reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
U mnie brak wzrostu stwierdzono na kilku badaniach pod rząd, a że leżałam na podtrzymaniu, bo mi się całkowicie szyjka skróciła i byłam już w 37 tc to pozwolili mi urodzić. W niedzielę odstawiłam luteinę i poszłam na spacer, a w poniedziałek już miałam synka przy sobie. Urodził się z wagą 2600g, a usg pokazywało 2400g.

Natomiast co do badań prenatalnych to mi wyszły złe tylko z krwi, te z usg były prawidłowe. Miałam robioną dodatkowo amniopunkcję, bo nie wytrzymałabym w nieświadomości do końca ciąży. Jednak mimo tych wszystkich przeżyć tym razem też zrobię sobie te badania.

Kamcia moja córeczka ma na imię Amelka :) ale wszyscy odkąd w brzuszku była mówili Ami i tak już zostało :) choć jak się jej pytamy jak ma na imię mówi pięknie z takim dziwnym akcentem na 'i' "Amenia" :)
Szczerze mówiąc nic mi nie mówili lekarze, że jeśli Ami nie będzie rosła to poród... zaczynam się jeszcze bardziej bać o tą ciąże....

Poszokuje Was. Dziecko żyje. Po południu przyjęcie do Szpitala. Jestem przerażona.
Ale nas nastraszylas!!!!
Jestem w szoku, bo szłam z nastawieniem że już po...Ale uwierzcie gdyby z was tyle skrzepów i krwi wyleciało też byście tak myślały...Usg. Lekarz obrócił ekran i zobaczyłam.... Bijące serce....
Nadal leci ze mnie cały syf..więc dobrej myśli nie jestem. Po południu przyjęcie na patologie.
Emocjonalnie jestem wrakiem.
Dziękuję za miłe słowa.Dużo one mi dają.
Wiesz dwie mysli mi sie nasuwaja.. pierwsza ze slyszalam iz w piwrwszym trymestrze moze wystapic @ a druga to taka iz nic nie dzieje się bez przyczyny.. moze ta sytuacja pomoze Ci się pogodzic sie z tym ze zaszlas w nieplanowana ciążę i wszystkie zle mysli ktore mialas dotychczas pojda precz ;) trzymam kciuki i pisz na bieżąco co tam u Was!

znowu ja ...nie wiem czy was kochane brzuchatki stresować..
Właśnie rozmawiałam z koleżanką co 4 dni roniła ;/
Opadłam z jakichklowiek sił...
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!

reklama
Witam,
ja również jestem lipcowa mama, przed napisaniem do Was pierwszego posta, postanowilam ambitne przeczytać wszystkie wpisy i przyznam że zajęło mi to cały tydzień! Ładnie się rozpisalyscie :)
Termin mam na 16.07.16 to będzie moje drugie dziecko

Do góry