reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
U nas dziś bitki wołowe, ziemniaczki i buraczki [emoji3] ogólnie zauważyłam ze ogarnięcie domu czy obiadu to kwestia organizacji i chęci, których przy absorbującym maluchu można naprawde nie miec [emoji22]

Miłego dnia dziewczyny !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kamejka a ty oczywiście koniecznie musisz z mężem porozmawiać i ustalić jakiś kompromis. Moze dobrym pomysłem bedzie ten co podała Flammie ustalenie dni i godzin odwiedzin [emoji5]

Ja zwykle planuje obiady na caly tydzien, kupuje produkty na caly tydzien. Moze byc balagan, ale na obiad musze czas znalezc, bo to jednak wazne by dobrze jesc.
W tygodniu zwykle robie taka przeplatanke: zupa, miesko, ryba, kurczak i wegetarianskie danie. Zawsze tez gotuje wiecej troche by maz mial do pracy na nastepny dzien.
Jeszcze nie wiem co bedzie dzis na obiad, bo dopiero bede planowac.

I polecam przepisy na Link do: Przepisy kulinarne oraz dużo, duuużo więcej! - MniamMniam.pl
Niektore sa bardzo latwe i szybkie do zrobienia.

Moj eksperyment z mrozeniem jedzenia dla dziecka w pojemniczkach do kostek lodu sie udal :) Polecam. Takie super male kosteczki z marchewka i cukinia mam teraz. Wystarczy ze wyjme po jednej, podgrzeje w rondelku i gotowe. A ze sa to male porcje to szybko sie rozmrazaja.

Mały wczoraj zasnal po polnocy i na szczescie spal. Pobudke zrobilam mu o 8:30. Zaspany byl strasznie. Przebralam, nakarmilam i poszedl spac dalej. Tez sie musze zdrzemnac..

U nas dziś bitki wołowe, ziemniaczki i buraczki [emoji3] ogólnie zauważyłam ze ogarnięcie domu czy obiadu to kwestia organizacji i chęci, których przy absorbującym maluchu można naprawde nie miec [emoji22]

Miłego dnia dziewczyny !

Ooo jaaaa moj ulubiony obiad!!! Mniamm mniaaam

Zgadzam sie z Tobą ze to bardziej kwestia chęci i organizacji niz brakiem czasu. Ja sama przy dwojce jak mam chec to jak mam chec i wszystko dobrze zorganizuje to jest czas na ogarniecie i zrobienie obiadu, baaa nawet na upieczenie ciacha.. ale zwyczajnie w swiecie we większość dni mi sie nie chce bo przy dwojce dzieci to syzyfowa praca to ogarnianie.

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka;-)

u nas od rana biało za oknem i delikatnie pada;-) ładnie ;-)

z obiadami to u mnie jest tak,że jeśli jest maz w domu i zajmuje mała to gotuję jakiś większy obiad,zazwyczaj na dwa dni ;-) i tak dzisiaj mamy żeberka i zupę pomidorową z wczoraj.tylko ziemniaki muszę wstawić,jak go nie ma to zależy od małej czy pozwoli,ale zupę zawsze dam radę jakoś na raty zrobić bo bardzo lubię zupki zwłaszcza w takim jesienno-zimowym okresie;-)
zazwyczaj gotuję prosto,dużo mięs piekę w piekarniku bo nie ma zachodu z tym.ostatnio próbowałam tych wolnogotowanych mięs z biedronki co reklamują(jest karczek,szynka i schab ze śliwką)wsadzam do piekarnika i mam na dwa dni,bardzo dobre tylko specyficznie doprawione i na dłuższą metę mogą się przejeść ale od czasu do czasu gdy nie ma pomysłu albo czasu to są ok;-)
a czasem nachodzi mnie wena i wtedy robię coś bardziej wyszukanego np.ostatno tartę ze szpinakiem i serem feta i pieczarkami czy roladki wołowe w sosie;-)

Toteczko ja i Lilylove czekałyśmy na nasze dzieciaczki najdłużej ze wszystkich,codziennie któraś pisała że ma już maluszka,a ja już myślałam że nigdy nie urodzę (8 dni po terminie) ;-)

dzisiaj nocka ok,ale od 5 do 7 co 10 minut cycanie piersi i chyba nigdy nie miałam tak opróżnionych,już widzę jak one będą wyglądały jak przestanę karmić;-P

rano kleik ryżowy zjedzony ładnie łyżeczką taka porcyjka na 50ml mm,myślę że tak z 3-4 dni i znów marchewkę wprowadzę;-)

Przyszły mi właśnie dekory,już się nie mogę doczekać aż urządze małej pokój;-)

IMG_20161128_105933.jpg

Załączniki

• IMG_20161128_105933.jpg
    IMG_20161128_105933.jpg
    45,2 KB · Wyświetleń: 405
reklama
Fazerkamm dokładnie o to mi chodzi praca z dzieckiem juz nie mowiac z dwójka jest ciężka i ma prawo nam sie niechciec :)

Ale nie uważam ze sie nie da, ostatnio wraz z córka wysprztalam na raty cały dom ( ponad 200 m) przeznoszac ja to na macie to na bujaczku od pokoju do pokoju [emoji3] a potem jeszcze obiad. Jasne sa dni ze po prostu chcesz usiąść z nogami na stole i to tez Ok ;)

Flammie ma racje odżywianie jest bardzo ważne :) potrzebujemy siły zeby zajmować sie naszymi szkrabami wiec ten czas na obiad powinno sie znaleźć , ja tez czesto robię na dwa dni ;)

Do góry