Właśnie mam strasznie mieszane odczucia. Może dlatego że lekarka u której mam robione usg (są dwie) jest bardzo ordynarna nic mi nie mówi. Na pytanie jakiej wielkości jest dziecko odpowiedziała " wy to jeszcze byście chciały kolor oczu znać" . Za to kobieta która prowadzi moją ciążę jest bardzo miła i namawia cały czas że to bardzo dobre , że można wszystkie wady wykryć itd... Sama nie wiemWyciaganie kasy, nic wiecej. W usg 3/4d nie widac ewentualnych wad "lepiej", badz wyrazniej. Lekarze przez paredziesiat lat mieli do dyspozycji aparaty 2d i to w zupelnosci wystarcza. Panstwowe osrodki zreszta takimi przewaznie nie dysponuja.
Mieszkamy w Danii, u nas to rowniez zbedny luksus. Na usg 3/4d pewnie sie wybierzemy, ale dopiero pozniej, prywatnie, z nagraniem na dvd, zeby miec na pamiatke. Tyle.
reklama
Zielona_stokrotka
Fanka BB :)
Właśnie mam strasznie mieszane odczucia. Może dlatego że lekarka u której mam robione usg (są dwie) jest bardzo ordynarna nic mi nie mówi. Na pytanie jakiej wielkości jest dziecko odpowiedziała " wy to jeszcze byście chciały kolor oczu znać" . Za to kobieta która prowadzi moją ciążę jest bardzo miła i namawia cały czas że to bardzo dobre , że można wszystkie wady wykryć itd... Sama nie wiem
W takim razie to dosc skomplikowane - a mozesz wybrac zupelnie inna osoba, ktora wykona Ci zwyczajne, a przy tym odpowie na wszystkie Twoje pytania ( bez zadnych glupich komentarzy ? ). Swoja droga, napisalabym skarge za podobne odzywki. To normalne, ze pytasz JAKIEJ wielkosci jest Maluszek.
Co do 3/4d, u nas naqet polozna powiedziala, ze jesli "chcemy, to droga wolna", ale najlepiej zaczekac do min.24.tygodnia, a najlepiej dluzej, jesli chce sie na plycie uwidocznic rozkosznego "babla" z puciatymi policzkami.
Wczesniej jest po prostu...za wczesnie. Tyle wiadomosci od nas, ze Skandynawii.
Zielona_stokrotka
Stokrotka, Madziolina, chętnie oddam trochę. Na samą myśl, że jeszcze urosną drżę...
Jolcia, dziś taki dzień, że cukry łaskawe
Bardzo chetnie przyjme! Moze nie tyle ze wzgledu na siebie, ale mialby m.chociaz nieco zabawy przez jakis czas
madziolina_p
Lizzy jak też jeden rozmiar przyjmę.
Julka89.89
Cudzie trwaj..
Ja tez przyjmę biust!
Cześć dziewczyny, dopiero teraz dotarłam i nadrabiam Was z całego pączkowego dnia
@Julka89.89 śliczna suknia! wygląda na bardzo lekką i zwiewną - będzie Ci chyba wygodnie, a to też ważne Na poprawiny będziesz szukała też długiej, czy raczej krótkiej?
Co do butów, myślę, że płaski obcas to bardzo dobry pomysł- ja wytrzymałam całe wesele na obcasach, ale potem okazało się, że przez tydzień nie miałam czucia w jednej stopie, bo na tyle szalałam na parkiecie w tych obcasach, że musiałam sobie ucisnąć jakiś nerw
Ja smaruję się na zmianę oliwką z Rossmanna (ale zapach mi nie podchodzi niestety), olejem babassu albo kokosowym. Dostałam jeszcze balsam Palmersa, ślicznie pachnie. Na razie rozstępów brak, ale myślę, że jeśli ma coś wyjść, to i tak prędzej czy później wyjdzie. Za to nigdy nie miałam tak wypielęgnowanej skóry na brzuchu jak teraz
Lubię upały, ale w taki skwar jak bywał w tym roku to nie wyobrażam sobie pójść w ciągu dnia na spacer z noworodkiem, chyba tylko ekstremalnie wcześnie rano albo wieczór? Mama to się może zimnej wody napić w dowolnych ilościach, ale takiemu maluszkowi chyba ciężko pomóc jak się męczy upałem, nie wiem czy chłódna kąpiel wchodzi w grę u takiego malucha?
