reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Mąż wrócił z kwiatkiem bo wczoraj mu coś dogryzłam, że nawet kwiatka nie dostałam z okazji synka... No to kupił dziś, ale powiem Wam szczerze, że masakra ten kwiat! Nie dość, że duży to doniczka jeszcze większa i ledwo mi sie mieści na parapecie, ale udaje zadowolona ach Ci faceci zero gustu [emoji12][emoji86]

MalinowaMarta, liczy sie gest :D Moj tez od wielkiego dzwonu przyniesie jakiegos chabazia ( w doniczce ), ktory i tak mi dlugo nie postoi... Ostatnio przyniosl malutka gwiazde betlejemska.. No, niech bedzie.. Ale zebyscie jeszcze widzialy, jak on te roslinki wrecza... "Masz".. :D
Coz, taki z niego "romantyk"... ;)

reklama
Z bliźniaków się strasznie cieszymy (mimo, że spotykamy się czasem z reakcjami typu "nie wiemy czy wam gratulować, czy współczuć"), ale lekkie przerażenie jest ;) Zwłaszcza, że dziś przy prenatalnych okazało się, że są jednokosmówkowe, czyli mają jedno łożysko i są bardziej podatne na kompikacje. Ale trzeba być dobrej myśli. I tak jak na razie wszystko idzie gładko - jak czytam Wasze przejścia z wymiotami i brakiem apetytu to czuję się szczęściarą, bo u mnie poza lekkimi mdłościami, śmieszną zadyszką przy mówieniu i tendencją do przesypiania całych dni nie było żadnych typowo ciążowych atrakcji.
Mój mąż niby kwiatów od początku ciąży też nie przyniósł, ale muszę przyznać, że bardzo się angażuje, pomaga i przejmuje, sprząta, zakupy nosi i w ogóle (mimo, że ja nawet l4 nie brałam dotąd i jestem na chodzie), więc w takich cieplarnianych warunkach to nawet bez kwiatów da się przeżyć :)

Dziewczyny wiem o czym piszecie bo moj swojego czasu kupował mi wiecznie chryzantemy!!! Taki dumny był ze kupuje mi kwiatki bez okazji a mnie głupio było powiedziec, ze sa brzydkie :p w koncu poprosiłam przyjaciółkę zeby raz głośno powiedziała ze chryzantemy to kwiaty pogrzebowe i troche pomogło. Teraz zdarzają sie tylko w bukietach [emoji23]

Hej!

Dzięki za kciuki i dobre słowa :*

Nadaję ze szpitala. Przyjęli nas na obserwację. Młody marudny okropnie bo ma temperaturę. Dostaliśmy antybiotyk i inhalacje. Jak w domu strasznie chrapal tak teraz znów cichutko oddycha. Może szpital tak na niego podzialał... siedzimy na izolatce więc nawet nie mam z kim pogadać...

Ależ Wy o tym jedzeniu piszecie. Ja nadal jem bo muszę, nie mam żadnych smaków...

Gratuluję prenatalnych. Ja kombinuje, jak ty na moje w czwartek się stąd wyrwać i czy młody zostanie pół dnia z babcią...

Dariazgr haha, dobrze wybrnelas :)
Papagena witamy, ja zawsze marzyłam o bliźniakach, super :)
MalinowaMarta ja również nie dostalam kwiatka z okazji ciąży może się poprawi jak poznamy płeć, ale pewnie bez sugestii sie nie obędzie:p
Jolcia gratulacje córeczki :)

Malinka zdrówka dla synka :*
MalinowaMarta zawsze mozesz zapominać podlewać kwiatka :D
A ja szamie zupe po nocy i powoli również mam wrażenie że dzidzia rusza mi sie w brzuchu, czuje takie delikatne smyrnięcia pod skórą, bardzo rzadko ale coś się dzieje :)

reklama
Dariazgr haha, dobrze wybrnelas :)
Papagena witamy, ja zawsze marzyłam o bliźniakach, super :)
MalinowaMarta ja również nie dostalam kwiatka z okazji ciąży może się poprawi jak poznamy płeć, ale pewnie bez sugestii sie nie obędzie:p
Jolcia gratulacje córeczki :)
Z okazji ciazy to wybrałam sobie sama! Mini storczyka tak mi pasował do pokoju córeczki Haha No nic po mojej myśli ;-)

Do góry