reklama
Lizzy_
Fanka BB :)
No wiesz, ale zamiast deseru po obiedzie zjadam obiady takie, że pękam... "po korek", że tak powiem. Chociaż owszem, zanim zaczęłam pracę w biurze, gdzie nie mogę sobie pozwolić na regularne jedzenie to byłam patyczakiem. Teraz już niePo pierwsze to zdrowo a po drugie piekna figura.
Lila, poczujesz na pewno może spokojniuchny Bobas w Tobie
Ja swojego Malucha widziałam 13.01. Miałam usg na samym początku lutego, ale takie migusiem na dzidziusia i nie widziałam, bardziej skupił się na tym łożysku i mi tłumaczył. Więc tęsknię za nim ale już 29go kolejna wizyta pewnie będzie skierowanie na połówkowe, więc potem się znowu zobaczymy Ja się uzbrajam w cierpliwość. Czuję się w miarę dobrze, dzidzia daje o sobie znaki to nie jest mi tak pilne
Needi
Wszystko jest normalne. Kopie i to jest najważniejsze. Może mu tak wygodniej? A może jak smyra rączką po drugiej stronie to nie czujesz? :-)Dzien Dobry lipcoweczki
Mam do was (pewnie glupkowate) pytanko Ale musicie mi wybaczyc bo to moja pierwsza ciaza i nie mam doswiadczenia
Od poltora tygodnia czuje ruchy moje szkraba. Nie czuje smyrania ani przelewania tylko kopniaczki Jest ich nawet duzo i o tych samych porach dnia Nawet maz je czuje przez skore
Zastanawiam sie tylko bo one sa zawsze po jednej stronie brzucha. Wiekszosc jest bardzo nisko i wszystkie sa tylko po prawej stronie brzucha czasem zdarzy sie na srodku ale po lewej jeszcze nigdy nie czulam....
Myslicie,ze to normalne?
i pozniej zwykle wizyty kontrolne ...? nie wiem czemut ak sie dzieje, ze jedne maja co wizyte jedne nie...ja u swojego gina mialam tylko dwa razy usg w 13 i 20 tc
Agnes, ja myślę, że to zależy od ciąży. Jeśli są jakieś problemy i zagrożenia, to jasne, że i wizyty i USG wykonuje się częściej. Jeśli wszystko w porządku i ufasz swojemu lekarzowi, to chyba nie ma powodu do obaw, że przez to, że nie miałaś USG coś jest nie tak. Mi też na styczniowej wizycie lekarka mówiła, że od teraz się widzimy co dwa tygodnie, a jak popatrzyła, że jest wszystko OK i jeszcze połówkowe w międzyczasie to dała termin za miesiąc. Natomiast wiadomo, że jeśli bardzo Ci to przeszkadza i masz wątpliwości co do lekarza, to wtedy zastanów się nad zmianą.
Dziewczyny, czy któraś ma jakiś sposób na bóle żołądka po tabletkach z żelazem?
Lila, głowa do góry! Maluch na pewno niedługo da o sobie znać. A co do kiepskiego nastroju, to niestety chyba będą nas nachodzić różne kiepskie myśli i humory. Jak patrzę się do lustra i próbuję się ubrać w coś, w czym czuję się w miarę OK, to i tak widzę tłustą fokę
Ale w sumie ja się cieszę tą ciążą, zaczynają się niby jakieś uciążliwe dolegliwości - ale jak sobie pomyślę co się będzie działo jak maluchy się pojawią... Nie żebym nie czekała, bardzo czekam aż będę mogła je przytulić. Ale doceniam też ten spokój, który jest teraz
Dziewczyny, czy któraś ma jakiś sposób na bóle żołądka po tabletkach z żelazem?
Lila, głowa do góry! Maluch na pewno niedługo da o sobie znać. A co do kiepskiego nastroju, to niestety chyba będą nas nachodzić różne kiepskie myśli i humory. Jak patrzę się do lustra i próbuję się ubrać w coś, w czym czuję się w miarę OK, to i tak widzę tłustą fokę
Ale w sumie ja się cieszę tą ciążą, zaczynają się niby jakieś uciążliwe dolegliwości - ale jak sobie pomyślę co się będzie działo jak maluchy się pojawią... Nie żebym nie czekała, bardzo czekam aż będę mogła je przytulić. Ale doceniam też ten spokój, który jest teraz
paula_dabro
Ja ostatnie usg miałam 19.01 z wydrukami, to było genetyczne i teraz jak u niego byłam to mówił ze nie będziemy robić usg żeby oglądać dzidziusia sprawdzimy tylko szyjkę, troszkę mi było smutno bo chciałam obejrzeć malucha i jak zaczął sprawdzać szyjkę spytał czy znamy płeć, mowię ze dwa razy był chłopczykiem to zaczął sprawdzać patrzeć, przy okazji spojrzał na serduszko, nerki, ale ze mały sie wiercił i nie mógł dojrzeć zmienił usg na to przez brzuszek i dalej szukał płci, dopiero jak znalazł i pokazał to skończył badanie. Wiec teoretycznie miałam nie mieć a miałam w sumie jak zawsze...zamiar był taki ze ma nie byc.
Nie mam pojęcia od czego to zalezy... Do mnie mówił ze usg dziecku nie szkodzi bo jest co jakiś czas i chwile wiec nie wiem czemu nie chcą robić...
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Nie mam pojęcia od czego to zalezy... Do mnie mówił ze usg dziecku nie szkodzi bo jest co jakiś czas i chwile wiec nie wiem czemu nie chcą robić...
reklama
paula_dabro
Wlasnie Zielona co u Ciebie? Odezwij sie do nas Kochana....