reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

ja też jestem prawie z Krakowa :-)
Madzia ja mam dzień przed Tobą ale dopiero po 20 i u mnie to będzie 8 tydzien i 6 dzień :-)

reklama
Witam się :tak:

Veniccee cieszę się, że maleństwo ma się dobrze:tak:, pytałaś kiedyś o opaski na mdłości tutaj masz link Sea-band opaska przeciw mdłościom dla dorosłych x 2 szt - Apteka Internetowa Cefarm24 tu je kupiłam , ale kasa wywalona w błoto, myślałam, ze mi pomogły, bo jeden dzień było znośnie, ale niestety mdłości znów powróciły, zdjęłam ten wynalazek. Najgorzej mdli jak jestem głodna , staram się jeść w miarę regularnie.
Np dzisiaj od rana obudziłam się z konkretnym smakiem na jedną rzecz kanapka z pasztetem i ogórkiem kiszonym :-D zresztą niektóre z Was znają już ten smak :tak:.
Venicee aha współczuję przejść z mamą, trzymam kciuki, żebyście dogadały się w sprawie świąt. Moja mama jak się dowiedziała o ciąży, zupełnie przez przypadek, też nie chciałam jej jeszcze mówić to mi wykład o antykoncepcji strzeliła :baffled:.

Needii cieszę się, ze wszystko ok na wizycie , zdrówka dla Martynki . Moim dziewczynkom inhalacje z soli fizjologicznej pomagają. Na szczęście też baardzo rzadko chorują. Martysia moja ma 4,5 roku i nawet jednego antybiotyku nie miała a chodzi do przedszkola non stop. Lenka miała raz anty ale na szczęście tylko raz:tak:.

Wszystkim pozostałym gratuluje udanych wizyt , bijących serduszek :tak: miło się czyta takie wieści.

Ja do lekarza chodzę prywatnie, w ciążach z dziewczynkami chodziłam państwowo ale lekarz , który tak wspaniale się mną zajął w ciąży z Lenką przyjmuje już tylko prywatnie, a nie chce zmieniać bo mam do Niego ogromne zaufanie. Ale na te pierwsze badania poszłam do drugiego lekarza i wypisał mi skierowanie państwowo założył nawet kartę ciąży, w ogóle ten lekarz na nfz okazał się całkiem spoko, ale tak jak pisałam mam zaufanie do mojego poza tym znają się bo pracują w jednym szpitalu, więc chcę być w porządku i chodzić do jednego. Potem już badania powinny być ciut tańsze <mam nadzieję:confused2:>. Bo też robię w diagnostyce i tak jak pisałyście ona droga jest:confused2:.

Malinowamama super gest z tą Szlachetna paczka

Kitty napisz mi proszę jak robisz barszczyk czerwony :tak:bo mam takiego smaka, ze szok, a nie za bardzo umeim go zrobić, tzn robię czasem barszcz ukraiński z ziemniakami , kapustą i innymi warzywami, a takiego zwykłego nigdy nie robiłam.

Hope mnie też strasznie męczyły mdłości, ale odkąd zaczęłam 11 tydzień to są dużo mniejsze więc liczę, że idzie ku dobremu. Oby i u Ciebie już za chwilę wszystko się unormowało.

Justa Morfologia i mocz juz za mną dostałam przy drugiej wizycie . Teraz robiłam cały pakiet Glukoza na czczo, HBsAg, VDRL, Toxo IgG i IgM
Przy pierwszej ciąży robiłam jeszcze HIV i grupę krwi.

Julka zazdroszczę miejsca zamieszkania :) zawsze marzyłam by mieszkać w Krakowie niedaleko mam też rodzinkę :)

Kitty jeżeli mogę się wtrącić co do barszczu moja przyjaciółka prowadzi bloga o jedzeniu. serdecznie polecam wypróbowałam już prawie wszystkie przepisy a na wigilie barszcz zawsze robię z tego Wyspa smaku

Wszystkie z mdłościami pocieszam zbliżamy się do Końca pierwszego trymestru i mdłości powinny minąć (Przynajmniej większości :( )

Julka - może jesteś moja sąsiadka ;)mieszkam w Krzysztoforzycach :)
Jak tam nudności? U mnie rano trochę lepiej, ale czuję się bardzo słabo kręci mi się w głowie i boli głowa:/
Amelka za to pełna siły i energii, szaleje od 6:30...

reklama
Jolcia mamy do siebie jakieś 40 km bo ja w okolicach Bochni. Mi mdłości trochę odpuściły i nawet się zaczęłam tym martwić wczoraj (nie dogodzisz kobiecie!) ale dziś znowu się pojawiły, na szczęscie troche mniejsze i w sumie najbardziej wtedy jak jestem głodna i jak za dużo zjem także do przeżycia ! :-)

Do góry