reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

No to ja Wam coś opowiem propo tych nauk planowania ciąży:)
Córka moja ma w 2 klasie gimnazjum WDŻ i niestety prowadzi to ta sama nauczycielka która uczy ich religii. My, rodzice od początku nie zgadzaliśmy się na to, ale szkoła nie mogła zaproponowac innego nauczyciela z braku przeszkoleń. No i na ostatniej lekcji mieli własnie o antykoncepcji itp. Dzieciaki dowiedziały się, że od tabletek na pewno pochorują się bo to samo zło i dostaną jakiegoś raka, Na 100 osób używających prezerwatyw 70 zachodzi w ciąże ( nie wiem ską te statysytyki wzięła nauczycielka) a jedyną 100% metodą jest liczenie dni płodnych bo w bezpłodne na 100% się nie zajdzie. Dzieciaki ani słowa nie usłyszały o plemnikach niosących genotyp,żenski które są wolniejsze od męskich ale potrafią " w drodze" przetrwać kilka dni.
Chyba szkoła właczyła się do programu który ma spowodować większy przyrost ;)

reklama
Ja tez się dziś dowiedziałam ze antykoncepcja powoduje problemy zdrowotne i kobiety nie mogą zajść w ciążę a później wymyślamy in vitro itp ;) aaa i małżeństwa które używają antykoncepcje są mniej szczęśliwe niż te które jej nie używają ;)

Doris ja biorę jeszcze 1 tabletkę w południe Duphaston i 1 tabl na noc Luteiny. .. Czy dobrze kojarzę ze bierzesz clexane czy masz kwiaki/siniaki?

Sarka, ja biorę clexane od pozytywnego testu w październiku więc już się przyzwyczaiłam :-). Siniaki raz się robią, raz nie ma śladu ale chyba mam już jakieś zrosty w niektórych miejscach gdzie robię zastrzyki, bo nieraz igła słabo wchodzi w skórę, chyba że mam czasami jakąś tępą partię zastrzyków.
A Ty też bierzesz Clexane?

Tak ja też biorę od samego poczatku ..... ja właśnie też mam zrosty i ostatnio coraz bardziej boli mnie clexane i w miejscach gdzie robie zastrzyki mam taką grubsza skórę ... niezbyt fajną... ale jeszcze trochę porobimy te zastrzyki;)

Właśnie wiem i teraz mnie też bolą bardziej te zastrzyki, szczególnie jeśli trafiam w miejsce w które już pewnie wbijałam igłę jakiś czas temu. Najbardziej przeraża mnie to jak ja będę robić te zastrzyki jak będę miała duży brzuch np. w 8 i 9 miesiącu

reklama
Do góry