reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dzień doberek :)

Hej dziewczyny.. Jakie w takim razie szczepionki polecacie? Ja przy pierwszym mialam 5w1 ale sama nie wiem co teraz robic..
Karmienie.. U mnie tragedia, od dwoch dni mam tak poranione sutki ze karmienie to dla mnie tragedia.
My walczymyjeszcze z plesniawka w buzi.. Nie moge zlapac moczu malej na pieluche :/
Poza tym wczoraj ochrzcilismy Helenke.. ;)) cala msze razem z matka chrzestna przeplakalysmy ;)
Kiedy trzeba isc na wizyte patronazowa? Mi bikt o tym nie mowil. Polozna tylko mowize jak sie nic nie dzieje to mam nie isc..

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Na tą wizytę patronażową powinnaś się umówić w zasadzie zaraz po powrocie ze szpitala. Więc zrób to teraz jak najszybciej :)

A inne mamy kiedy chrzcicie maluszki? Ja to myślałam że jak będzie trochę wieksza, tak w kwietniu/maju żeby ładna pogoda do tego była ;) (a przynajmniej szansa na ładną pogodę).

Mateuszek strasznych potówek mi na twarzy dostał :( chyba zrezygnuje calkiem jak narazie ze spacerow :(

My wychodzimy bardziej wieczorami, nie w to największe słońce. Ale tam u was to pewnie gorąco do późna?

Mam wrażenie z zjedzenie z pierś czy bezpośrednio czy odciagniete starcza jej na krócej niż mm.

Bo tak jest :) mleko matki jest bardziej lekkostrawne więc żołądeczek maluszka szybciej sobie z nim radzi, dlatego szybciej będzie głodny.

Mamy karmiące z butelki swoim odciągniętym mlekiem - jak duże porcje dajecie i skąd wiecie że taka będzie dobra? Raz zostawiłam mojemu M odciągnięte mleko do nakarmienia małej jak musiałam na dłużej wyjść i kompletnie nie wiedziałam jak dużą porcję naszykować. I ponoć była za mała bo Natalka chciała jeszcze.

reklama
Kamejka ja bede chrzcila gdzies maj, czerwiec :) starszaka chrzcilam jak mial półtora roku i Mateuszka tez zamierzam jak będzie choc ciut wiekszy ;)

A co do goraca to od kilku dni bardzo duszno i goraco jest nawet wieczorami (o dniu i ranku to mi nawet do glowy nie przyszło by wyjsc z dziecmi) i tak jak zawsze ok 19 wychodzilismy to teraz na jakiś czas chyba musze sobie dac spokoj i z mlodszym nie bede wychodzic..

Ja sciagnelam dwa razy raz 120ml i wszystko wciagnal a raz 140ml i wciagnal 110ml i po odbiciu dojadl te 30ml ale ja to mam malego Pudziana ;) az jestem ciekawa ile przytyl..

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie. U mas noc standardowa czyli niespanie od 1 do 5, dojadanie po 20 ml i zasypiabke na doslownie 20 minut. Juz mi sie plakac chce

Hej dziewczyny.. Jakie w takim razie szczepionki polecacie? Ja przy pierwszym mialam 5w1 ale sama nie wiem co teraz robic..
Karmienie.. U mnie tragedia, od dwoch dni mam tak poranione sutki ze karmienie to dla mnie tragedia.
My walczymyjeszcze z plesniawka w buzi.. Nie moge zlapac moczu malej na pieluche :/
Poza tym wczoraj ochrzcilismy Helenke.. ;)) cala msze razem z matka chrzestna przeplakalysmy ;)
Kiedy trzeba isc na wizyte patronazowa? Mi bikt o tym nie mowil. Polozna tylko mowize jak sie nic nie dzieje to mam nie isc..
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Hej, hej.
Na wizytę teoretycznie między 7-10 dobą życia, ale położna ostatnio mówiła, że wystarczy w 1 mies. życia jeżeli nic się nie dzieje. Dlatego my się w przyszłym tygodniu wybieramy :)

A te z Was, które odmówiły obowiązkowych szczepień nie miałyście problemów? U nas w szpitalu powiedzieli, że jak ktoś odmówi, to się nim zajmuje Sanepid...

My mamy zamiar ochrzcić we wrześniu/październiku. A te z dziewczyn, które nie mają dużego domu - co planujcie po mszy? Obiad w restauracji czy może takie mini przyjęcie?

Witajcie. U mas noc standardowa czyli niespanie od 1 do 5, dojadanie po 20 ml i zasypiabke na doslownie 20 minut. Juz mi sie plakac chce
Julka nie jesteś sama. U mnie dokładnie tak samo i na dodatek w dzień też tak mam. Teraz leżę z małą przy cycku przy którym na 15 min zaśnie i od nowa się budzi ale to wszystko przez kolki :-(

Hej, hej.
Na wizytę teoretycznie między 7-10 dobą życia, ale położna ostatnio mówiła, że wystarczy w 1 mies. życia jeżeli nic się nie dzieje. Dlatego my się w przyszłym tygodniu wybieramy :)

A te z Was, które odmówiły obowiązkowych szczepień nie miałyście problemów? U nas w szpitalu powiedzieli, że jak ktoś odmówi, to się nim zajmuje Sanepid...

My mamy zamiar ochrzcić we wrześniu/październiku. A te z dziewczyn, które nie mają dużego domu - co planujcie po mszy? Obiad w restauracji czy może takie mini przyjęcie?
Ja robię w restauracji ze względu na to, że przy mojej to nawet herbaty bym nie zaparzyła.

reklama
Pannamigotka ja bede dzis na wizycie to zobaczymy co powie Pani doktor
Położna twierdzi ze to sie wchłonie
Asia mleko mm napewno "trzyma" dłużej niż naturalne
U nas chrzciny chyba na wrzesień, tylko mamy problem bo nie chcemy żadnej "imprezy" szykować, w domu sama nie ogarnę a lokal to nie mały wydatek, a rodzina chętna oczywiście no bo jak mogłoby byc inaczej [emoji57][emoji849]
Przez tydzień przybralismy 140g

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry