reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

ja też jestem prawie z Krakowa :-)
Madzia ja mam dzień przed Tobą ale dopiero po 20 i u mnie to będzie 8 tydzien i 6 dzień :-)

reklama
Witam się :tak:

Veniccee cieszę się, że maleństwo ma się dobrze:tak:, pytałaś kiedyś o opaski na mdłości tutaj masz link Sea-band opaska przeciw mdłościom dla dorosłych x 2 szt - Apteka Internetowa Cefarm24 tu je kupiłam , ale kasa wywalona w błoto, myślałam, ze mi pomogły, bo jeden dzień było znośnie, ale niestety mdłości znów powróciły, zdjęłam ten wynalazek. Najgorzej mdli jak jestem głodna , staram się jeść w miarę regularnie.
Np dzisiaj od rana obudziłam się z konkretnym smakiem na jedną rzecz kanapka z pasztetem i ogórkiem kiszonym :-D zresztą niektóre z Was znają już ten smak :tak:.
Venicee aha współczuję przejść z mamą, trzymam kciuki, żebyście dogadały się w sprawie świąt. Moja mama jak się dowiedziała o ciąży, zupełnie przez przypadek, też nie chciałam jej jeszcze mówić to mi wykład o antykoncepcji strzeliła :baffled:.

Needii cieszę się, ze wszystko ok na wizycie , zdrówka dla Martynki . Moim dziewczynkom inhalacje z soli fizjologicznej pomagają. Na szczęście też baardzo rzadko chorują. Martysia moja ma 4,5 roku i nawet jednego antybiotyku nie miała a chodzi do przedszkola non stop. Lenka miała raz anty ale na szczęście tylko raz:tak:.

Wszystkim pozostałym gratuluje udanych wizyt , bijących serduszek :tak: miło się czyta takie wieści.

Ja do lekarza chodzę prywatnie, w ciążach z dziewczynkami chodziłam państwowo ale lekarz , który tak wspaniale się mną zajął w ciąży z Lenką przyjmuje już tylko prywatnie, a nie chce zmieniać bo mam do Niego ogromne zaufanie. Ale na te pierwsze badania poszłam do drugiego lekarza i wypisał mi skierowanie państwowo założył nawet kartę ciąży, w ogóle ten lekarz na nfz okazał się całkiem spoko, ale tak jak pisałam mam zaufanie do mojego poza tym znają się bo pracują w jednym szpitalu, więc chcę być w porządku i chodzić do jednego. Potem już badania powinny być ciut tańsze <mam nadzieję:confused2:>. Bo też robię w diagnostyce i tak jak pisałyście ona droga jest:confused2:.

Malinowamama super gest z tą Szlachetna paczka

Kitty napisz mi proszę jak robisz barszczyk czerwony :tak:bo mam takiego smaka, ze szok, a nie za bardzo umeim go zrobić, tzn robię czasem barszcz ukraiński z ziemniakami , kapustą i innymi warzywami, a takiego zwykłego nigdy nie robiłam.

Hope mnie też strasznie męczyły mdłości, ale odkąd zaczęłam 11 tydzień to są dużo mniejsze więc liczę, że idzie ku dobremu. Oby i u Ciebie już za chwilę wszystko się unormowało.

Justa Morfologia i mocz juz za mną dostałam przy drugiej wizycie . Teraz robiłam cały pakiet Glukoza na czczo, HBsAg, VDRL, Toxo IgG i IgM
Przy pierwszej ciąży robiłam jeszcze HIV i grupę krwi.

Julka zazdroszczę miejsca zamieszkania :) zawsze marzyłam by mieszkać w Krakowie niedaleko mam też rodzinkę :)

Kitty jeżeli mogę się wtrącić co do barszczu moja przyjaciółka prowadzi bloga o jedzeniu. serdecznie polecam wypróbowałam już prawie wszystkie przepisy a na wigilie barszcz zawsze robię z tego Wyspa smaku

Wszystkie z mdłościami pocieszam zbliżamy się do Końca pierwszego trymestru i mdłości powinny minąć (Przynajmniej większości :( )

Julka - może jesteś moja sąsiadka ;)mieszkam w Krzysztoforzycach :)
Jak tam nudności? U mnie rano trochę lepiej, ale czuję się bardzo słabo kręci mi się w głowie i boli głowa:/
Amelka za to pełna siły i energii, szaleje od 6:30...

reklama
Jolcia mamy do siebie jakieś 40 km bo ja w okolicach Bochni. Mi mdłości trochę odpuściły i nawet się zaczęłam tym martwić wczoraj (nie dogodzisz kobiecie!) ale dziś znowu się pojawiły, na szczęscie troche mniejsze i w sumie najbardziej wtedy jak jestem głodna i jak za dużo zjem także do przeżycia ! :-)

Do góry