reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny! Czytam Was, ale nie mam jak odpisać- zawsze coś.

Moja mała w poniedziałek wróciła już ze szpitala. Powodem zapalenia pęcherza była źle domyta cipka po kupie. Zawsze myślałam, że dobrze domywam a tu chwila i proszę.

Mąż wziął tydzień urlopu i jesteśmy razem w domu. Jest już mi lepiej, ale mam jeszcze stany doła.

Malutka wczoraj była niespokojna i dałam jej czopa viburcol (spała 4,5godz) co uznaje za sukces. Dostaje też lek Debridat i jest o niebo lepiej są gazy i są kupy! Podaje też esputicon. Brak kolek! SZOK.
Mleko zostawiłam to co dawałam, czyli bebiko. Laktacja zaczęła mi zanikać :( i próbuję ją rozkręcić.
Ten Debridat to syrop na zaparcia? On jest na receptę. Mam go ale na szczęście nie musiałam go używać bo zaczęła robić kupy. Co do viburcol to mi też lekarka polecała. To jest lek homeopatyczny.

reklama
Ten Debridat to syrop na zaparcia? On jest na receptę. Mam go ale na szczęście nie musiałam go używać bo zaczęła robić kupy. Co do viburcol to mi też lekarka polecała. To jest lek homeopatyczny.

Debridat jest na pracę jelit i naprawdę polecam, mała jest spokojna i nie ma z nią problemów brzuszkowych :), ale jest na receptę a viburcol to typowo ziołowe i u nas się sprawdzają, ale musi już robic mega cyrk i wtedy podaję głównie wieczorem :)

Dziewczyny ile przybrały wasze dzieciaczki?? Mój z wagi szpitalnej 2650 przybrał przez 5 tyg. do 3590 i położna stwierdziła, że to na granicy i mam go dokarmiać....to dziwne bo aż serce mnie boli na myśl o butli. Mały też ulewa więc kupiliśmy bebilon ar na ulewanie i dziś do południa zjadł 40 ml a wieczorem 20ml...Ale czy to aby na pewno konieczne....myślę, że przybrał ok

Debridat jest na pracę jelit i naprawdę polecam, mała jest spokojna i nie ma z nią problemów brzuszkowych :), ale jest na receptę a viburcol to typowo ziołowe i u nas się sprawdzają, ale musi już robic mega cyrk i wtedy podaję głównie wieczorem :)
Przepisał mi go lekarz i też sie zastanawiałam czy go podać. On jest na zaparcia?

Dziewczyny ile przybrały wasze dzieciaczki?? Mój z wagi szpitalnej 2650 przybrał przez 5 tyg. do 3590 i położna stwierdziła, że to na granicy i mam go dokarmiać....to dziwne bo aż serce mnie boli na myśl o butli. Mały też ulewa więc kupiliśmy bebilon ar na ulewanie i dziś do południa zjadł 40 ml a wieczorem 20ml...Ale czy to aby na pewno konieczne....myślę, że przybrał ok
Asiak mamy podobny problem tylko że ja dokarmiam. Ale zredukowalam mm do minimum ostatnio i ciekawa jestem ile przybrało. Moja podobnie przybiera jak u Ciebie i lekarz powiedział że bardzo ładnie.

Troszkę popłakała ale naorawde nie wiele. A wcześniej nie można było nazwać tego płaczem to był ryk dosłowne zanoszenie sie...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Cieszę się że lepiej się kąpało.
Dziewczyny! Czytam Was, ale nie mam jak odpisać- zawsze coś.

Moja mała w poniedziałek wróciła już ze szpitala. Powodem zapalenia pęcherza była źle domyta cipka po kupie. Zawsze myślałam, że dobrze domywam a tu chwila i proszę.

Mąż wziął tydzień urlopu i jesteśmy razem w domu. Jest już mi lepiej, ale mam jeszcze stany doła.

Malutka wczoraj była niespokojna i dałam jej czopa viburcol (spała 4,5godz) co uznaje za sukces. Dostaje też lek Debridat i jest o niebo lepiej są gazy i są kupy! Podaje też esputicon. Brak kolek! SZOK.
Mleko zostawiłam to co dawałam, czyli bebiko. Laktacja zaczęła mi zanikać :( i próbuję ją rozkręcić.
No,powoli wracasz do ludzi :-). Dobrze że córcia już w domu.
A czy takie lek nie uzależniają jelit? Miała aż takie zatwierdzenia?

Witajcie piatusiowo :) ale te dni leca ekspresowo!!!

Mati od ok tyg pieknie się uśmiecha a dzis od rana w glos mi się śmieje :D uwielbiam to!! Cala buzka mu sie uśmiecha, boski widok :) :)
Poluje z aparatem ale narazie nie udało mi sie zlapac.

Cos cisza tu ostatnio... az tak abaorbujace sa Wasze Szkraby? ;)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie piatusiowo :) ale te dni leca ekspresowo!!!

Mati od ok tyg pieknie się uśmiecha a dzis od rana w glos mi się śmieje :D uwielbiam to!! Cala buzka mu sie uśmiecha, boski widok :) :)
Poluje z aparatem ale narazie nie udało mi sie zlapac.

Cos cisza tu ostatnio... az tak abaorbujace sa Wasze Szkraby? ;)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Uwielbiam te pierwsze nieporadne uśmiechy :) Mnie udało się nagrać filmik - rano, bo jak jest wyspany to mu najlepiej wychodzi ten uśmiech :)
A czas to tak leci....jestem przerażona!! Nie wiem kiedy minął nam ten pierwszy miesiąc....

@lillylove - cieszę się, że kąpiel udana :)

Igor wcale nie chce piersi - ryczy jak go przystawiam niemiłosiernie. Nie terroryzuje go wiec i je z butli. Choć mnie jest potwornie smutno :( Ale pocieszam się, że ładnie rośnie, jest szczęśliwy i uśmiechnięty, zdrowy i najedzony. Póki mam czas (bo wakacje) to 3-4 razy dziennie ściągam mleczko i podaję. A jeść lubi, jak robie mm to zjada 150ml, teraz rano też tyle ściągnę.

Witam
u nas tragedia noc i poranek spalyśmy dzisiaj może 2h

moja jak wychodzila z szpitala miała 2590 wczoraj 4136 lekarka powiedziała że przybrała super (położna na początku straszyła że za mało przybiera) a ta wczoraj powiedziała że mogę zrezygnować z tej butli wieczornej tylko że mała się do niej przyzwyczaiła i raczej z niej nie zrezygnuje
ta lekarka jest jakąś specjalistką od karmienia starsza babka bardzo sympatyczna powiedziała że na dzień dziecko powinno przybierać ok 25-36g

my mamy dzisiaj bioderka

reklama
Nareszcie piątek!! :rofl2:

Noc pierwszy raz od niepamiętnych czasów była super! Mały zjadł ostatni posiłek o 00:30, zasnął bez problemu i spał sobie jak aniołek do 04:30! Przewijanie, jedzonko, troszke pomarudził, bo gazy w brzuszku i spał dalej do 08:30!
Po prostu bajka!
Mam cichą nadzieję, że się przestawia z nocnej aktywności na dzienną.

Też zauważam uśmiechy, ale chyba jeszcze nie do końca kontrolowane, ale są i nawet aparatem udało mi się złapać :)

Do góry