reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Gwiazda od razu rwać? a nie lepiej zatruć?Ja mam dentystę z głowy po połowy lutego ufff...
Hope zabiegana kobieto -kiedy ty odpoczniesz?
Agnes kawa ...ale ci dobrze...Mnie totalnie odrzuciło od kawy.
Remont wre u mnie ....jest szansa że dziś będzie po sprawie yupiiii -oby !

ja wczoraj sluchajcie bylam u dentysty i wszystko wypytalam..Najlepiej leczyc zeby w 4 i 5 miesiacu jesli jest taka potrzeba aby urzyc znieczulenie -nie ma problemu to nic nie szkodzi dziecku bo wtedy sie podaje takie "slabsze znieczulenie" . Hope odpocznij troche!!!!!! Ja sluchajcie na szczescie na swieta jade do tesciowej wiec w domciu tylko ogarne i szykowac nic nie musze:) Co do brzuszka to wczoraj tak sie przyjzalam no odznacza sie ale nie wieleeeeeee zreszta dzis zrobie zdjecie to tu wysle:)

reklama
rozumiem to muszę jeszcze podpytać na razie łykam systematycznie:) Hahah no ja odliczam juz czas do stycznia do wizyty az mój gin się śmieje bo ostatnio to mu powiedziałam , ze szkoda ze nie mogę być u niego tak co 2 tygodnie:)

Agnesdem a byłaś na nfz czy prywatnie?
Ja też na szczęście muszę tylko sprzątnąć w domu,a gościć się będę u rodziców i teściów. Właśnie robie czystki w lodówce, na święta kupuje tylko chleb i napoje, reszta przyjedzie w słoikach hehe :)

Byłam prywatnie:) Mam wspaniałą dentystkę sprawdzona od lat..No ja bede jutro ogarniać bo dzis jeszcze jestem w pracy jutro tez jeszcze przyjdę ale pewnie będziemy pracować krócej:) a wy macie wolneeee?ale Wam dobrze:)

dzień dobryyyyy:) Gwiazda ciesze się ze już wszystko ok i najważniejsze jest zdrowie dziecka kasa w tym momencie jest nie ważna.

No wczoraj musiałam sie napić kawusi dzis oczywiście tez sie napilam ale z mega duza ilością mleka oczywiscie ale mnie odrzuca od innych rzeczy np maz mi daj obiadek do pracy ale czesto jest tak ze nie mam jak go podgrzac i niestety mam problem z przelknieciem zimnego jedzenia-dziwne..no i ryz niestety nie smakuje mi chyba ze w pomidorówce:) Brokuły jak kiedyś mogłam jesc teraz nie smakuja mi nie znosze dymu papierosow...ale ogolnie nie czuje sie zle czasami zapominam ze w ciazy jestem-az dziwne...gdybym mogla chodzic tak co tydzien do gina chyba byłabym spokojniejsza;) a wizytę kontrolna mam dopieroooooooooooo 7.01.2016 :/ no nic mam nadzieje ze maluszek rosnie..ze wszystko jest ok..w sumie gdyby sie cos dzialo czulabym chyba?

Kwas foliowy to zaczelam lykac juz przed ciaza 3 miesiace..jakos moj gin mi powiedział ze przyjdzie taki moment ze zajde wiec lepiej profilaktycznie lykac wczesniej...i teraz tez lykam..obowiazkowoooooooooo no a do kiedy wogole trzeba go lykac cala ciaze?
O ja też mam wizytę 7 stycznia
Zleci....zanim się obejrzymy.
aaaaaa sluchajcieeee a co do świąt:będziecie jadły wszystko? Bigosik, karpik,uszka,pierogi,śledzie.........
Nie.
Od wszystkiego mnie odrzuca bleeee...

hej
Hope powodzenia ! chyba każda chciałaby mieć prenatalne za sobą ....taka prawda...
Iwona no tak już jest że wszystko na mojej głowie.Byłam zła bardzo na męża wczoraj,ale hhhe nawet nie zauważył....wie że nie mogę się forsować,wie że nie usiedzę jak bajzel w domu,i że w każdym momencie mogę krwawić ,noi szpital....a tego akurat sobie nie wyobraża,mimo tego olew,połaził i połozył małego , i sam w wyrko....mną aż potelepało....
Kasiulka odpocznij w końcu ! mieliśmy w tamtym roku krzywą choinkę...ale się wyprostowała :p
Mendoza dowiedz się co do spraw płacowych gdzie indziej-kadrowe czasem niedouczone są ....ja się o tym przekonałam ;/ no nowa kabinka super świeża ...ale to była u nas konieczność ..i kasa z portfela uciekła ;/
Błękitna powodzenia na wizycie !
Dornia głowa do góry ! co za doł ,no cos ty !
Olciak Fajne że synkowi przeszło ...
Agnes e tam bede wszystko jeść...jak tu kombinowac żeby nie zjeśc ,jeśli się nie da rady,a wszyscy no musisz bo Wigilia ....wrrr
Boję się wizyty dziś....

Ja też mam 7 stycznia,także będzie wysyp na forum :)
Co będę jadła to jeszcze nie wiem...teraz działam na zasadzie- coś mi wpadnie w oko i nagle mam na to ochote. Na pewno nie zjem tak dużo jak zawsze bo mam zaciśnięty żołądek. Raczej będę starać się unikać bigosu i grzybów ze względu na to, że są ciężkostrawne.

no bedzie tu wysyp 7.01:) ja w sumie tez nie bede sie obzerac bo to tez nie zdrowe ale wiadomo barszyk zjem,uszka tez tesciowa nawet dla mnie zrobi pare uszek bez grzybow z sama kapustka:) wiadomo wszytsko mozna sprobowac w malych ilosciach. Ja ez jestem na tym etapie wlasnie , ze nagle cos widze albo sobie pomysle i mam na to smaka :) Wiele tez slyszalam o sledziach ze nie sa zdrowe szczegolnie w do 3 miesiaca gdy dziecku rozwijaja sie najwazniejsze narzady ale hmm czy od kawaleczka sledzia cos nam bedzie? Mam np niesamowity smak na ogorki kiszone zupe ogorkowa ogolnie wszytskie zupkiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mmmm oprócz brokułowej:)

reklama
Hej. Dziekuje za kciuki- już po wizycie, ale to szczęście zobaczyć Kruszynkę, wszystko ok- maleństwo rośnie, z USG wyszedł mi wczoraj termin na 30.06 :szok: czyli chyba sporo urósł. Pytałam ginke czy nie widzi płci to powiedziała, że na razie dosyć ciężko coś zobaczyć ale raczej stawiała by na dziewczynkę. Fajnie by było bo u mnie w rodzinie same chłopaki, a z drugiej strony nie będzie miała się z kim bawić :oo: L4 dostałam więc teraz już mogę się lepiej skupić na brzuszku. A już jutro prenatalne więc coś więcej się dowiem.
Agnesdeam ja mam zamiar normalnie wszystko jeść w swięta bo jak narazie odrzuciło mnie tylko od mięsa i wędlin.
Mamawiki32 myślę, że na święta mogłabyś już powiedzieć rodzince będą mieli świetny prezent.
Hope ja zaciskam mocno kciuki za prenatalne, za mnie trzmajcie jutro :happy2:
Jeśli chodzi o witaminki i kwas to juz nawet przed ciążą łykałam, od kilku dni.
Dziewczyny czy boli was brzuch przy kichaniu, mnie dziś mocno zabolał aż się wystraszyłam bo jeszcze przez chwilkę po pobolewał.
Muszę w końcu za jakieś porządki się wziąć a chęci brak:hmm:

Do góry