reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Mój Jaś zaczął łzawić jakieś dwa dni temu ale to jeszcze nie są takie normalne łzy. Oczka i rzęsy są wilgotne ale łzy po policzkach jeszcze nie lecą :)

reklama
Lizzy twój synek pięknie je:-)

Mojej córci lecą łezki z obu oczek, ale bardziej z zewnętrznych kącikow, jak całuję to takie słone
:-)

O przekłuwaniu uszu nie myślałam nawet ;) ja sobie przekłułam dopiero na studniówkę hehe :) pamiętam że mama mi wcześniej proponowała ale jako dziecko się bałam a jako nastolatka nie lubiłam biżuterii. Ale na studniówkę chciałam mieć kolczyki ;) mojej Natalce pozostawię wybór:)

Mnie co prawda przekluwanie uszu nie dotyczy, chociaz kto wie co nastolatkowi do glowy przyjdzie, ale mysle, ze jesli zostawic wybor dziecku to mozna z tego zrobic fajne wydarzenie. Np. prezent na urodziny. Ja pamietam, ze sama dlugo marzylam o przekluciu uszu i marudzilam rodzicom. Jak dostalam pierwsze kolczyki od chrzestnego to bylam w siodmym niebie. No i potem jak poszlismy przekluc z tata. Bardzo milo wspominam do dzis :)

Moj maly je z butli bardzo roznie, bo jeszcze dostaje piers. Wiec zalezy - czasem 40ml czasem 130ml. Wazylismy go domowym sposobem i ma juz 5kg :p Pulchniutki taki sie zrobil.

Placze ze lzami.

Dzis maly kupy nie zrobil. Nie bylo z tym wczesniej klopotu, ale zauwazylam ostatnio, ze kupy takie gestsze sie zrobily. Zobaczymy jak jutro bedzie.. :confused2:

Wczoraj malego na macie edukacyjnej polozylam i ustawilam by muzyczka sie wlaczala jak mata sie troche zatrzesie, np jak zabawka sie poruszy. Zajelam sie czyms i bylo cicho, ale po chwili zaczelam slyszec muzyczke, potem cisza, potem znowu. Patrze co ten moj synek robi, a on sie skapowal, ze jak porzadnie nozkami te mate skopie to sie muzyka i swiatelka wlaczaja. I tak sobie lezal, zaczynal kopac jak szalony, muzyczka sie wlaczala on sie gapil na swiatelka przez chwile. Muzyka sie wylaczala i znowy kopac zaczynal :p

Nawet nie wiedzialam, ze takie wynalazki są, my mamy zwykła matę bez światelek i muzyczki. U nas druga pobudka w nocy a poza tym niespokojny sen. A takie piekne dwie nocki byly...

reklama
Ja pamiętam że miałam kilka lat jak mi przekluwali j się bardzo cieszyłam, więc poczekam aż podrosnie i fajny prezent będzie na któreś urodzinki.

Moja je cyca lewy prawy, chwilę przerwy na zabawy i ok 40 ml butli czasem troszkę więcej czasem mniej i tak co ok 2-3 h.

Wczoraj się ważyłam i zostało mi 5 kg do wagi czyli tyle ile chciałam ważyć, kupiłam nowe dżinsy, fajne tylko ściskają w brzuchu, bo jeszcze mam małą Piłeczkę, ale większe to za szerokie w nogach itp :( więc się troszkę pomecze, ale najważniejsze że znowu chodzę w dzinsach!

Boże wczoraj zrobiłam w smyku internetowym zakupy małej za 400 zl, ale zapłaciłam połowę bo siostra miała jakiś kod rabatowy, nakupowalam jak głupia na teraz ubranek bo niby ma sporo a jak mam ją ubrać to się męczę z wybieraniem.

Miłej niedzieli :)

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry