reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Dziękuję dziewczyny urodziny dzisiaj sa

Wypiłem 2lampki wina i teraz mam wyrzuty sumienia ale wyczytalam na necie ze wystarczy odczekać 2,3h a u mnie przerwa była 4 i pół godziny więc mam nadzieję ze już nic alkoholu w mleku nie bylo

reklama
Nic straszna co chwilkę musiałamdo małej wstawać w końcu przed 5 zrobiła kupsko i się rozbudzila zasnęła o 6 ale ja już nie mogłam iść spać bo majka na 8 do szkoły ma
Z mężem już pogodzona jestem lubię tak się godzić
Wszystkiego najlepszego!
My dzisiaj noc słaba. Mała ciągle się kręciła. Chyba mamy od tygodnia 4 skok rozwojowy. Mam wrażenie, że codziennie budzi się z nową umiejętnością. Uwielbia gryzaki, sama potrafi włożyć smoczek do buzi, jak mówię do niej daj buziaka, to dziób otwiera. Krzyczy/piszczy strasznie głośno i śmieje się w głos już nietylko jak ją łaskoczę. Potrafi ładnie już z pół godziny się sama bawić. Ale spanie to KOSZMAR!!!! Ja chodzę jak zombie. W ogóle nie kontaktuję.
Edit: mam chyba że zmęczenia dreszcze:p

Witam!

Iwona - do 12 roku życia aparat ruchomy na NFZ jest za darmo. Mikołaj taki ma, a za chwilę będzie miał Nikodem. Pięknie wyprowadził zęby Mikołaja, nosi go tylko w nocy, za chwilę już będzie koniec. Zaczął nosić, bo miał wadę wymowy i diastemę między górnymi jedynkami i tak trafiliśmy do ortodonty. Nikodem też ma wadę wymowy i też diastemę między górnymi jedynkami. Po mamusi mają, mnie się to strasznie u mnie nie podoba. Mikołajowi też usuwałam mleczaki, bo wypaść nie chciały, a stałe pod dziąsłem się już wykrzywiały ( robiliśmy zdjęcie). Ten aparat na stałe to rzeczywiście koszty ogromne!
Iwonaimaja - gratuluję przewrotu! I spełnienia marzeń życzę!!!! :)
Karolina - gratuluję nowych umiejętności! A ile Twoje Dzieciątko ma dokładnie?
Ruda - mojej właśnie poznikały więc już nie wiem czy to był trądzik czy skaza czy co? Lekarka raz mówiła, że trądzik, ostatnio, że może odrobina skazy. Raz ma, raz nie. Nie wiem już sama od czego :/

Jejku, napiłabym się też wieczorkiem wina, ale zawsze się boję, że akurat jak się napiję to obudzi się wcześniej niż za 3 godziny i co ja wtedy zrobię? :/

Dziewczyny macie może dzienniczki maluszka? Takie książeczki, w których zapisuje się różne wspomnienia, np. pierwszy uśmiech, pierwsze słowo, itd. Ja chcę zamówić, jest ich mnóstwo i nie wiem którą wybrać. Polecicie coś? :)

Hejka. U mnie noc do kitu. Pierwsza pobudka ok 1,30 i po 2 usnąl, później obudził się po 3 ale nie karmilam tylko dałam smoka i mocno opatulilam kocykiem poprzytulałam i po jakimś czasie usnąl, a jak się obudzil po 4 na jedzenie to usnąl dopiero o 6. Ja chcę swoje przespane nocki :frown:

Witam!

Iwona - do 12 roku życia aparat ruchomy na NFZ jest za darmo. Mikołaj taki ma, a za chwilę będzie miał Nikodem. Pięknie wyprowadził zęby Mikołaja, nosi go tylko w nocy, za chwilę już będzie koniec. Zaczął nosić, bo miał wadę wymowy i diastemę między górnymi jedynkami i tak trafiliśmy do ortodonty. Nikodem też ma wadę wymowy i też diastemę między górnymi jedynkami. Po mamusi mają, mnie się to strasznie u mnie nie podoba. Mikołajowi też usuwałam mleczaki, bo wypaść nie chciały, a stałe pod dziąsłem się już wykrzywiały ( robiliśmy zdjęcie). Ten aparat na stałe to rzeczywiście koszty ogromne!
Iwonaimaja - gratuluję przewrotu! I spełnienia marzeń życzę!!!! :)
Karolina - gratuluję nowych umiejętności! A ile Twoje Dzieciątko ma dokładnie?
Ruda - mojej właśnie poznikały więc już nie wiem czy to był trądzik czy skaza czy co? Lekarka raz mówiła, że trądzik, ostatnio, że może odrobina skazy. Raz ma, raz nie. Nie wiem już sama od czego :/

Jejku, napiłabym się też wieczorkiem wina, ale zawsze się boję, że akurat jak się napiję to obudzi się wcześniej niż za 3 godziny i co ja wtedy zrobię? :/
Lila mała skończyła w poniedziałek 15 tygodni.

Dziewczyny macie może dzienniczki maluszka? Takie książeczki, w których zapisuje się różne wspomnienia, np. pierwszy uśmiech, pierwsze słowo, itd. Ja chcę zamówić, jest ich mnóstwo i nie wiem którą wybrać. Polecicie coś? :)
Ja mam. Postaram się zrobić zdjęcie. Jest całkiem fajny.

reklama
mam takie dla swoich córek a właśnie ostatnio szukałam Nikodemowi i nie znalazłam nic co pokrywało by się z moją wizją. Chyba się obkupię w kartony ozdobne i pobawię się w rękodzieło:) ale jak coś znajdziesz to wrzuć linka, popatrzę :)

Do góry