reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Mój w dzień budzi się co pół godziny, do godziny max. Do tego ma jedną, dwie przerwy takie dłuższe. W nocy róznie. Czasami nosimy po kilka godzin i nie ma na niego mocnych, czasami ma taką noc jak dziś że budzi się z 3 razy na jedzenie i to bez całkowitego wybudzania, zje i spi dalej. I u nas też odkurzacz to cudo:)

reklama
Ja na rota nie szczepię. Młodszą szczepiłam, starszą nie i chorują identycznei i tak samo długo. Jak jedna przytarga do domu to druga też ma i nie zauważyłam by młodsza przez szczepienia przechodziła to inaczej (czyt. krócej, łagodniej)

Moja spi różnie w ciągu dnia, na spacerze czasem 1,5 godziny do 2, w domu rozbudza się, ale ją bujam. Ale staram się, żeby miała przerwy, bo potem w nocy sobie robi przerwe.
Ja na rota nie szczepie.

My po wizycie na patologi noworodka, czekanie 2 godziny, wizyta mniej dokładna niz u pediatry naszej, mamy skierowanie na usg glowki.powiedziala ze wzdecia to normalna sprawa, zeby maly pil ten benilon comfort, podawac espumisan i herbatkę koperkowa, masowac brzuszek i kłaść go na nim. Tyle to sama przeczyralam.. ja szczepie na rota

Nieufna, my mamy maxi cosi i też mam takie wrażenie. Z tym, że mały zasypia w tym foteliku za każdym razem jak w nim jest, to chyba nie jest bardzo niewygodny...
U nas odkurzacz i suszarka to uspokajacze numer jeden :)

Nieufna my mamy maxi cosi i co prawda mała śpi w nim cały czas więc chyba jej wygodnie, ale też mam wrażenie że dziwna ma pozycje, główka przygieta do klatki piersiowej a jak ja inaczej przesune to znowu nie ma podparcia pleców tylko leży takim łukiem. Ale inaczej się nie da jej ułożyć.

Budzimy się w dzień tak co 2-3godz i z godzinkę nie śpi.

Na rota nie szczepie bo jak można szczepić na wirus? Wirusów są miliony, poza tym one ciągle mutuja, i nie uchronisz jak nie jeden to inny może spowodować chorobę.

Dzisiaj wkoncu zaliczyłam fryzjera i zakupy, od razu lepszy humor:-)

U mnie jak ma spokojniejszy dzień (rzadko kiedy) to pod warunkiem ze jest przy cycku to max do 1h a jak ją boli brzuch to 10-15 min snu przerwa 1 -2 godziny i znowu poprostu nie może usnąć bo co uśnie to ja ból brzucha wybudza.

nieufna też mam maxi cosi i tez uważam że pozycja dziecka w tym foteliku jest nieszczęśliwa dlatego tylko w nim podróżuje i przekładam go gondoli.

Ja cały czas myślę czy szczepić na rota i naprawdę nie wiem co robić.

U nas przedpołudnia są ciężkie sam nie wie czego chce a później śpi po 2-3 godziny z takimi samymi przerwami.

reklama
Ja szczepie. Moje dwie znajome (są to siostry mające dzieci w podobnym wieku) pojechały w odwiedziny do rodziny u której panował wirus żołądkowy. Dziecko jednej z nich które nie było szczepione zachorowało konsekwencją czego do tej pory są ogromne problemy gastrologiczne i włączenie lekarstw które dostaje do teraz druga ta zaszczepiona nie zachorowała wogóle. Więc hm ja zaszczepie.

Do góry