reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Marta ja też uważam na gwałtowne ruchy ale niestety w nocy się nie kontroluje :-(
Gwiazda oczywiście, że wszystko się ułoży!;-)

reklama
Od dzisiaj dołączyłam do klubu L4, bo na wczorajszych badaniach okazało się, że mam krwiaka i muszę się oszczędzać. Ciekawe jak to zrobić z małym brzdącem w domu, ale jak mus to mus. Całe szczęście z dzieciaczkiem jest wszystko ok i strasznie brykał w brzuszku.

Co do pory na dzieciaczka to oczywiście, że jest odpowiednia. Przegońcie czarne myśli.

A ubrania ciążowe polecam z h&m.

Mnie tez brzuch raz kluje w okolicy jajnikow, raz ciągnie, tak jak Malinka pisala najgorzej jak się kichnie albo kaszlnie :p
Ja oprócz leginsow nic jeszcze nie kupilam ale mam w planach na pewno jakieś wygodne dresy i ze dwie pary spodni ciążowych

Witam kochane :-)

Dopiero teraz udało mi się wejść do Was. Zawalili mnie papierami od rana. Nadal sterta leży , ale dopiszę posta i się nimi zajmuje :-).
Wieści z wizyty macie w odpowiednim wątku. Generalnie ok wszystko, usg prenatalne 22 grudnia.

Malinko rozumiem Twoje myśli, też mam ciągle pełno takich tym bardziej, ze moja ciąża była 100% nie planowana, ciągle mam wrażenie , ze przed chwilą to przerabiałam. Ale cóż zrobić, jak tu któraś ładnie napisała : "los za nas rozdał karty" a my mamy podołać. Musi się jakoś ułożyć, wiadomo łatwo nie będzie ale my kobiety jesteśmy silne i damy radę a dzieci nam tą siłę dają.

Kitty dziękuję za przepis
Panna Migotka ja jestem rocznik 84 :) także 3 z przodu już jakiś czas temu przywitałam:tak:

Ja też nawet nie myślę o L4. Potrzebuję kontaktu z ludźmi jak tlenu do życia.Choć tak jak pisze Malinka dojazdy mnie wykańczają, bo przed pracą, żeby wybrać dziewczynki i siebie wstaję o 5,00 a o 6,20 już wyjeżdżamy z domu, ale za to pracę mam siedzącą więc tutaj się nie namęczę. W obu poprzednich ciążach pracowałam do 35 t.c. teraz jak będzie czas pokaże.

W ogóle wczoraj zrobiłam sobie po wizycie wieczór rozpusty bo byłam tak strasznie głodna, ze poszłam na pizzę a potem na lody do Sowy :zawstydzona/y: i zjadłam sama z 3 gałek :zawstydzona/y:. Już dawno tyle na raz nie pochłonęłam, ale koniecznie chciałam spróbować wszystkich smaków :-D. Poza tym byłam sama, dziewczyny z mężem zostały już dawno nie miałam takiego wieczoru tylko dla siebie więc musiałam to uczcić :-D.
Jak wróciłam to starsza już słodko spała a młodsza czekała na cycusia.

Hope, ja wczoraj byłam na zakupach prezentowych zakończonych kanapką z subway i lodami grycana. Jak stanęłam przed tą ladą z lodami to zwariowałam... zjadłabym wszystkie....

Witajcie :)

Ja od rana siedziałam w pracowni bo miałam trochę zamówień, a że przez ostatnie dni zasypiałam na stojąco i siły nie miałam to zamówienia 'rosły' ale prawie wszystko skończone :)

Pisałyście wczoraj, że Wam zimno... mi też... nawet teraz słońce mi w plecy grzeje, a mam gęsią skórkę, brrrr:szok:

Malinka - w drugim trymestrze powinnaś poczuć sie lepiej :) wierzę, że dasz radę!

Co do ubrań ciążowych to w ciąży z Ami non stop chodziłam w leginsach i tunikach i długich swetrach bo wtedy zima była, teraz jeszcze chodzę w swoich jeansach, a po domu najczęściej w dresach :) Tyle, że Ami rodziłam w marcu wiec troszkę inna odzież była brana pod uwagę, teraz w jakieś letnie sukienki muszę się zaopatrzyć :)

Gwiazda- czy ze względu na Twoje choroby nie masz wskazań do rodzenia w klinice? ja z cukrzycą byłam i miałam od lekarza takie zalecenie, a co dopiero Ty!

L4- w przypadku takich cięzkich prac jest w ciąży wg mnie wskazane! po co macie się narażać? odpoczywajcie jeśli tylko możecie!

Iwonaimaja- jak tam po krzywej? ja we wtorej idę na to badanie i się boję :( powodzenia na usg :)

Julka- kobiety w ciąży mają pierwszeństwo na badaniach, ja zawsze z tego korzystam... powinien być jakiś regulamin tam na pewno jest to napisane.

Udało się dobrnąć do końca pięknie produkujecie :)

miłego dnia :)

reklama
Do góry