reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witaj Dariazgr:)
Dziewczynki po badaniach: super, że dobrze:)
W temacie słodkości; mnie tez odrzuciło całkowicie, choć wcześniej twierdziłam nawet, że jestem od nich uzależniona, czasami nawet jak coś skubne to mnie mdli jak po niczym innym.
Sarka, czy TY w pracy przedłożyłaś już zaświadczenie o ciąży? Jeśli tak to nie można Cię zatrudniać powyżej 8h dziennie, po godz 21 i w przerywanym systemie pracy, jaka by ona nie była będzie to wtedy łamanie praw.

Prawa pracy chronią tylko pracownika, czyli osobe zatrudnioną na umowę o pracę. Na umowę zlecenie, o dzieło czy na kontrakcie, jak Sarka pisze - nie chroni kodeks pracy, bo to umowy cywilno prawne.

Nie ja mam własna działanosci i pracuje na kontrakt wiec nie mam nawet komu się poskarzyc no może mamie i mezowi;p
Ja jestem trochę bez wyjścia....

Wiesz, zawsze możesz sobie ziąć kilka dni zwolnienia, jeśli będziesz się źle czuć, a potem dalej spokojnie pracować. Nie musisz być super bohaterką ;-)

Dariazgr - witaj! :-) :tak:

Jolcia - cieszę się, że lepie się czujesz :-) Mnie w nocy czasem drętwieją ręce :(

Ja też potrafię i bardzo lubię szydełkować, kocyki, pledy, ubanka dla lalek. Niestety nie mogę, ze względu na kręgosłup, wogóle nie mogę siedzieć :unsure:

Jakie macie plany na sobotę? Ja mam za godzinę fryzjera, a potem muszę ogarnąć łazienki.....:dry::baffled:

reklama
Julka współczuje ale przynajmniej weekend i z glowy bedziecie mieli ja chodziłam ponad 2 miechy co tydzień
Jolcia mi na poczatku strasznie cierpnely, na zmiane, raz jedna, raz druga reka..ale teraz jest troche lepiej
Dziewczyny ja wam ostatnio pisałam, że moje dolegliwości ciążowe ustąpiły, a wczoraj od godziny 14 tak strasznie bolała mnie głowa i w dodatku co zjadłam mdlilo mnie, pół dnia przespalam i oczywiście w nocy spać nie mogłam :( mam nadzieje że dzisiaj bedzie lepiej, milego dzionka :)

Dziewczyny migreny sa okropne, mialam tylko dwie ale tak mocne, ze nie wiedziałam co sie w koło dzieje, nie wspomnę o wymiotach wiec bardzo współczuje, oby szybko minęły.

Mysle, ze poczekam chociaz miesiac z tym szydełkowaniem ale tak bardzo chce juz zaczac jakis cudny kocyk [emoji7].

Plany na sobote ogromne, szukamy z mężem swojego własnego kata wiec podróżujemy cały dzien dZis i oglądamy domy :). Wieczorkiem do przyjaciol na kolacje.

Zycze wam cudnego weekendu dziewczyny, zeby wasze maleństwa nie dały wam za bardzo popalić :)

Prawa pracy chronią tylko pracownika, czyli osobe zatrudnioną na umowę o pracę. Na umowę zlecenie, o dzieło czy na kontrakcie, jak Sarka pisze - nie chroni kodeks pracy, bo to umowy cywilno prawne.

Wiesz, zawsze możesz sobie ziąć kilka dni zwolnienia, jeśli będziesz się źle czuć, a potem dalej spokojnie pracować. Nie musisz być super bohaterką ;-)

Dariazgr - witaj! :-) :tak:

Jolcia - cieszę się, że lepie się czujesz :-) Mnie w nocy czasem drętwieją ręce :(

Ja też potrafię i bardzo lubię szydełkować, kocyki, pledy, ubanka dla lalek. Niestety nie mogę, ze względu na kręgosłup, wogóle nie mogę siedzieć :unsure:

Jakie macie plany na sobotę? Ja mam za godzinę fryzjera, a potem muszę ogarnąć łazienki.....:dry::baffled:
Tak, też to wiem, o charakterze pracy Sarki dowiedziałam się po moim info ;)

Iwona ja chyba coś takiego mam. Ani to śluz ani woda :p
Witam nowe mamuśki.
Ja właśnie siedzę i czekam na księdza. Przynajmniej miałam czas nadrobić 217 wiadomości :)

Czyli to normalne... Ja bardzo dużo pracuje dłońmi i już się zaczęłam obawiać czy to nie przez te moje hand made te cierpnace dłonie...
Co do uplawow to u mnie bardzo dużo :( ale w ciąży z Ami też tak miałam... i raczej są sluzowate niż wodniste.

reklama
Do góry