reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

paula_dabro, dzięki! Tak właśnie czuję, że to za dużo i za często dla niego.. spróbuję karmić go jak poprzednio karmiłam i zobaczym.
Właśnie zrobiłam mu 3h przerwy i się już obudził sam na jedzenie :)
Ja wlasnie odpuscilam takie karmienie bo widzialam ze mu z tym zle i od tamtej pory sam sie budzi na jedzonko i ladnie przybiera od momentu jak odpuscilam przybral 1120g w 3 tyg to chyba ladny wynik. Jadl pol na pol moje mleko z mm. Mysle ze u Ciebie tez tak bedzie :) na mnie w szpitalu krzywo patrzyli bo nie zjadal tyle ile kazali a ja wiedzialam ze musi dojrzec do tych wyznaczonych przez nich ilosci i tak bylo. Teraz potrafi wszamac i 120ml :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oj u nas też problemy z brzuszkiem, mimo ograniczonej diety. Muszę spróbować bez nabiału. A nam pomaga kładzenie na brzuszku i wtedy masaż. Ale kropelki i tak kupuję. Biedne te dzieciątka że tak muszą cierpieć.

Nad bujaczkiem też się ostatnio zastanawiałam ale ja jeszcze z miesiąc poczekam. Moja ma dopiero 11 dni.

Gwiazda_237 zgadzam się z Tobą w 100%. Panuje nacisk na kp - może i dobrze bo po to jest pokarm w piersiach aby podarować go dziecku. Ale nie uważam aby mm było złe. Moja starsza córka jest na nim odchowana i jest zdrową radosną dziewczynką. Druga córcia już też jest na butli. I obie jesteśmy spokojne, szczęśliwe. I jestem dobrą mamą - nikt nie wmówi mi że jest inaczej!

Mamy które macie już maluszki-korzystacie już z leżaczków-bujaczków?kiedy zaczełyście?
Ja jeszcze nie mam ale planuje zakup takiego 0-18kg. Przy pierwszym dziecku bardzo mi się sprawdził i maiłam go jak mała miała ok 2-3 m-ce.
Co do karmienia to u nas jak na razie sam cyc. Różnie bywa bo czasem wisi na nim 3/4 dnia, ale ogólnie dajemy radę. W nocy czasem 3-4 razy pobudka na jedzenie. Po wizycie położnej upewniła mnie, że jak będzie upał to można trochę przegotowaną wodą źródlaną przepajać. Jak na razie nie próbowałam, ale wszystko przed nami. Kupy czasem 5-6 albo i więcej. Z brzuszkiem spokój, ale uprzedzono mnie, że jak dzieci zaczynają dostawać witaminę K to mogą być niespokojne. Przed nami pierwsza dawka więc zobaczymy......oby nie.

Moze głupie pytanie ale czy można sie kochać jesli miałam masaz szyjki robiony?
Lekarz nic nie wspomniał na ten temat
Czuje sie ok i nie plamie

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Moze głupie pytanie ale czy można sie kochać jesli miałam masaz szyjki robiony?
Lekarz nic nie wspomniał na ten temat
Czuje sie ok i nie plamie

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Nie wiem czy mozna ale ja sie kochalam z mezem i nic sie nie dzialo ;) seks to taki slabszy masaz szyjki trochę,więc mysle ze nie zaszkodzi :) tym bardziej ze nasienie ma w sobie oxy, to moze szybciej pojdzie ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka!

Julka, super, brawo!!!! :)
Fazerkam, Sylwia, Aga30+ - dziękuję za odpowiedzi :*
Sylwia, a smarowałaś czymś czy tylko wietrzyłaś?
Iwona35 - masakra!!!!! U mnie też raz tak było, że przyszedł mąż do dziewczyny, z którą leżałam i siedział od 14-17:30!! Ja wzdęcia, myślałam, że mnie trafi! Ona łóżko obok zlewy, ani tam podejść, ani nic :/ Ale to tylko raz. Współczuję!
Lucky - więc życzę Ci, żeby się coś rozkręciło!! A pewnie, że lepiej w domu się przespać we własnym łóżku! Trzymam wciąż kciuki!
BasiaJulia, Asia, lillylove - i Wam też dziewczyny! Powodzenia!!!
Asia - nie używam jeszcze.

Powodzenia dla tych, które chcą karmić piersią i próbują!!! Trzymam kciuki!
A jak trzeba dać butlę to trudno! Ważny Wasz spokój i Wasza radość!!

A ja nie wiem ile waży, żółta raczej nie jest, z pępkiem też nie wiem czy do końca ok. To jakaś paranoja u nas w przychodni, że jak jedna położna idzie na wolne to nie ma zastępstwa!!! Ja wiem, że to moje trzecie dziecko, ale pipka pierwsza i nie mam pojęcia jak pielęgnować!!

Moja kolek nie ma, ale u Nikosia pojawiły się trochę później i bardzo się ich obawiam...

U mnie mleko w cyckach się unormowało, ale teraz to mi się wydaje, że jakoś mało mam, bo wcześniej to bomby miałam, nie wiem sama :/

Można kłaść na brzuszku jak pępek jeszcze nie odpadł????

Do mam dziewczynek: W pipce ma takie białe coś, to może być jeszcze ta maź płodowa? Zmywać to czy tylko po wierzchu się przeciera?? Przegotowaną wodą i gazikiem czy normalnie nawilżoną chusteczką??

reklama
Dzien dobry!

fazerkamm, trzymam kciuki byś przetrwała :)

Ile jeszcze zostało nierozpakowanych?? Asia, chyba ty liczyłas kiedyś :)
Coś dawno nie było nowego bobaska..

W ciąży się człowiek stresował, a czy ruchy ok, czy te bole ok.. ale teraz to dopiero stresy są jak już bobas jest na świecie! :p
U nas mam nadzieję, będzie lepszy dzień. W nocy spał grzecznie, więc ja również. Budziłam go co 3-4h na jedzenie. I dziś też co 3h będę karmić. Pogoda piękna, więc będziemy spacerować do przychodni na ważenie. Generalnie próbuję troche wrzucić na luz, bo od tych stersów to nawet mleka nie miałam wczoraj - może 5ml z każdej piersi wycisnęłam :/

Miłego dnia!

Do góry