reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja dzisiaj wizytuje ale bez usg sama kontrola wyników badań i pewnie nowe skierowania.
Iwonaimaja mi w pierwszej ciąży też się zdarzało,że krew poszła z nosa ale nikt się tym jakoś nie przejmował więc chyba luz ;)

reklama
Kobitki te co juz robily badania z krwi.. przepisal Wam lekarz badanie VDRL? U mnie jest ono nie refundowane i tak jak za wszystkie inne zaplacilam 17e tak to jedno badanie kosztuje 18e i zastanawiam sie czy musze je robic.. dzis bylam na ppbraniu krwi i dumam co mam zrobic..

A tak w ogole to dzien dobry :)

Fazerkamm ja miałam. Oprócz tego jeszcze HIV. Dzisiaj właśnie odebrałam wyniki, na szczęście ujemne ;) mąż się śmieje, że teraz jedyne czym mogę go zarazić to ta opryszczka na ustach ;) Ja bym pewnie zrobiła na Twoim miejscu.

Venicee 40 przekroczylas juz? Zreszta mamy tyle lat na ile sie czujemy :D ja to sie czesto na 20 czuje :p ale mąż mnie wczoraj dobil.. uswiadomil mi ze tak nie jest... wszedl do domu po pracy i zastał mnie z glowa nad miska, pozniej zmylam podloge w sypialni bo w koncu doczekałam sie lozka i musialam ogarnąć miejsce, po czym rozbolal mnie brzuch i M. uznal ze za stara juz jestem na ciaze bo z Maksiem tak ciezko to nie bylo...

Karolina_85 dokładnie tak bedzie.. od wizyty do wizyty i byle do lipca w dwupaku :)

Mamawiki na hiva tez mam/zrobilam bo refundowane.. musze poszperac w wynikach z pierwszej ciazy i sprawdzic czy robilam w pierwszej ciazy..

ja będę na badaniach w sobotę, ile tak mniej więcej płaciłyście za cały pakiet łacznie z grupą krwi, morfologią, moczem i tymi przecwidziałami, HIV itp..?

Fazerkamm nawet nie wiem jak to u nas w PL czy refundowane czy nie. Ja mam abonament w lux medzie więc większość badań mam w pakiecie. W związku z tym,że ewentualne zakażenie kiłą ma ogromny wpływ na płód pewnie bym się zdecydowała ale ja to jestem panikarą więc wiesz...

ja będę na badaniach w sobotę, ile tak mniej więcej płaciłyście za cały pakiet łacznie z grupą krwi, morfologią, moczem i tymi przecwidziałami, HIV itp..?
ja też mam pakiet w lux medzie więc mam za darmo i mam robione wszystkie badania
ale pamiętam że w ciąży z Lilianką robiłam wszystkie i koszt ok 300zł

z Majką chodziłam w ciąży w Hiszpanii i nie płaciłam za badania ale też nie wiem jakie dokładnie mi robili była to dla mnie nowa sytuacja więc robiłam wszystko co mi kazano

Cześć lipcówki!!!
Witam się porannie po wizycie.

Byłam u swojej ginekolog na NFZ i dostałam dużo więcej informacji, niż prywatnie, za 150 zł w piątek!

Nasza fasolka ma 12 mm (w piątek tylko 5 mm), serduszko 141 uderzeń na minutę, ma zawiązki rąk i nóg!
W piątek był wg usg 6t0d a dziś 7t3d ! :) Więc pięknie rośnie.
Kolejną wizytę mam 22.12. Dostałam też duphaston na kontynuację do 12-13 tygodnia, skierowanie na badania krwi i moczu i jeszcze darmowe próbki Prenalenu na przeziębienie :)

Czekamy na resztę wizyt, bo chyba ktoś dziś ma? :)

Miłego dnia!!

Fazerkamm ja robiłam VDRL ponieważ dostałam na nie skierowanie i prywatnie i na NFZ, u mnie pakiet badań kosztowałby okolo 230zl ale poszłam na NFZ i dostałam na nie wszystkie skierowanie, co ciekawe wszystko dokładnie to samo sie powtórzyło z tych od lekarza prywatnego a o nic nie prosiłam. Sama doktorka wypisała. Dzisiaj mam wizytę na która zaczynam sie powoli szykować :-)
Ciekawe co tam u mojego groszka słychać :-)

reklama
Do góry