reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Witajcie dziewuszki

Lila cale szczęście jest wszystko w porzadku pp upadku i mam nadzieje ze więcej sie nie powtórzy. Wspolczuje przezyc z malym Mikołajem.. straszne uczucie :/

Toteczka wszystko co chcialam Ci napisac, napisaly dziewczyny także ja się powtarzac nie będę.. sluchaj siebie i swojej dzidzi a bedzie dobrze.

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Moje dziecko spi juz 3 godziny, przespal pore karmienia i ani mysli wstawac, wczoraj tez tak spal ale na sam wieczor i zrobil mi.pobudke wczesniej rano. Mam nadzieje ze sie zaraz obudzi

Mamba - po namoczeniu też za chwilę piorę, nie zostawiam.
Fazerkam, Kamejka - :*
Lizzy - bardzo się cieszę :) Waży podobnie jak moja, a ile mierzy?

Lila, kupki normalne luźne, bez stękania. Na razie bez krwią ale obserwuje, zminimalizowalam mleko tylko do zabarwienia inki.
U nas też nocki się zmieniły, usypia ok 21,30 budzi się po 24 po jedzeniu uśmiechnięty wesolutki i buja my się godzinę z usypianiem a później ok 5. Tłumacze sobie ze to skok i zaraz wrócimy do pierwszej pobudki ok 5-6.
A teraz wazne pytanie czy macie jakieś patenty na spranie kupki z bodziaka ? Wymoczyłam w vanishu upralam i nic nie pomoglo :frown:
Używacie jakiegoś kremu do buźki maluchów wychodząc na dwór?
Tak samo jak pisały dziewczyny, zapieram jak najszybciej i albo od razu do pralki albo mocze w misce z wodą.
Asia - cieszę się, że chrzciny udane :)
Mamba - w Biedronce są fajne produkty bez laktozy: masło, mleko, serek z ziołami, ser żółty, jogurt naturalny. Mam nadzieję, że to budzenie w nocy u nas też przejściowe. Kremów na razie nie używam. Kupa po namoczeniu u nas schodziła do tej pory.
Kamejka - jak dobrze Cię ,,widzieć,, :) Ja przysnęłam w szpitalu z Anastazją u boku i pielęgniarka jak weszłam zmierzyć temp. to poprosiła, żeby może tak nie robić, bo można udusić. Także instynkt instynktem, ale jak może ze 2 razy, poza szpitalem, karmiłam na leżąco. Zawsze siadam u niej w pokoju na fotelu i karmię, głowę opieram o ścianę i oko mi się zamyka, ale jestem bardziej rozbudzona i w takiej pozycji nie zasnę. Chłopców też nie karmiłam na leżąco, nie lubię po prostu.

No właśnie. Czy nadmiar laktozy w organizmie objawia się skazą? Czy to o tę laktozę chodzi? Czy inny składnik mleka jest odpowiedzialny za skazę białkową?? Wiecie o co chodzi. Czy jak dziecko nie toleruje mleka krowiego to można je zastąpić mlekiem bez laktozy?

Ale mi się dziś darła na spacerze, pierwszy raz :/ Trochę pospała, a potem się darła całą drogę :/ Masakra! Ciekawe dlaczego?
Skaza białkowa jest od białka krowiego, a nie od laktozy

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Toteczka ! powiem Ci, że nie jesteś sama.
Jestem w podobnej sytuacji. Mój mąż po miesiącu wyjechał na delegacje i tak przyjeżdżaco dwa tygodnie na weekend, więc ogólnie z małą jestem sam na sam. Niby mieszkam z teściami, ale jednak wolę jak to ja się nię zajmuję ( wiadomo rodzic to rodzic, teść to teść). Moja mała bardzo malutko śpi, w nocy mamy pobudki co 2-2,5 h, a w dzień czasami prześpi 1 h , a tak to po 15 min czasami jak się uda. Kiedy ją zabiorę na rączki i odkładam to płacze, chce ją przetrzymać lecz ona jeszcze bardziej płacze no i ostatecznie muszę ją zabrać. Czasu dla siebie mam tyle, że zdążę coś na szybkiego zjeść i iść do toalety i tyle. A do tego wszystkiego muszę z nią ćwiczyć, bo jeśli bioderka nam się nie polepszą to za 2 tyg. ortopeda wsadzi nas w poduszkę Frejki :/ Ale co NAJWAŻNIEJSZE !!! nie poddaje się ! Każdy uśmiech Neli dodaje mi sił i utwierdza w przekonaniu, że to mój MAŁY WIELKI CUD !!! Kiedy jest mi ciężko płaczę, ale wiem, że to co mi się dzieje i co odczuwam to pryszcz w porównaniu z tym co przeżywają osoby mające chore dzieci już od urodzenia (wiem coś o tym bo pracowałam w stowarzyszeniu dla osób niepełnosprawnych w szczególności małych dzieci) i powiem tyle, że ich rodzice to naprawdę bohaterzy !!
A Ty Toteczka <3 nic się nie przejmuj jesteś cudowną mamą z cudownym bobaskiem <3
a możesz napisać co było nie tak z bioderkami?
bo my tylko mieliśmy jedną wizytę, na kontrolę nie poszłam bo młody był chory a teraz ciężko o termin bo koniec roku
To super, uspokoilas mnie, bo my dopiero za tydzien bedziemy na szczepieniu. Czyli cieszmy sie i tez spijmy poki dzieciom cos sie nie odmieni:D

u nas szczepienie odłożone, młody był chhory a młoda ma jeszcze katar..

reklama
Cześć dziewczyny[emoji4]u nas pobudka o 3 później o 7 wiec jest w miarę ok. U nas pada znowu okropnie depresyjna jest ta jesień[emoji35]. Chcę lata... do lata do lata do lata piechotą będę szła....

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry