reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Madziolina_p ja też się zastanawiam co się stało z naszymi nockami. Pobudki co 2h, teraz już jesteśmy w pełni gotowi zaczynać nowy dzień. Ja chcę zacząć przysypial noceee!
A próbowałaś inhalować? Albo chociaż wpuszczać do noska sól fiz do noska żeby go nawilzyc.

reklama
U mnie młoda o 1.00 w nocy pobudke na jedzenie sobie zrobiła i dałam to mleko niedobre które miała na alergię i zjadła tylko 60 ml nastepnie obudziła się o 7.00 (nie spała cały dzień poszła o 22.00 spać z tąd tak długi ciągły sen) i dałam jej znowu to mleko na alergię które miała wcześniej ledwo 60 ml zjadła i wszystko zwymiotowała[emoji22] może to mleko poprzednie jeszcze jej zalega w jelitach stąd jeszcze te wymioty[emoji30] ja natomiast nie spałam całą noc tylko czuwałam czy nie wymiotuje a na dokładkę kotka spała mi na poduszce i nie miałam jak głowa ruszać bo jest po strzyżeniu i jej zimno[emoji250]co ją zawaliłam to ona znowu wskakiwała.
[emoji30] [emoji379]

No i nas to spotkalo - do rana pobudki co 1.5h z placzem. Na szczescie dosc szybko zasypial ze smokiem i przytulanka. Rano zjadl tylko troche kaszki, mleka nie chcial, przewinelam i znowu spi.
Zaczal spac w dziwacznej pozycji. Jak bananik. Przekreca sie na bok, co mnie cieszy, i odchyla glowe do tylu.
Rano tez zauwazylam, ze ma oczko spuchniete. Jeszcze nie wiem czemu.

Chłop wrocil z tego smakowania piwa okolo 2 ale w łóżku znalazl sie okolo 6. Jak przyszedl to pomyslal, ze napije sie wody. No i napil sie wody i zasnal w fotelu :p

Ostatnim razem dostalam taki formularz w przychodni dotyczacy rozwoju 4 miesieczniaka. Pytania czy sie smieje, czy gaworzy i takie tam. Dzis bedziemy testowac malego.

Milej niedzieli.

Hejka:-)
U nas dzisiaj 4miesiace,na śniadanko był kleik ryżowy, zjadla chętnie łyżeczka tak z 50ml, otwierala super buzię, a jakie miny robiła :-)

Aga współczuję Ci sytuacji, oby lekarz wkoncu trafił i żeby problemy się skończyły.

U nas mała placze na sam widok babci męża, chyba się jej boi:-)
mam nadzieję że nie będzie problemu ze jak zostanie beze mnie to będzie płakała bo od stycznia chce więcej pracować, a w piątek była z moją mamą i dała jej nieźle popalić, narazie zwalam to na jedzenie bo mama nie spodziewała się że to taki głodomor i jak dała jej 120ml a ta w niedługim czasie zaczęła płakać to ostatnie o czym pomyślała to jedzenie:-) zobaczymy co będzie we wtorek :-)

Co do świąt to u mnie też takie mieszane uczucia, bardzo lubię te grudniowa atmosferę, dekoracje, przygotowania.zawsze jednego dnia u moich rodziców, drugiego u męża rodziny, wigilię tu i tu bo blisko mieszkamy. Wszystko jest pięknie, naprawdę ciepła atmosfera, zapachy gotowanych potraw i choinki, od razu przypomina się beztroskie dzieciństwo i dom pełen ludzi:-) bo teraz już nas nie jest tak dużo, tylko w najbliższym gronie. Ale potem przychodzi codzienność i czar pryska, i dlatego właśnie mam mieszane uczucia bo chciałabym żeby zawsze tak było a nie tylko w Swieta:-/

Ale teraz ja jestem mamą i mam zamiar stworzyć małej piękny dom nie tylko od Świeta. Pomysł z świąteczną tradycja jest super, też o czymś pomyślę :-)

• Iwona - likier pomarańczowo-kawowy??! Też proszę o przepis!! :-)
  • Aga - przytulam :-( Namęczycie się obie :-(
U nas z tym zasypianiem niestety ciężko, tylko by na cycku wisiała, już nawet smoczka nie chce. Boję się, co to będzie dalej. To takie grzeczne dziecko i tylko z tym spaniem taka lipa. Wiem, że bywa gorzej, ale co zrobię jak odstawię już od cycka? Dopiero będzie ryk :-(

reklama
Do góry