reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Ja tez mam termin na druga polowe lipca. Tydzień tenu na wizycie maly byl nisko ale rozwarcia nie bylo, w pon na ktg żadnych konkretnych skurczy takze mysle ze i ja sobie poczekam :) o co chodzi.z tymi.fryzjerami przed porodem? :) bo juz ktoras pisze o tym :) ja to.byle jak zwiazane wlosy a ostatnio farbowalam sie 3 miesuace tenu :p dobrze ze na podobny kolor do naturalnego bo odrostow nie mam.
Zjadlam jagody,podobno zatrzymują buegunke. Poki co az 40 minut nie byłam w wc, jestem glodna ale boje sie cokolwiek jeść. Chyba narazie sie z tym wstrzymam. Maz skonczy prace za jakies 2-3 godziny to moze jakos ogarnie cokolwiek bo ja to.ledwo z tego zmeczenia reke podnosze. Nie nadaje sie do funkcjonowania dzis ;) jutro wejde w 38 tydzien, takze juz jesten spokojna nawet jakby wyszlo ze musze rodzic sn

Sprobuj tez zjesc ryz i czekolade, zapychaja;)

reklama
Hej dziewczyny dziekuje za słowa otuchy i wsparcie dobrze,ze można tu sie wygadać i wyżalić [emoji846] gratuluje wszystkim nowym mamusia i zazdroszczę,ze juz macie dzidziusie przy sobie a za resztę trzymam kciuki[emoji5] My dziś mamy wizytę na 13 u położnej i ciekawe co mi wywróży znowu z wielkości i pomiarów brzucha he he[emoji12] Pytanie do Was Piła któraś herbatę z liści malin,brała wiesiołek itp.?O tarzanie juz nie wspomnę [emoji12]
Kkasiulka coś ostatnio mówiła że bierze wniesiołek. Ja też mam ale chyba nie będę brała. Co ma być to bedzie.

Wybaczcie ze o sobie ale idziemy w końcu dziś do domu :)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
To dobra wiadomość. Super.
Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to za tydzien o tej porze pewnie już będę dochodzić do siebie po cc... jejku jak to szybko zleciało!!

Podobnie jak większość z was dziś niewiele spałam...

Do tego mały miał lenia wczoraj i tak mało energicznie się ruszał, więc ja oczywiście zaczęłam świrować i czytać różne historie w internecie. Synek pewnie też wnerwiony dziś, bo ciągle go szturcham od wczoraj. Oczywiście rusza się, grzebie gdzieś przy kroczu, przeciąga się, ale chyba troche zmienił pozycję po prostu.. Cały czas obserwuję ruchy.

Mam pytanie do dziewczyn po porodach.
Jak brzuch wygląda po porodzie? Tzn. czy dalej jest powiększony jak w ciąży, czy zmniejsza się? Zastanawiam się jakie sobie ciuchy przygotować na wyjście i czy spodnie ciążowe mi z tyłka nie zlecą. :confused2:
Brzuch ja wiem... jak połowa tego co masz, może trochę mniejszy, taki miękki. Później wróci do normy ale na wyjście weź luźne ciuchy.

Kurczę u mnie cały dzień leje

W sumie chciałabym już urodzić ale z drugiej strony myślę że jest teszcze ten czas tylko dla Martynki.

Jak teraz sobie przypominam to przy pierwszym porodzie nie pamiętam objawów tylko mężowi mówiłam że lewatywy nie muszę robić bo ostatnie dni wszystko fajnie wychodziło. Nie powiazalam wtedy jednego z drugim.

Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to za tydzien o tej porze pewnie już będę dochodzić do siebie po cc... jejku jak to szybko zleciało!!

Podobnie jak większość z was dziś niewiele spałam...

Do tego mały miał lenia wczoraj i tak mało energicznie się ruszał, więc ja oczywiście zaczęłam świrować i czytać różne historie w internecie. Synek pewnie też wnerwiony dziś, bo ciągle go szturcham od wczoraj. Oczywiście rusza się, grzebie gdzieś przy kroczu, przeciąga się, ale chyba troche zmienił pozycję po prostu.. Cały czas obserwuję ruchy.

Mam pytanie do dziewczyn po porodach.
Jak brzuch wygląda po porodzie? Tzn. czy dalej jest powiększony jak w ciąży, czy zmniejsza się? Zastanawiam się jakie sobie ciuchy przygotować na wyjście i czy spodnie ciążowe mi z tyłka nie zlecą. :confused2:

Ja 5 dni po cc brzuch mialam niewiele mniejszy jak w ciazy, taki 7 miesiac, w sklepie chcalam przymierzyc pas poporodowy to babka do mnie, ze to moge mierzyc dopiero po porodzie, w ciazy nie mozna ;)
Potem z kazzdym dniem byl co raz mniejszy, teraz prawie 3 tyg po porodzie jest niewiele wiekszy niz przed ciaza, najwygodniej mi sie chodzi w sponiach i spodnicach ciazoych, tez ze wzgledu na blizne

3 dni po porodzie wazylam 5 kg mniej, pozniej troche spuchly mi nogi, wiec pewnie cala bylam spuchnieta i wazylam tylko 3kg mniej.
A teraz 3tyg po 9 kg na minusie , jeszcze zostalo 6kg do wagi z przed ciazy

