Julka89.89
Cudzie trwaj..
Iwona długo cie trzymaja. U mnie lekarz mowil ze jakbyn rodzila sn i do terminu OM nic by sie nie dzialo to szpital i wywoływanie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Agula jesteś dzielna:*
Dziewczyny ja karmiłam młodszą dwa lata piersią. Na początku unikałam potraw wzdymających i takich po których ciężko się załatwić, czekolada etc. To było 2 w1 bo ze względu na małą i na szwy a później stopniowo wprowadzałam wszystko i stopniowo nie znaczy jedna na tydzień, dużo szybciej. Okazało się, że ona sobie radziła świetnie ze wzdymającymi, smazonymi etc, wcale nie było po niej żadnych oznak a nie tolerowała nabiału. Jak zjadłam cokolwiek, czasami wystarczył jeden jogurt i były kolki. Na moim cycu jako jedynym pokarmie była praktycznie 8 miesięcy bo miała odruch wymiotny i na widok łyżeczki i butelki. Pokarm się do niej dostosował bo nawet ważyła więcej niz to wynikało z tych siatek wag i centyli w ośrodku zdrowia. Tkaże dzidzia sama Wam pokaże czego nie toleruje, nie ma co posługiwac się schematami.
Paula więź z dzieckiem nie tworzy tylko karmienie piersią i niepotrzebnie tak się nastawiasz. Próbowałaś a skoro nie wyszło to odpuśc sobie i Małej bo niepotrzebnie się dołujesz a butelka to nie jest jakieś zło. Więź to przytulanie, bycie przy dziecku w jak najlepszym humorze a nie poddawanie się kampaniom "karm piersią bo tylko wtedy jesteś wzorową matką".
jeśli nie będzie w swoim pokoiku to choćby po to by na niego ne padało światło np z tv, no chyba, że rodzice jak dzieciątko 20 sta i spać ja bardziej nie wiem po co poduszki motylki i choćbym nie wiem jak się wczuwała w argumenty mam to nadal nie wiemDziewczyny a powiedzcie mi po co ochraniacz do lozeczka takiemu niemowlakowi?
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom