reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Witaj Dariazgr:)
Dziewczynki po badaniach: super, że dobrze:)
W temacie słodkości; mnie tez odrzuciło całkowicie, choć wcześniej twierdziłam nawet, że jestem od nich uzależniona, czasami nawet jak coś skubne to mnie mdli jak po niczym innym.
Sarka, czy TY w pracy przedłożyłaś już zaświadczenie o ciąży? Jeśli tak to nie można Cię zatrudniać powyżej 8h dziennie, po godz 21 i w przerywanym systemie pracy, jaka by ona nie była będzie to wtedy łamanie praw.

Prawa pracy chronią tylko pracownika, czyli osobe zatrudnioną na umowę o pracę. Na umowę zlecenie, o dzieło czy na kontrakcie, jak Sarka pisze - nie chroni kodeks pracy, bo to umowy cywilno prawne.

Nie ja mam własna działanosci i pracuje na kontrakt wiec nie mam nawet komu się poskarzyc no może mamie i mezowi;p
Ja jestem trochę bez wyjścia....

Wiesz, zawsze możesz sobie ziąć kilka dni zwolnienia, jeśli będziesz się źle czuć, a potem dalej spokojnie pracować. Nie musisz być super bohaterką ;-)

Dariazgr - witaj! :-) :tak:

Jolcia - cieszę się, że lepie się czujesz :-) Mnie w nocy czasem drętwieją ręce :(

Ja też potrafię i bardzo lubię szydełkować, kocyki, pledy, ubanka dla lalek. Niestety nie mogę, ze względu na kręgosłup, wogóle nie mogę siedzieć :unsure:

Jakie macie plany na sobotę? Ja mam za godzinę fryzjera, a potem muszę ogarnąć łazienki.....:dry::baffled:

reklama
Julka współczuje ale przynajmniej weekend i z glowy bedziecie mieli ja chodziłam ponad 2 miechy co tydzień
Jolcia mi na poczatku strasznie cierpnely, na zmiane, raz jedna, raz druga reka..ale teraz jest troche lepiej
Dziewczyny ja wam ostatnio pisałam, że moje dolegliwości ciążowe ustąpiły, a wczoraj od godziny 14 tak strasznie bolała mnie głowa i w dodatku co zjadłam mdlilo mnie, pół dnia przespalam i oczywiście w nocy spać nie mogłam :( mam nadzieje że dzisiaj bedzie lepiej, milego dzionka :)

Dziewczyny migreny sa okropne, mialam tylko dwie ale tak mocne, ze nie wiedziałam co sie w koło dzieje, nie wspomnę o wymiotach wiec bardzo współczuje, oby szybko minęły.

Mysle, ze poczekam chociaz miesiac z tym szydełkowaniem ale tak bardzo chce juz zaczac jakis cudny kocyk [emoji7].

Plany na sobote ogromne, szukamy z mężem swojego własnego kata wiec podróżujemy cały dzien dZis i oglądamy domy :). Wieczorkiem do przyjaciol na kolacje.

Zycze wam cudnego weekendu dziewczyny, zeby wasze maleństwa nie dały wam za bardzo popalić :)

Prawa pracy chronią tylko pracownika, czyli osobe zatrudnioną na umowę o pracę. Na umowę zlecenie, o dzieło czy na kontrakcie, jak Sarka pisze - nie chroni kodeks pracy, bo to umowy cywilno prawne.

Wiesz, zawsze możesz sobie ziąć kilka dni zwolnienia, jeśli będziesz się źle czuć, a potem dalej spokojnie pracować. Nie musisz być super bohaterką ;-)

Dariazgr - witaj! :-) :tak:

Jolcia - cieszę się, że lepie się czujesz :-) Mnie w nocy czasem drętwieją ręce :(

Ja też potrafię i bardzo lubię szydełkować, kocyki, pledy, ubanka dla lalek. Niestety nie mogę, ze względu na kręgosłup, wogóle nie mogę siedzieć :unsure:

Jakie macie plany na sobotę? Ja mam za godzinę fryzjera, a potem muszę ogarnąć łazienki.....:dry::baffled:
Tak, też to wiem, o charakterze pracy Sarki dowiedziałam się po moim info ;)

Iwona ja chyba coś takiego mam. Ani to śluz ani woda :p
Witam nowe mamuśki.
Ja właśnie siedzę i czekam na księdza. Przynajmniej miałam czas nadrobić 217 wiadomości :)

Czyli to normalne... Ja bardzo dużo pracuje dłońmi i już się zaczęłam obawiać czy to nie przez te moje hand made te cierpnace dłonie...
Co do uplawow to u mnie bardzo dużo :( ale w ciąży z Ami też tak miałam... i raczej są sluzowate niż wodniste.

reklama
Do góry