reklama
panna_migotka
Mama Igusi/Majowe Mamy'08
Venicee, fantastyczna wiadomość :-) Oby już było tylko lepiej.
MalinowaMarta
Fanka BB :)
I kolejna z nas taka informacje napisała, że dziecko wg prenatalnych miało mieć zespół downa a urodziło sie zdrowe to ja dziękuje za takie badania!
Jolcia_
AguinaGP- ale początek 3 trymestru to zdecydowanie za wcześnie na poród (w moim przypadku), w grę wchodziło jeszcze podniesienie kaloryczności jedzenia o 200 kalorii... i bez tego Ami rosła a ja chudłam dlatego w dobę po porodzie ważyłam niecałe 49 kg , a myślałam, że w ciąży coś przytyję
Venicee - co za szczęście aż mam łzy w oczach
Venicee - co za szczęście aż mam łzy w oczach
Jestem w szoku, bo szłam z nastawieniem że już po...Ale uwierzcie gdyby z was tyle skrzepów i krwi wyleciało też byście tak myślały...Usg. Lekarz obrócił ekran i zobaczyłam.... Bijące serce....
Nadal leci ze mnie cały syf..więc dobrej myśli nie jestem. Po południu przyjęcie na patologie.
Emocjonalnie jestem wrakiem.
Dziękuję za miłe słowa.Dużo one mi dają.
Nadal leci ze mnie cały syf..więc dobrej myśli nie jestem. Po południu przyjęcie na patologie.
Emocjonalnie jestem wrakiem.
Dziękuję za miłe słowa.Dużo one mi dają.
madziolina_p
Venice a lekarz powiedzial od czego ta krew i skrzepy? Moze mialas krwiaka?
madziolina_p
Dzwonie dziewczyny po lekarzach i nigdzie wolnego miejsca na usg...w tym tygodniu. Jeden lekarz ma ale bylam u niego przy tej straconej ciazy i mnie troche wkurzal...
Needi
A ja też około 28 tygodnia poszlamr na usg a ob do mnie że wychodzi na to że dziecko nie rośnie że trzeba wywoływać i takie *******y. W szpitalu okazało się że dziecko się trochę schowalo i nie zmierzył całości. Fajnie było. Zatrzymanie wzrostu wewnatrzmacicznego. Ale później mnie przepraszał i cacał. Aż się pielegniarki pytały czemu mnie za rękę na badania prowadzi.
reklama
Kamcia2810
Badania prenatalne- ja robiłam w pierwszej ciąży mimo skierowania były one płatne. Te ostatnie w trzecim trymestrze miałam jedynie bezpłatne bo musiałam wiedzieć dokładnie wiedzieć jak duża jest A., bo po wprowadzeniu diety bardzo chudłam i niewiadome było jak się ma maleństwo w brzuszku, na szczęście ona pięknie rosła
Mój lekarz też mi powiedział, ze jakbym chciała prenatalne to ze skierowaniem 250zł by poszło.
Gwiazda gratuluję udanej wizyty i najważniejszego widoku serduszka
Jolcia ja miałam taki właśnie problem, że dziecko przestało mi w brzuchu rosnąć i dostałam nakaz rodzenia jak najszybciej.
Mojej koleżanki synek też przestał rosnąć i od razu cesarkę jej robili chyba 2 miesiące przed terminem.
Venicee to znaczy, że jest duża szansa, że dziecko uratują! Pisałam ci, żebyś od razu w nocy jechała do szpitala. Tras postaraj się jak najmniej stresować. Kup sobie krzyżówki albo książkę, żeby skutecznie zająć czymś głowę.
Jolcia jak ma na imię twoja córka? Podoba mi sie ten skrót Ami zwłaszcza, że wszyscy w rodzinie do Emilki mówią Emi
Needi ja już bym do takiego lekarza nigdy nie poszła