reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja pije czarna raz dziennie, całe życie zmagam się ze zbyt niskim cisnieniem i zwyczajnie nie dałąbym rady bez a i podobno ciąży nie służy niskie ciśnienie.

Dziś wzięły mnei nerwy i jakiś dół. PO tym jak oficjalnie powiedziałam w pracy i rodzinie, że jestem w ciąży rozniosło się to lotem błyskawicy. I już parokrotnie zostało skomentowane: "to ile ona ma lat???" o czym się dowiedziałam od kogoś (mam taki typ charakteru, że wprost nikt by nei odważył się mnie spytać więc pytają pobocznych) i dwukrotnie tekst:" po co im trzecie?wpadka? " w tym raz u osoby która sama ma trójkę i każde jedno to wpadka. Wkur.. mnie,że z powodu wieku i ilości dzieci, które już mam ludzie komentują ten stan jakbym była ze średniowiecza i nie wiedziała jak robic by nie zrobić.. a podejrzewam,że z czasem takich komentarzy będzie więcej..

reklama
@Iwona35, nie przejmuj się, niektórzy znajdą powód do gadania cokolwiek by się nie działo, to masakrycznie nieprzyjemne, ale nie ma sensu tracić nerwów. Chyba każda z nas już się musiała uporać z takimi tekstami - albo za wcześnie, albo za późno, albo za dużo dzieci, albo za mało, albo jak wy się utrzymacie, albo jak się pomieścicie w mieszkaniu, albo w ogóle po co dzieci... na niektórych ludzi i ich "wszystkowiedzące" opinie nie ma rady. Trzeba się nauczyć z tego śmiać chyba, chociaż nieraz ręce opadają.

Iwona- u mojej Cioci jest 7 dzieci w tym dwie pary bliźniąt :) tak szczęśliwej rodziny jak ta nie znam! Od nich ta miłość i szczęście bije! Wszyscy sobie pomagaja, są dla siebie wsparciem... A nie raz słyszałam jak jedna ciotka (która ma 6 dzieci już dorosłych) komentowala Ciocie K. i wujka C. chyba z zazdrości... Nie przejmuj się badaniem innych! Najważniejsze ze wy jesteście szczęśliwi i macie siebie!

Wyobraź sobie co przeżywa moja znajoma, która właśnie 7-dme urodziła. 6-sta córeczka niepełnosprawna, więc wszyscy, że po co i na co. Rodzinka super, o takiej marzyli, dzieci świetnie wychowane... On ma firme budowlaną ona architekt no nie ma się do czego przyczepić a i tak ludzie gadają.

Ja mam 3 rodzenstwa (najmlodsza siostre mama rodzila w wieku 40 lat w latach '90 i straszna sensacja to byla:zawstydzona/y: amietam obce osoby ((sasiedzi, nauczycielki)), ktore nas dzieci probowaly o cos podpytac) i jest super! Nie wyobrazam sobie, zeby miec jedno dziecko. Moj maz jest jedynakiem i zawsze narzeka i z zazdroscia patrzy na moja liczna rodzine. Dla mnie 2 dzieci to minimum, kto moze i chce miec wiecej to tylko chwala mu za to :tak: a glupie komentarze sa i beda, szkoda nerwow, ludzie zamiast zajac sie wlasnym zyciem szukaja sensacji...

Co ja mam kupiłam dzisiaj w biedronce

Załączniki

• 2016-01-20 17.59.06.jpg
    2016-01-20 17.59.06.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 53
Je jestem jedynaczka, maź tez jedynak ;) macie cos do jedynaków. My chcieliśmy 3 ale przez ten konfikt to chyba to moja ostatnia ciaza. A co do wieku to i tak nie przebijecie mojej sąsiadki na patrologii z poprzedniej ciazy. Kto zgadnie ile miała lat?

reklama
Cześć dziewczyny! Mogę dołączyć? Czytam Wątek od początku ale teraz pomyślałam że może dołączę ☺

A więc może coś o sobie...
Po 4 latach walki o dziecko okazało się ze jestem w ciąży. Na pierwszej wizycie był jeden pęcherzyk a był to 5 tydzień. Dlaczego wcześnie? Bo warunek był taki ze jak test wyjdzie pozytywnie biorę luteine. Potem następna wizyta za trzy tyg ale na dzień przed planowana wizyta trafiłam z plamieniem do szpitala . A tam na USG okazało się ze będą bliźniaki . Ciąża dwukosmówkowa ☺ wyobrażacie sobie? Cztery lata nic a teraz bliźnięta. Termin mam na 23 lipca na 5 rocznicę ślubu ale lekarz juz zapowiedział poród w 36 tyg przez CC. Za dwa tyg juz założą mi peesar.

Po usg prenatalnym dzieci zdrowe ryzyko wad genetycznych niskie. Podejrzenie pary. Dziewczynka na 90 procent a chłopiec to tak podobno

Mam 25 lat.

To chyba tyle póki co ☺

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Do góry