reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Mamy kp jak sobie radzicie w te upały? Moja zwykle spi w dzien 4 razy po godz czasem dluzej, teraz sie budzi na picie. Od urodzenia dostała w domu ze dwa razy butle na poczatku i potem juz nie dokarmialam. No i teraz za cholerę sie z butelki nie napije, wypluwa smoczek a do cyca od razu sie dorywa. Nie wiem co dalej bedzie, bo jak pojde do pracy i bedzie musiala wypić mleko czy kaszkę?
Jest taka butelka imitująca pierś a dokładnie sutek. Może taka?

www.allegro.pl/mimijumi-very-hungry-butelka-dla-niemowlat-240-ml-i5800714862.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=134136

reklama
nieufna u mnie naszczęcie łapie i pierś i też z butelki ładnie zje jak trzeba,ale wiem z opowiadań znajomych że często jest niestety tak że albo tylko pierś albo tylko butelka,jak pójdziesz do pracy to bedziesz musiała odciągnąć czy dać mm może pomalutku,pomalutku zacznie ciągnąć i butelkę ale musisz jej dawac ;-)

lilylove moja też nie zjada więcej na raz niż ok 60-70ml z butelki czasem się zdarzy że ok 120 zje ale bardzo rzadko,a z piersi nie wiem ile pociągnie ale wątpie żeby wiecej niz 60 ml bo je ok 10 minut i wypluwa.ale ładnie przybiera,po ubrankach widzę że rośnie wię się tym nie martwię zabardzo narazie;-) widocznie nie potrzebuje więcej. a urodzona wtedy co Twoja;-)

ja po wizycie,gin powiedziała że pół roku po cc trwa gojenie i ćwiczenia tylko lekkie bez mięśni brzucha,pływać rekreacyjnie można wię w poniedziałek startuję;-) poleciła tampony z probiotykiem żeby na basen zakładać by uchronić przed zakażeniem dróg rodnych jeszcze;-)

co do antykoncepcji to kicha bo tabletki dla karmiących to lekka ściema gdyż hormony przechodzą do mleka tak czy siak,powiedziała ze to nie trucizna ale karmiąc dziewczynkę by nie polecała,więc narazie nie będe brała nic, bo ją nie szczepię to tym bardziej niebęde hormonów dziecku fundować;-) ale powiedziała po usg że narazie mam sie przez miesiąc napewno nie spodziewać miesiączki;-) spirali się trochę boję może wtedy jak już nie będe chciała więcej dzieci to założe. ostatnio tarzanowaliśmy z prezerwatywą pierwszy raz od niepamiętnych czasów i ostatni bo niezaprzyjemne to było;-) tak więc zostaje stosunek przerywany;-)

Dzieki dziewczyny. Aga, spróbuje chyba z ta butelka. Kupilam i czekam na butelkę nuk z klasycznym smoczkiem, jak to nie pomoże to kupie ten nowy. Nawet jakbym odciągnęła mleko to i tak nie wypije z tego co mam, s mam agent i ten tommy teepy (chyba sie inaczej pisze, ale nie mam jej prxy sobie). Siedze sobie w cieniu na ławce i wreszcie spi. Ja zaczęłam ostro cwiczyc z Chodakowska, pierwszy dzien to byl dramat, ale teraz coraz lepiej. Na gębie jestem ściągnięta , ale musze zrzucić brzuch i uda

nieufna u mnie naszczęcie łapie i pierś i też z butelki ładnie zje jak trzeba,ale wiem z opowiadań znajomych że często jest niestety tak że albo tylko pierś albo tylko butelka,jak pójdziesz do pracy to bedziesz musiała odciągnąć czy dać mm może pomalutku,pomalutku zacznie ciągnąć i butelkę ale musisz jej dawac ;-)

lilylove moja też nie zjada więcej na raz niż ok 60-70ml z butelki czasem się zdarzy że ok 120 zje ale bardzo rzadko,a z piersi nie wiem ile pociągnie ale wątpie żeby wiecej niz 60 ml bo je ok 10 minut i wypluwa.ale ładnie przybiera,po ubrankach widzę że rośnie wię się tym nie martwię zabardzo narazie;-) widocznie nie potrzebuje więcej. a urodzona wtedy co Twoja;-)

ja po wizycie,gin powiedziała że pół roku po cc trwa gojenie i ćwiczenia tylko lekkie bez mięśni brzucha,pływać rekreacyjnie można wię w poniedziałek startuję;-) poleciła tampony z probiotykiem żeby na basen zakładać by uchronić przed zakażeniem dróg rodnych jeszcze;-)

co do antykoncepcji to kicha bo tabletki dla karmiących to lekka ściema gdyż hormony przechodzą do mleka tak czy siak,powiedziała ze to nie trucizna ale karmiąc dziewczynkę by nie polecała,więc narazie nie będe brała nic, bo ją nie szczepię to tym bardziej niebęde hormonów dziecku fundować;-) ale powiedziała po usg że narazie mam sie przez miesiąc napewno nie spodziewać miesiączki;-) spirali się trochę boję może wtedy jak już nie będe chciała więcej dzieci to założe. ostatnio tarzanowaliśmy z prezerwatywą pierwszy raz od niepamiętnych czasów i ostatni bo niezaprzyjemne to było;-) tak więc zostaje stosunek przerywany;-)

Twoja dojada sie piersią ;( u nas niestety nie karmimy , do tej pory przybierała bo półtorej tyg temu 4200 ważyła ale jadła wiecej zobaczymy jak bd teraz

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka!

My uzywamy bebilon pepti. Na recepte 16zl placimy za 480g. Malej pomaga, bo wysypka zniknela i bąki sa :) dostaje tez lakcid i robi spoko kupy.

Od wczoraj niestety lekki problem, bo po antybiotyku kupa zielona i brak bąkow, ale dzis lepiej troche.

Julka mam nadzieje, ze 3mies i bedziecie spac w nocy :) ile Wam jeszcze brakuje???

Moja za to potrafi zjesc, polezec powydawac dzwieki :) troche ja pomecze, przekrecam na bok i spi. Nie karmie kp, wiec wciskam didi i spi :D troche sie rozbudza, ale finalnie zasnie.

Przypominam, ze do 16.09 siedzimy w szpitalu, wiec uwazam ze dobrze sobie radzi z sytuacja :)

reklama
Aga drogie a jakie okropne w smaku. Chciałabym juz przejsc na zwykly bebilon.. udało mi sie troche posprzatac i nawet nie stracilam przytomności :p zrobie herbatkę koperkowa, wydaje mi się ze jak pil to bylo lepiej. Napewno nie zaszkodzi.

Do góry