reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Doris to trzymam kciuki. Mnie także luteina dowciapna mega uczulala musiałam zmienić na duphaston bo tak mnie piekło i plamilam po luteinie ze chyba lepiej było jak jej nie brałam.

reklama
Zielona, w takim razie najpierw rozmowa, a jak nie zadziała to tylko Policja ci zostaje. Nie znam duńskiego prawa, u nas przy takich sprawach namawiają raczej sąsiadów do dogadania się, przeniesienia kojca psa w inną część ogrodu itp. Sąd to ostateczność, dla najbardziej zdeterminowanych, o których polubownie nic się nie da załatwić.

Wiem :( Ale STRASZNIE nie chce mi sie toczyc wojny, a prawo do wlasnego spokoju :sad: :sad: :no2:

Dziewczyny, kciuki za wizyty.

Zielona Stokrotka, sprawa jest raczej trudna. Na pewno nie próbowałabym zaczynać od policji tylko polubownej rozmowy z tym sąsiadem a nie jego partnerką. Organizacja ds zwierząt pewnie pomoże, jeśli zwierzak jest zaniedbany albo zaglodzony. Dla tego typu dużych psów nie jest zagrożeniem dla zdrowia przebywanie na zewnątrz.. I sama piszesz, że wypuszczają go po 6, czyli po ogólnie przyjętej ciszy nocnej. Może wcześniej mieszkali w bloku i teraz zwierzak musi się przyzwyczaić do nowych warunków?
Ale już swobodne bieganie po ulicy, to jest przegięcie..
No, ale Ty sama lepiej znasz duńskie prawo. Jeśli jest jakiś przepis, który możecie zastosować, to zabierzcie dowody i najpierw rozmowa z sąsiadem a jak nie, to policja...

Mendoza, zwierz nie jest glodny, ani zaniedbany. Po prostu stoi i halasuje do n'tej potegi. A robi to, bo nie chce byc na dworze - nie szczeka, bo "ptaszek przylecial", tylko dlatego, ze chce wejsc do domu.

Nie, nie mieszkali w bloku, mieszkaja tutaj do dawna. Pies zreszta tez. Tylko przez ostatnie pol roku nie byl w taki sposov zostawiany sam sobie na dworze, a teraz sytuacja wraca.

Jest przepis, ktory spokojnie mozemy zastosowac - policja w takich przypadkach wysyla list z upomnieniem, ze "obowiazkiem wlasciciela zwierza jest szacunek dla sasiadow i zapewnienie sasiedzkiego spokoju, dlatego halasujacy pies musi byc trzymany w zamknieciu - jesli nie, to zostanie zwierze zostanie krnabrnemu wlascicielowi odebrane".

Takie jest prawo i ten straszak na niektorych dziala.

Tylko wolalabym zalatwic to anonimowo, niz gadac i wyklocac sie twarza w trwarz o cos tak oczywistego, czym jest prawo do spokoju, czy to, ze nie przerywa sie glebokiej ciszy i spokoju calutenkiej wioski wielogodzinnym, stalym, ujadaniem wielkiego psa. ( juz na pewno nie o tak wczesnej porze ).

Czy moge wyslac do nich anonimowo pismo, podpisane "sasiedzi", z prosba o zastosowanie sie do obowiazujacego prawa ?!

Olciakk, no widzisz sobie z e napisałaś. Czyli nie tylko ja mam problemy po luteinie? Plamilas na żółto? Miałaś uczucie pieczenia? Dostałaś jakieś leki?

dzien dobryyyyy:) oczywiscie nie jestem znowu w stanie Was nadrobic tyle tematow poruszylyscie od wczoraj ze na prawde to nie latwe;) ja juz jestem w pracy...na szczescie dzis piateczekkkk i wyzyta u gin na 17.20:)jejku ale jestem ciekawaaaaa moze mi powie jaka płeć:) zobacze malenstwooo boze juz doczekac sie nie moge:) To milego dzionka ja ide dalej czytac Waszeee wpisy:)
Powodzenia :-)

Dziewczyny, ja też po luteinie plamiłam na żółto, ciągle miałam jakieś swędzenie, pieczenie, obrzmienie. Lekarz każe mi brać luteinę, ale ja sama odstawiłam, bo wtedy ustępują mi te przykre objawy. Myślałam, że to może przez tą aplikację tym plastikowym cosiem tak się podrażniam, ale teraz myślę, że też mogłam być uczulona...

Cześć dziewczyny!

Malinko, dużo dużo zdrówka dla Maciusia.

Julka, prześliczne sukienki!

Ja nie jestem pewna czy czuję ruchy, bo zazwyczaj jak coś poczuję, po chwili zbiera mi się na za przeproszeniem bąka :) Moja mama twierdzi, że to właśnie ruchy dziecka mogą to wywoływać.
Póki co drugi dzień leżę w łóżku, bo coś mnie wzięło.A najgorszy nieustający, pulsujący ból glowy.
Mam podobnie i nie wiem, czy to ruchy czy nie.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Witajcie :)

Nedi- za wcześnie na regularne kopniaki... nie ma co się stresować:)

Patuska- kciuki za wizytę :)

PannaMigotka- duzo zdrówka :)

Doris- oby szybko wyjaśniło się co było powodem krwawienia! Szybkiego powrotu do domu:)

Zielona Stokrotka- jak jest z ciszą nocną u Was? My mieliśmy podobna sytuację... Tylko to niby nasz pies wył o 8 rano i policja nie zareagowała bo w PL cisza nocna jest od 22 do 6... No i szczerze mówiąc takiego dużego psa w domu trzymać to chyba dla niego krzywdzące... psu nie wytlumaczysz nie szczekaj... też mieszkamy na wsi dookoła ludzie mają psy i nie ma nocy aby któreś nie szczekaly a ostatnio jeszcze u najbliższych Kora miała cieczke i psy z całej wsi szalaly... lekko nie było... Ale rozumiem że to jest coś normalnego...
Doczytałam jak to u Was jest, jeśli tak to jasne że napisz coś na tej grupie, razem z innymi sąsiadami może dojdziecie do jakiegoś rozwiązaniasytuacji i porozumienia z sasiadami.

Agnesdem i Olcik- powodzenia na wizycie:)

Agnesdem- my nigdzie się nie wybieramy w sierpniu, dopiero we wrześniu planujemy pierwszy wyjazd do naszych Rodziców :) to około 100 km.

reklama
Olciakk, no widzisz sobie z e napisałaś. Czyli nie tylko ja mam problemy po luteinie? Plamilas na żółto? Miałaś uczucie pieczenia? Dostałaś jakieś leki?

Tak plamilam na zolto i okropnie piekło. Wszystko miałam czerwone jak ogień do tego okropnie mnie swedzieło. Lekarz kazał odstawić luteine i zapisal duphaston. jakby nie przeszlo po kilku dniach to kazal dzwonic po tabletki. Na szczescie przeszlo po odstawieniu.

Do góry