Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
Witaj Dariazgr
Dziewczynki po badaniach: super, że dobrze
W temacie słodkości; mnie tez odrzuciło całkowicie, choć wcześniej twierdziłam nawet, że jestem od nich uzależniona, czasami nawet jak coś skubne to mnie mdli jak po niczym innym.
Sarka, czy TY w pracy przedłożyłaś już zaświadczenie o ciąży? Jeśli tak to nie można Cię zatrudniać powyżej 8h dziennie, po godz 21 i w przerywanym systemie pracy, jaka by ona nie była będzie to wtedy łamanie praw.
Prawa pracy chronią tylko pracownika, czyli osobe zatrudnioną na umowę o pracę. Na umowę zlecenie, o dzieło czy na kontrakcie, jak Sarka pisze - nie chroni kodeks pracy, bo to umowy cywilno prawne.
Nie ja mam własna działanosci i pracuje na kontrakt wiec nie mam nawet komu się poskarzyc no może mamie i mezowi;p
Ja jestem trochę bez wyjścia....
Wiesz, zawsze możesz sobie ziąć kilka dni zwolnienia, jeśli będziesz się źle czuć, a potem dalej spokojnie pracować. Nie musisz być super bohaterką ;-)
Dariazgr - witaj! :-)
Jolcia - cieszę się, że lepie się czujesz :-) Mnie w nocy czasem drętwieją ręce
Ja też potrafię i bardzo lubię szydełkować, kocyki, pledy, ubanka dla lalek. Niestety nie mogę, ze względu na kręgosłup, wogóle nie mogę siedzieć
Jakie macie plany na sobotę? Ja mam za godzinę fryzjera, a potem muszę ogarnąć łazienki.....