reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziękuję. Nie martw się na zapas tylko poczekaj na powtorne badania. Jak dziewczyny mowia nic nie wiadomo. Poza tym masz wyniki na pograniczu nie poza norma.. Trzymam kciuki.

Czuję się dobrze :) Zanim minelo znieczulenie dostalam leki przeciwbolowe, wiec nie boli brzuch bardzo poki sobie leze spokojnie. Poza tym goraco mi i podczas i po cc bylam potwornie glodna. Beda mnie na nogi stawiac niedlugo chyba.

Maly sobie wlasnie u tatusia na klacie lezy i obaj sobie drzemia, to i chwilke mam by cos nasjrobac :)
Jak tatus tak lezy z potomkiem to piekny widok,co? Ja sie zawsze wzruszam jak widze jak moj maz sie zajmuje dziecmi..
Ciesze sie ze dobrze znioslas to cc, oby tak dalej. A jak z laktacja u Ciebie?

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@paula_dabro - czy chodzi o fenyloketonurię?? Najpierw powtórzcie badania, potem się denerwuj.... Na wszelki wypadek sprawdź o jaką konkretnie dietę tu chodzi.

Gratuluję świeżo upieczonym Mamusiom!!

@paula_dabro - czy chodzi o fenyloketonurię?? Najpierw powtórzcie badania, potem się denerwuj.... Na wszelki wypadek sprawdź o jaką konkretnie dietę tu chodzi.

Gratuluję świeżo upieczonym Mamusiom!!
Nie napisali o jaka chodzi chorobe. Napisali ze wynik wyszedl na granicy normy i w takich przypadkach trzeba powtorzyc badanie i tylko tyle...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Uuuuuffffff......wróciłam dopiero do domu. Dwie godziny łaziłam po galerii. Dzieci i M. poszli do kina, ja stwierdziłam, że kolejnej takiej okazji nie będzie i poszłam na zakupy :-)
Ale superowe przeceny!!!!! Spodenki z H&M dla Mai za 20zł, a kosztowały 50. Sobie T-shirty i koszulę. Dawno już portfel mi się rozwalał...... Oczywiście głównie dla dziewczynek te zakupy ;-) :p Ale naprawdę fajne rzeczy :)
Bite dwie godziny łażenia - i co? Zero skurczu :D :D Twarda ze mnie babka :p

Nie napisali o jaka chodzi chorobe. Napisali ze wynik wyszedl na granicy normy i w takich przypadkach trzeba powtorzyc badanie i tylko tyle...

Ale to tylko o to może chodzić, no bo co innego..... Pokaż mi to pismo, na Priv. Tylko to jest wysyłane gdzieś tam.... Może skontaktuj się z połozną?? To jest niezwykle rzadka choroba, nieuleczalna - ale przy zachowaniu odpowiedniej diety, wszystko jest OK

Warto dodać, że rodzice często martwią się, gdy zostanie im przesłana do domu ponowna bibuła do pobrania krwi od dziecka, niezbędna do wykonania do kolejnej analizy. W zdecydowanej większości przypadków nie jest do żaden powód do obaw - 98 procent ponownie wykonanych badań przesiewowych noworodków nie potwierdza wystąpienia choroby - dziecko okazuje się zdrowe. Dlaczego więc bibuły są wysyłane do matki drugi raz? Mogą być trzy powody. Pierwszy z nich to złe pobranie próbki w szpitalu - takie, że niemożliwe jest dokonanie właściwej analizy. Drugi powód - bibuła, którą wysłano ze szpitala w jakiś sposób nie dotarła do laboratorium. I trzecia możliwość: wyniki znajdują się w obszarze granicznym norma-patologia i konieczne jest sprawdzenie, czy na pewno u dziecka występuje choroba.

paula ja też miałam powtórkę u młodszej i okazało się, że źle pobrany wynik, podobnie u mojej siostry z trójki dzieci u dwóch powtórka- ten sam powód a rodziłysmy 300 km od siebie. Trzymam kciuki za to by to było tylko nieporozumienie:)

Jej Dziewczyny mam nadzieje ze to zle pobrane badanie tylko i wylacznie. Czytalam ze u wczesniakow czesto sie to zdarza ze trzeba powtarzac badanie i wynik jest ok. Mam nadzieje ze tak bedzie u mnie...trzymajcie kciuki za nas prosze...

reklama
Do góry