reklama
nie no powiem Wam , ze poki można pracowac i nie ma sie az tak stresującej ciazy nie ma zagrozenia to dobrze jest wyjsc z domu pobyc miedzy ludzmi. Owszem jesli cos sie dzieje to tez bym siedziala w domu bo zdrowie dziecka jest najważniejsze a nie praca.
Malinka tulę kochana ! ależ Ty musisz przechodzić stresu,ciężko mi sobie to wyobrazić....Czyli operacja w Niemczech byłaby dopiero za jakiś czas?
Daria ja już mam dosyć domu.....ale co zrobić????
Maryńka grtaki dla twojego smyka ! za odwagę !
Daria ja już mam dosyć domu.....ale co zrobić????
Maryńka grtaki dla twojego smyka ! za odwagę !
mamawiki32
Fanka BB :)
Jesteście szalone...tyle naprodukowałyście
Witam wszystkie nowe mamuśki
Ja wczoraj na zebraniu w przedszkolu 2.5h spędziłam. Później mnie kręgosłup bolał od siedzenia na tych mikro krzesełkach. Zauważyłam też, że jak dużo gadam to łapie zadyszke.
Dzisiaj już jesteśmy po terapii i zakupach, teraz sobie odpoczywamy.
Jak mąż wróci to chyba skoczę po sukienkę,którą wypatrzyłam w weekend
Witam wszystkie nowe mamuśki
Ja wczoraj na zebraniu w przedszkolu 2.5h spędziłam. Później mnie kręgosłup bolał od siedzenia na tych mikro krzesełkach. Zauważyłam też, że jak dużo gadam to łapie zadyszke.
Dzisiaj już jesteśmy po terapii i zakupach, teraz sobie odpoczywamy.
Jak mąż wróci to chyba skoczę po sukienkę,którą wypatrzyłam w weekend
Lila
Klaudys - witaj
Dziwnyprzypadek -
Malinka - ojej I co Ty teraz biedna masz zrobić? Bez prośby we wniosku nie przewiozą Was? Ale trudna decyzja! Współczuję!!!
Iwona, popytaj w aptece. Ponoć Stodal można, jest też syrop typowy dla kobiet w ciąży coś prenatal czy coś takiego.
Maryńka - brawo dla Synka!
Dziwnyprzypadek -
Malinka - ojej I co Ty teraz biedna masz zrobić? Bez prośby we wniosku nie przewiozą Was? Ale trudna decyzja! Współczuję!!!
Iwona, popytaj w aptece. Ponoć Stodal można, jest też syrop typowy dla kobiet w ciąży coś prenatal czy coś takiego.
Maryńka - brawo dla Synka!
Needi jak zobaczyłam w googlach to faktycznie wygląda to podobnie, tylko myślałam zawsze że takie potówki schodzą po czasie sama, przy okazji poczytałam, że jest dużo tego typu wysypek które mogą się pojawić i mawet być niebezpieczne, ale jestem głupia, dopiero teraz się umówiłam prawie po 5 miesiącach
Venicee też ubolewam nad tym że nifty tyle kosztuje gdyby nie to to na pewno bym się zdecydowała.
Agnesdeam ja też ciągle się zastanawiam czy to ruchy, ale wczoraj byłam niemal pewna, że tak- po tym jak wypiłam cole (upss) normalnie nie piję nawet kawy, mój B. powiedział co się dziwię że Mała szaleje jak tak ją naspidowałam
Venicee też ubolewam nad tym że nifty tyle kosztuje gdyby nie to to na pewno bym się zdecydowała.
Agnesdeam ja też ciągle się zastanawiam czy to ruchy, ale wczoraj byłam niemal pewna, że tak- po tym jak wypiłam cole (upss) normalnie nie piję nawet kawy, mój B. powiedział co się dziwię że Mała szaleje jak tak ją naspidowałam
Anulka przy takim terminie całkiem możliwe że już w czerwcu pojawią się nasze skarby. Ciągle mi się wydaje to taki odległy termin a jak dzisiaj tak patrze na kalendarz chciałam zobaczyć jaki obrazek będziemy mieć na luty (ps mamy kalendarz z facetami ) i tak troszkę mnie to przeraziło że jeszcze luty marzec kwiecień maj czerwiec iiiiii
nieufna
Malinka, ściskam Cię mocno.Dziewczyny, wpadam tylko żeby powiedzieć, że wczoraj Prezes NFZ podpisał nam zgodę na leczenie w Niemczech.
Jednocześnie dziś w CZD podjęli decyzję o operacji w poniedziałek bo naczyniak za bardzo się rozrósł.
Jestem kompletnie rozbita, nie wiem, czy godzić się na tą operację. Z drugiej strony w tym stanie nie puszczą nas do domu a ja nie wnioskowalam o transport medyczny do Niemiec bo myślałam, że sami pojedziemy...
Oczywiście decyzja należy do Ciebie, ale ja bym się zdecydowała.
Ja już po badaniu. Wg lekarza mam 17 tydz i 3 dzień ciąży. Pani dr powiedziała, że mam bardzo dobre wyniki usg i pappa. Wynik ok. 10.02. Jestem dobrej myśli.
Witam nowe dziewczyny. Też mam termin na 5.07
Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
czuje sie bardzo dobrze jak narazie wiec czemu nie zwolnienie w uk wypisac moze tylko lekarz rodzinny. od prywatnego lekarza zwolnienia nie sa tutaj akceptowane. lekarz rodzinny nie wypisze zwolnienia z pracy jesli naprawde nie jest sie bardzo chorym. jesli chodzi o platnosc podczas zwolnienia to zalezy to od firmy dla ktorej sie pracuje. ja mam 100% platne do kilku tygodni (nie pamietam dokaldnie ilu) pozniej tylko rzadowe (czyli prawie nic), chyba ze jestem w bardzo zaawansowanej ciazy to biora od razu z maciezynskiego. natomiast w mojej firmie w czasie ciazy wolno mi co chce moge miec przerwe co godzine, moge sie polozyc jak zle sie czuje lub jechac do domu w polowie dnia. raz jak dostalam migrene zamowili mi taksowke do domu (pracuje 25 km od domu) wiec narzekac nie moge
ja za to podziwiam wszystkie przyszle mamy ktore sa cala ciaze na zwolnieniu ( te ktore nie sa w ciazy zagrozonej oczywiscie) bo ja bym sie chyba zanudzila
A widzisz, nie wiedziałam jak tam jest....całe życie się człowiek uczy. Dobrze, że masz taką fajną pracę, wcale Ci się nie dziwie, że pracujesz. Ja w pierwszej ciąży pracowałam do 7 miesiąca, to był lipiec, ja straszliwie puchłam, lekarz mmi zabronił kategorycznie pracować. Maję urodziłam we wrześniu. W drugiej ciąży (z terminem na koniec lipca) pracowałam do końca lutego, też lekarz tak zadecydował. A teraz nie pracuję od połowy grudnia, ale z 2 maluchów, z domem i zakazem siedzenia -ze względu na kręgosłup - nie dało się inaczej. Oj...nie nudzę się.......... ;-)
Agnes - oj, już niedługo...to może być kwestia dni, tygodnia, może dwóch i będziesz czuła ruchy regularnie :-)
reklama
Dziwnyprzypadek
Ja też w pierwszej ciąży i też się zastanawiam kiedy będą pierwsze ruchywiecie co powiem Wam ze dziwne uczucie to co sie dzieje w brzuszku nie wiem cyz to malenstwo czy cos sie uklada...heh jestemw 1 ciazy i dlatego nie wiem kiedy to beda te ruchy