia...

reklama
A teraz o świętach: zawsze była kłótnia o to czy u moich rodziców czy u teściów u mnie jakoś tak normalnie a u teściów pięknie tzn kolędy, śpiewanie, prezenty, dużo śmiechu, bardzo rodzinna atmosfera taka aura świąteczna której trochę u moich rodziców brakuje ale zawsze uwielbiałam święta bez względu na to gdzie się odbyły. Juz nie walczę gdzie je spędzimy. Moja teściowa ma wnętrza urządzone w starym stylu z antykami. Mieszka w ponad stuletniej kamienicy z dziada pradziada. Wszystkie zastawy stołowe, sztućce w tym obrusy również pamiętają czasy z przed pierwszej wojny światowej wszystko wyciąga w wigilię plus prawdziwa choinka z ręcznie robionymi ozdobami przez swoje jak i również moje dzieci. Bombki szklane również stare. Kominek przerobiony ze starych kafli ociepla świąteczną atmosferę. Na stole palą się świeczki, jest sianko, opłatek i tradycyjnie 12 potraw w tle przy starym pianinie kuzyn gra kolędy. Jest opłatek. Po wieczerzy przychodzi czas na prezenty. Najmłodsze dziecko wyciąga je z pod choinki i rozdaje. O północy idziemy na pasterkę oczywiście kto wytrzyma.

Karolina to artearia artesia :) na fb ;) na zamówienie 2 kolory do wyboru.

Aga jej a juz myślałam ze bedzie lepiej, bardzo mi przykro ze obie sie tak męczycie ...:(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aga, a moze delicol by pomógł? To jest laktaza pomagająca strawić laktozę... ale jak już w poniedziałek wizyta to może coś lekarz poradzi.

Aga, a moze delicol by pomógł? To jest laktaza pomagająca strawić laktozę... ale jak już w poniedziałek wizyta to może coś lekarz poradzi.
Ona ma teraz mleko bez laktozy ale z białkiem mleka krowiego 0-lac Enfamil tak sie nazywa więc pozostaje to nieszczęsne białko a Nutramigen ma to białko rozbite na mniejsze chyba chydroliza się to nazywa i nie ma laktozy też. Przez to szybko się go trawi jest lekkie.

A my wrócilismy z takich nieplanowanych Andrzejek u szwagierki, było przyjemnie, mały grzeczniutki po powrocie wykąpałam i śpi zobaczymy jaka będzie noc .
Asiu - cofnęłam już ocenę, przepraszam :) To musiało się stać, jak pisałam z tel, dlatego tak nie lubię z tel. :/
Iwona - masz fajny przepis na pierniki? Też robię z chłopcami, już dopytują, a to już chyba powoli czas, nie?

Współczuję Dziewczyny nie za fajnych relacji z teściowymi czy innymi bliskimi :/ Siedzieć do 22, też ma tupet! I też nie cierpień niezapowiedzianych wizyt!!!

W święta jesteśmy sami ze sobą. Bardzo chciałabym usiąść przy stole z rodziną, ale jest jak jest. Została tylko mama, moje siostry nie do końca rozumieją sens tych świąt, spotkamy się owszem, ale wigilia będzie ewentualnie z mamą, ale u nas. Cudownie by było, gdyby ktoś z rodziny nas zaprosił, by choć raz mieć mniej na głowie. Liczę na fajne, rodzinne święta w przyszłości z dorosłymi już dziećmi i ich rodzinami ( o ile będą w porządku teściową :D )
mam fajny przepis, w poniedziałek wrzucę:) tak teraz już czas na pierniki bo inaczej będą twarde, lukrujemy póżniej, tak mniej więcej za tydzień wstawię też już buraki na zakwas a jak ktoś robi likier pomarańczowo kawowy to też już czas:)
Aga współczuję problemów brzuszkowych :( a Wigilia u teściowej przepiękna. Wydaje mi się,że te święta chyba najbardziej wielbią czar antyków, starej zastawy stołowej etc.. super..
Niestety najgorsze co może być to kłótliwa rodzina przy stole ale bywa, że znajdzie się też jeden skuteczny dyplomata w rodzinie i może być lepiej
Patrzyłam na ten suchy basen ale nie mam kompletnie pomysłu gdzie mogłabym go u siebie zmieścić a żałuję bo podejrzewam, że dla dzieci to super frajda.
Propo jazdy samochodem na szczęście mój M z niczym nie wyskakuje ale musiałam to wypracować:) łącznie ze stawaniem na środku drogi i tekstem:"chcesz? jedź" jak siedział obok pod wplywem. Szczęście nigdy nie odpowiedział ano dobra :D wypracowałam też robiąc to samo co robią faceci : nie udawałam że nie widzę jego potknięć i je wyolbrzymiałam:D " o matko zgasł Ci??? o jeju jeju bo rozwalisz skrzynię biegów! a to nie masz wyczucia by się domyslić że nie zdązysz przed czerwonym?'" Bo prawda taka, że popełniamy tyle samo błedów, ale my machamy na to ręką wiedząc, że może się zdarzyć a oni zaraz opowiadają to kolegom;)

reklama
Aga biedna ta Twoja dzidzia. Tez ponyslalam o delicolu.
Moja przespala do 2.30 i zjadla i spala do 6.20 i teraz sie chichra. Ale gdzie sa nocki gdzie spala do 4-5 jadla i spala do 7? Meczy ja katar, tzn w ciagu dnia juz nie ma go raczej tylko w nocy nagle jej nachodzi i przeszkadza i mysle, ze przez to sie budzi. Macie jakies sposoby? Myslalam, ze mamy za sucho w sypialni, bo i mu sucho w nosie, ale sprawdzilam urzadzeniem i mamy wilgotnosc w gornej granicy... Co tu zrobicm

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry