reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Ja lubie kolor morski i granatowy, z kurczaka tylko pierś a z jajek tylko na wolno i w sałatkach :)

Dziś zaniosłam do kadr zaświadczenie,że jestem w ciąży i poinformowałam,że póki co nie spieszy mi się na l4.
Też za mało pije, ale po sokach i herbacie dostaje zgagi a ile można pić inkę? Jedyne co jeszcze mi smakuje to Muszynianka ale jakoś nie mam nawyku picia.

My jak nie mogliśmy zajść to kupiliśmy szczeniaczka, gdzieś wyczytaliśmy że powodują u kobiety wywołanie mega instynktu macierzyńskiego( chociaż i tak był spory) no i pies kupiony na początku grudnia a w święta zaszłam. Z drugą córka też tak zadziałało:)
Niestety tych piesków już z nami nie ma. Starszy zdechł ze starości a młodsza dostała raka i nie sposób było jej wyleczyć. Została nam po nich ich córeczka.

MalinowaMarta zdecydowanie latwiej!!

Moj ulubiony kolor to braz i jego pochodne ♥ kurczaka przestalam jesc w pierwszej ciazy bo mi smierdzial, po ciazy zostala ta przypadłość choc od czasu do czasu jadlam mooocno przyprawionego :p w tej ciazy tez kurak to wrog.. zreszta ogólnie mieso to wrog dla mnie w tej ciazy...

MamaWiki32 No u nas jazda z remontem zaraz sie zacznie... Kupiliśmy nowe mieszkanie i od lutego zaczynamy remont. Jako, że to nasze pierwsze dziecko to pokój dziecka pomalujemy tylko chyba na beż i tak zostawimy bo maluch pewnie jakoś do roku i tak bedzie spał w swoim łóżeczku w naszej sypialni. Szary kolor jest spoko byle nie za ciemny.
Nowe mieszkanie to super sprawa. Moje wykańczane było jak leżałam w szpitalu na patologii, kolory wybierałam z internetowych wzorników. Po dwóch latach stwierdziłam, że chyba mi mocno na głowę działały jakieś hormony szczęścia...w salonie mam żółty, u Wiki dwa odcienie różu w przedpokoju brzoskwinia... Teraz wszystko będzie białe, szare i beżowe.

Dziewczyny a macie np jakieś plany remontowe przed porodem? My chcemy odmalować całe mieszkanie. Potrzebne meble do dziecięcego pokoju też już wybrałam. Nie wiem tylko jaki będzie kolor w tym pokoju... chyba szary... Moje dzieci będą miały wspólny pokój a jak u Was?

U Nas generalny remont salonu i odmalowanie sypialni. Salon remontujemy w marcu, sypialnie kwiecień / maj. U Nas jak się okaże że córcia druga, to będą miały wspólny pokój do czasu, aż pójdą do szkoły. Później oddamy sypialnie na pokoik dla drugiego dziecka. Jeśli się jakimś cudem okaże, że chłopiec to ciut wcześniej pewnie zrezygnujemy z sypialni :-)
Nasza cora ma pokój różowo-zielony :-) moja bratowa zrobiła szary pokoik dziecięcy i mimo dodatków jest ponury. Ale gusta są różne.

Witajcie kobietki!! Nie bylo mnie kilka dni... zrobilismy z synem sobie wolne i wyjechalam do rodzicow na pare dni, Poklocilam sie z moim m. i musiałam dac mu odczuc a niech zateskni... Ale już jest ok..

Przeczytałam wszystkie wpisy..... Chryste jak ich było dużo...
Nie będę nawet próbować odp. Na wszystko bo nie dam rady...

Myślę o tym szarym z nadzieją na syna :) wtedy byłoby neutralnie, Wiki by miała w swojej części różowe dodatki i kropki na ścianie malowane z szablonu, a on w swojej częsci żółte pastelowe. Jak będzie druga córka to mogę pomyśleć o innych kolorach :) meble są białe wszystkie to może tak ponuro by nie było...
Przymierzamy się do remontu po Wielkanocy czyli jakoś na początku kwietnia.

reklama
MamaWiki to i fazę na urządzanie mieszkania mamy podobna tez mam teraz taka wizje ze ma byc wszystko białoszare jedynie blat do kuchni wybrałam w kolorze drewna bo szary do białych mebli wyglądał mega chłodno. Podoba mi sie tez styl skandynawski. Kolorowe pokoje nie podobają mi się choć teraz tu gdzie mieszkamy ściany mamy beżowo czerwone ale juz nie moge na nie patrzec ale tu remontu juz nie opłaca sie robić bo i tak je wynajmiemy komuś odświeżyć tylko po przeprowadzce. Moze faktycznie szary dla dzieci bedzie zbyt chłodny? My dlatego dla dziecka damy ciepły jasny beż - tak neutralnie...

Do góry