reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

U nas w sypialni to nie ma nic, poza karuzela. Ale nad przewijakiem ma plakat ze zwierzatkami na ktory sie gapi, a jak juz skoncze pokoik dla malego to na sufit i sciany planuje przykleic fluorescencyjne gwiazdki :)

reklama
Moja też śpi i ja też idę spać bo ostatnio często pobudki sa do tego wstaje już o 6

Moja śpi pod kocem takim troszkę grubszym ale mam jeszcze kolderke u mnie w mieszkaniu ciepło jest i kocyk starcza

Bylam 1,5 godziny w pepco i rossmanie (apropo pepco to duzo bodow swiatecznych jest za 10-15 zl) wchodze do domu z 3 reklamowkami bo jeszcze zalupy robilam, ledwo sciaglam kurtke a maz do mnie : wez go bo strasznie marudny jest. Ja mowie ze wiem bo jestem z nim caly dzien a on do mnie : ale ja jestem bardzo zmęczony po pracy.. no i tyle rozmowy. Ja nie jestem zmeczona, bo nic nie robie przecież....
Kaszki kupilam jedna zwykla i dwie smakowe, chyba jutro sprobuje cos podac pomimp ze 4 miechy konczy w poniedzialek. Jak myslicie?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Julka ja już daje a nie mamy 4 miesięcy. Zwyczajnei myślę ze to taka granica mneij więcej, no bo dziś nie możesz bo tygodnia brakuje a za tydzień magiczne coś i już można?:) Mój waży tyle co niektóre dzieci na 6 miesięcy albo i lepiej i toleruje wprowadzanie nowości bardzo dobrze, co mnei dziwi jak na tak długiego kolkowca więc po troszke kombinujemy już od jakichś dwóch tygodni:)

Propo zajmowania się dzieckiemw dzień to mój M dokładnie tak jak któraś z Was pisała, weż go na chwilkę bo chce siku, bo chce kanapkę sobie zrobić, bo herbatę, bo musze zajrzeć do pieca i efekt taki ze tak na prawdę nawet 30 minut bez wezwania nie wytzryma

Bylam 1,5 godziny w pepco i rossmanie (apropo pepco to duzo bodow swiatecznych jest za 10-15 zl) wchodze do domu z 3 reklamowkami bo jeszcze zalupy robilam, ledwo sciaglam kurtke a maz do mnie : wez go bo strasznie marudny jest. Ja mowie ze wiem bo jestem z nim caly dzien a on do mnie : ale ja jestem bardzo zmęczony po pracy.. no i tyle rozmowy. Ja nie jestem zmeczona, bo nic nie robie przecież....
Kaszki kupilam jedna zwykla i dwie smakowe, chyba jutro sprobuje cos podac pomimp ze 4 miechy konczy w poniedzialek. Jak myslicie?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Julka ja już daje a nie mamy 4 miesięcy. Zwyczajnei myślę ze to taka granica mneij więcej, no bo dziś nie możesz bo tygodnia brakuje a za tydzień magiczne coś i już można?:) Mój waży tyle co niektóre dzieci na 6 miesięcy albo i lepiej i toleruje wprowadzanie nowości bardzo dobrze, co mnei dziwi jak na tak długiego kolkowca więc po troszke kombinujemy już od jakichś dwóch tygodni:)

Propo zajmowania się dzieckiemw dzień to mój M dokładnie tak jak któraś z Was pisała, weż go na chwilkę bo chce siku, bo chce kanapkę sobie zrobić, bo herbatę, bo musze zajrzeć do pieca i efekt taki ze tak na prawdę nawet 30 minut bez wezwania nie wytrzyma

Śpi ale wczorajsza noc to pobudki co godzinę więc wszystko przed nami. Aż się boję iść kąpać bo łazienka obok sypialni i ostatnio zdarza sie, że wejdę do wanny i wyskakuję bo ryk.
Gdzie można kupić pierzynkę bo my mamy kołderkę jakąś leczniczą czy coś i właśnie sztywna, pod spodem daję kocyk żeby troszkę szczelniej przy ciele było.
ja robię identycznie ze swoją kołderką bo też sztywna:) kocyk minky wsadzam pod spód

BasiaJulia - zrobiłam Twoje ciasto. Z malinkami :) PRZEPYSZNE! Jeszcze to drugie od Pauladabro muszę zrobić. Powiedz, czy po upieczeniu od razu wyciągasz z piekarnika? Ja wyciągnęłam od razu i mi troszkę opadło. W termoobiegu pieczesz czy góra i dół? No i te wiórki itp. to w którym momencie dodajesz, na końcu, do posypania??
Ja piekę trochę dłużej niż te 30 min. i od razu wyciągam z piekarnika, piekę na górę dół. Nigdy mi nie opadło, jest dość zbite, ale może to sprawa mąki, albo ogólnie sposobu przygotowania :) Przesiewam zawsze mąkę i wyczytałam kiedyś, żeby ustawić temperaturę na trochę wyższą (np. ma się piec w 180 st. to ustawiamy 200 st.) niż docelowa, bo przy otworzeniu opada i już jest niższa na starcie. To taka rada do każdego ciasta ;)
Wiórki daję albo do ciasta, mieszam, jak mi pasuje do owoców albo posypuje, w obu przypadkach przed włożeniem do piekarnika ;)
Muszę zrobić to ciasto od Pauli, będzie okazja w sobotę.

Co macie na ścianach u dzieci? Naklejki, obrazki?
U nas to właściwie nie śpi pod tą ścianą, bo łóżeczkiem przejeżdżamy do salonu, ale mamy taką sowę, robiłam ją sama. Mamy jeszcze obrazek z misiem. W grudniu planujemy przemeblowanie sypialni to też pewnie będzie trochę inaczej :)
sowa mała.jpg

Taaa, on mówi, że ja wiem lepiej co i jak, no i żeby było szybciej, żeby Mały nie płakał... echhh długa historia z nim :pMoje do tej pory grzeczne dziecko już po zasnieciu na noc dwa razy wstalo...
Facet nie musi się zajmować, a jakby został sam to by sobie musiał razić ;) U nas nowy sposób - przychodzę ze sklepu, a mała ogląda sobie bajkę z tych kanałów typu ABC, leży na kocu na podłodze i patrzy w tył, nakarmiona 30 ml, bo nie chciała więcej :laugh2:

Załączniki

• sowa mała.jpg
    sowa mała.jpg
    111,5 KB · Wyświetleń: 311
reklama
U nas tez stękanie za smokiem co parę minut a potem pobudki co godzina tylko, że ja nieprzytomna bo mąż wstawał. Kurcze tylko co ona się budzi to on jej mleko ładuje a przecież mu tłumaczyłam. Teraz ja nakarmiłam :) i lulam, zobaczymy co będzie bo godzina już dosyć ryzykowna.

Do góry