@agnesdem, trzymaj się u dentysty! Ja mam wizytę dopiero 16 II, podejrzewam, że jeden ząb mi się posypał i trzeba będzie wymienić plombę.
@Jolcia_ super, że możesz jeść w końcu coś, co Ci naprawdę smakuje!
@nieufna ja na egzamin musiałam iść w czarnej bluzce, bo nie miałam żadnego jasnego biustonosza, który nie byłby za ciasny i nadawałby się pod białą Więc też się wybieram na stanikowe zakupy.
Pączki zjadłam dwa
Mój lekarz robi genetyczne w 2d i na tej podstawie robi wszystkie pomiary. Na pierwszym genetycznym na chwilę przełączył na 3/4d i wydrukował zdjęcie na pamiątkę, ale to głównie dla naszej uciechy i chyba dlatego, że chciał chwilę poczekać czy jeden z łobuzów się obróci żeby lepiej go pomierzyć. I z definicji nagrywa całe badanie na płytkę.
@Julka89.89 śliczna suknia! wygląda na bardzo lekką i zwiewną - będzie Ci chyba wygodnie, a to też ważne Na poprawiny będziesz szukała też długiej, czy raczej krótkiej?
Co do butów, myślę, że płaski obcas to bardzo dobry pomysł- ja wytrzymałam całe wesele na obcasach, ale potem okazało się, że przez tydzień nie miałam czucia w jednej stopie, bo na tyle szalałam na parkiecie w tych obcasach, że musiałam sobie ucisnąć jakiś nerw
Ja smaruję się na zmianę oliwką z Rossmanna (ale zapach mi nie podchodzi niestety), olejem babassu albo kokosowym. Dostałam jeszcze balsam Palmersa, ślicznie pachnie. Na razie rozstępów brak, ale myślę, że jeśli ma coś wyjść, to i tak prędzej czy później wyjdzie. Za to nigdy nie miałam tak wypielęgnowanej skóry na brzuchu jak teraz
Lubię upały, ale w taki skwar jak bywał w tym roku to nie wyobrażam sobie pójść w ciągu dnia na spacer z noworodkiem, chyba tylko ekstremalnie wcześnie rano albo wieczór? Mama to się może zimnej wody napić w dowolnych ilościach, ale takiemu maluszkowi chyba ciężko pomóc jak się męczy upałem, nie wiem czy chłódna kąpiel wchodzi w grę u takiego malucha?
@agnesdem, trzymaj się u dentysty! Ja mam wizytę dopiero 16 II, podejrzewam, że jeden ząb mi się posypał i trzeba będzie wymienić plombę.
@Jolcia_ super, że możesz jeść w końcu coś, co Ci naprawdę smakuje!
@nieufna ja na egzamin musiałam iść w czarnej bluzce, bo nie miałam żadnego jasnego biustonosza, który nie byłby za ciasny i nadawałby się pod białą Więc też się wybieram na stanikowe zakupy.
Pączki zjadłam dwa
Mój lekarz robi genetyczne w 2d i na tej podstawie robi wszystkie pomiary. Na pierwszym genetycznym na chwilę przełączył na 3/4d i wydrukował zdjęcie na pamiątkę, ale to głównie dla naszej uciechy i chyba dlatego, że chciał chwilę poczekać czy jeden z łobuzów się obróci żeby lepiej go pomierzyć. I z definicji nagrywa całe badanie na płytkę.
Needi
A jak było w zeszłoroczne lato? Upale tak działa że śpisz?Witam dziewczynki jak dziś po wizycie opiszę w odpowiednim wątku . Wiecie co wam powiem piszecie no tym lecie a ja już boje się mają ; ( boje się ciepła które przyjdzie bo przy mojej padaczce i nie byciu w ciąży potrafiłam spać 22/24 to co może być teraz ale staram się myśleć pozytywnie .
Julka sukienka śliczna
Pozdrawiam gorąco i ściskam :*
reklama
Needi
One wiedzą że tłusty czwartek ;-)Też się bardzo cieszę jeszcze na deser zjadłam caluśkiego big milka i cukier 104 jakieś łaskawe cukry dziś u mnie