reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Czasem jest tak ze oni pisza jakies pismo do twojego pracodawcy (np. Dlaczego w lutym mialas wyzsze skladki) i ty o tym pismie nie wiesz, a wtedy liczy sie im 30 dni od daty wplywu pisma wyjasniajacego..
O mnie teraz też pisali bo kolezanka mi dzwonila, ale w tym samym dniu odpisala im zeby mi nie przedłużać.

reklama
Czasem jest tak ze oni pisza jakies pismo do twojego pracodawcy (np. Dlaczego w lutym mialas wyzsze skladki) i ty o tym pismie nie wiesz, a wtedy liczy sie im 30 dni od daty wplywu pisma wyjasniajacego..
O mnie teraz też pisali bo kolezanka mi dzwonila, ale w tym samym dniu odpisala im zeby mi nie przedłużać.
Dlatego mam nadzieję, że do niczego się nie doczepią.

Hej dziewczyny.
Ile od urodzenia dziecka dostałyście zasiłek macierzyński? Zwłaszcza te dziewczyny, które pracują?
ja dostałam w dniu swojej wypłaty, mi wypłaca zus , z macierzyńskim nic nie załatwiałam poza dostarczeniem do firmy aktu urodzenia i peselu( ale to i tak było potrzebne do wypłaty świadczenia jednorazowego z ubezpieczenia grupowego)zrobił to za mnie mój kadrowy, zadzwonil tylko spytać jak będzie wyglądać moja opieka nad dzieckiem, wychowawczy czy rodzicielski (różnią się procentem naliczania od pensji) ale wiem, że nie w każdej firmie jest tak miło z formalnościami

Co można kupić chłopczykom - 1,5 i 2,5 roku - na upominek? Chodzi mi o jakiś drobiazg, nie o prezent :)

Jakies male samochodziki albo książeczki :) jest świetna seria książeczek "maly chłopiec" moj starszak dostal pierwsza ksiaseczke z tej serii jak mial pol roku, zbieramy do tej pory :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

ja dostałam w dniu swojej wypłaty, mi wypłaca zus , z macierzyńskim nic nie załatwiałam poza dostarczeniem do firmy aktu urodzenia i peselu( ale to i tak było potrzebne do wypłaty świadczenia jednorazowego z ubezpieczenia grupowego)zrobił to za mnie mój kadrowy, zadzwonil tylko spytać jak będzie wyglądać moja opieka nad dzieckiem, wychowawczy czy rodzicielski (różnią się procentem naliczania od pensji) ale wiem, że nie w każdej firmie jest tak miło z formalnościami
Dzięki :) ja też składałam dokumenty w firmie, ale moi księgowi później złożyli w ZUSie i być może do 10 września dostanę za sierpień i wyrównanie za lipiec. Pozostaje mi czekać :(

Jakies male samochodziki albo książeczki :) jest świetna seria książeczek "maly chłopiec" moj starszak dostal pierwsza ksiaseczke z tej serii jak mial pol roku, zbieramy do tej pory :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
A można ją dostać w Smyku albo 5.10.15? Bo na zamawianie w internecie nie mam niestety czasu już.

reklama
Iwona to dosc dziwne ze wniosku o udzieleniu urlopu nawet nie skladalas ze swoim podpisem no bo skad zus ma wiedziec na jaki okres czasu chcesz urlop (pol roku czy rok)? To dosc istotny dokument. Ja składałam wlasnie ten wniisek, akt urodzenia i podanie do pracodawcy o udzielenie urlopu

Do góry