Ostatnia edycja:
Olcia, ja też mam termin na drugą połowę lipca, a właściwie prawie końcówkę bo na 25.. I z jednej strony chciałabym już być po, bo mam dosyć tego błogosławionego stanu ale z drugiej to wiem, że dla dziecka lepiej dłużej pobyć w brzuchu..
Niby mam się wcześniej zgłosić na cc, ale w moim szpitalu z reguły robią cc dopiero w 40 tygodniu, więc może być różnie, chyba że się samo zacznie a coś tego nie widzę ..
Flammie, brzuch po porodzie zależy też ile tam było dziecka a ile tluszczyku [emoji13] ale najczęściej wygląda na 5-6 miesiąc. Ja też polecam sukienkę żeby nie uciskało nic. A ja poprzednio w spodniach ciążowych chodziłam jeszcze jakiś czas po porodzie i niestety tak szybko nie spadały z tyłka..

O karuzelce słyszałam, że nie ma większego sensu, bo dziecko tak od razu nie widzi, potem tylko zarysy, biało - czarne elementy itd. Ale może dla melodyjek warto kupić. Ja nie miałam i raczej nie kupię, bo w dzień dziecko będzie głównie ze mną jeździć po domu i podwórku w wózku a ciężko chyba do wózka przymocować. Chyba, że znacie jakieś przypinane do gondoli???

Doris, kciuki, oby już było po...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Qretka- moja Ania ma poczekać jeszcze, meczu dziś nie obejrzę :D
Haha, już daawno mąż mi mówił, że jak zacznę rodzić na meczu to będę musiała poczekać do po ;) oczywiście jak już jest to bardziej realne to wiadomo, że nie, ale... ;)
Pytanie do Was Piła któraś herbatę z liści malin,brała wiesiołek itp.?
Ja biorę wiesiołek. Podobno herbata z liści malin nie działa, ile prawdy w tym to nie wiem...
Iwona77W - tu wszystkie mają luzy i coś się dzieje, choć są młodsze wiekiem ciąży, a u mnie ani nanomilimetra rozwarcia :( też pewnie nie ma szans na wcześniej - czekaj ze mną choć Ty ;) Nawet okna wczoraj myłam - ciiiiisza...
Ja jestem pozamykana jak się tylko da ;) W poniedziałek lekarz mówił, że prędko nie urodzę :)
DZIEWCZYNY CZY KTÓRAŚ Z WAS MA TERMIN NA DRUGA POŁOWE LIPCA CZY TYLKO JA TAKA NA OSTATKACH
Jest nas więcej :)
Policzyłam ile z nas już się rozpakowalo i wyszło mi że mamy 18 mamusiek.
Niebawem trzeba będzie zrobić listę kto został i wykreślać, bo tyle wypakowanych już...
to facet, więc już zapomnij o fryzjerze bo cos wymysli ;)
Haha, ciekawe czy mój też coś wymysli przed wizytą ;)
o co chodzi.z tymi.fryzjerami przed porodem? :)
Ja też się zapisałam, farbowanie i odświeżenie końcówek... Potem ciężko będzie się wyrwać na dłużej, a w końcu lato i trzeba zrobić coś dla siebie... ;)
Zastanawiam się jakie sobie ciuchy przygotować na wyjście i czy spodnie ciążowe mi z tyłka nie zlecą.
Ja już mężowi pokazałam, które spodnie ma mi wziąć. Takie luźne dresiki, nie będą uciskały. Nie są ciążowe, bo chodziłam w nich rok temu, ale i teraz w nich chodzę ;)

My karuzelki nie kupowaliśmy, ale już mamy obiecaną od znajomych w prezencie :)
Stresik dziś mam, bo wizyta u urologa i się okaże co ze mną dalej...

Cześć dziewczyny
U mnie termin na 14.07
Tydzień temu gin powiedział ze do 2 tyg powinnam urodzić
Ale jakoś specjalnych zmian nie zauważam... I zaczynam sie bać ze to jeszcze potrwa [emoji19] a szczerze to juz chciałabym urodzić
Tylko mam cały czas problem kto mnie zawiezie jak sie zacznie [emoji20]
Ech, juz chyba mam pomału dosc wszystkiego a tu dopiero sie zacznie... Sorry ze tylko o sobie ale jakiś humor nieciekawy mnie łapie
Muszę sobie jakieś zajęcie znaleźć bo zgłupieje sama w domu! [emoji29]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Lucky przy koncowce ciezko o jakas pozytywna energie, kazda czeka jak na szpilkach i szuka u siebie symptomow porodu. To normalne na tym etapie ciazy i nie przejmuj sie, moze urodzisz szybciej niz ci sie zdaje a poki co wysypiaj sie i odpoczywaj bo pozniej bedzie z tyn problem. Mnie tez nie bardzo bedzie mial kto zawiezc i albo bede czekac (taaa napewno :p ) na meza 2h albo probowac sciagnac mojego tate ktory tez czesto jest w trasie ;)

reklama
Ostatnie tygodnie ciągną sie dluzej niz cala ciaza to normalne :) ale jak urodzimy to i tak stwierdzimy ze szybko minęło. Tak jak Julka napisala teraz grunt to sie wysypiać i odpoczywać:) i wykorzystywać fakt ze sie jest w ciazy dla naszych zachcianek w koncu nie zawsze mozemy wykorzystywać naszych m do rożnych pierdół :p

Do góry