reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
witajcie :) u nas tez piękna pogoda. mój brat przylatuje na komunie siostrzency bo mamy jutro a ja dziś do 20:30 na studiach także zobaczę się z nim jutro na parę godzin :( jestem zła :(

Witajcie sobotnio;-)
ale ładny dzień się zapowiada,dzisiaj planuję jakieś pranie.
już drugi dzień się budzę ok 5 rano tak mnie biodra bolą,nie mogę się ułożyć wogóle ale nie wstaje bo nie wiem co bym miala robić i tak leże aż zasnę znowu;-) ale takie mi głupie myśli przychodzą wtedy do głowy że aż szkoda gadać;-/

nieufna udanych zakupów,pochwal się potem;-)
iwonaimaja ładnej pogody na komunię jutro Wam życzę;-)
biapal wytrwałości,już niedługo;-)

P.S. kupcie kupon Lotto może coś wygramy bo dzisiaj kumulacja;-)

A zauważyłyście,że w tym roku to będzie bardzo dużo dzieci,ja gdzie się nie obejrzę to widzę kobiety w ciąży,co z kimś rozmawiam to mi mówią o ta,czy tamta też w ciąży;-) albo wcześniej po prostu nie zwracałam na to uwagi;-)

ja się cieszę bo moja najlepsza przyjaciółka też jest w ciąży (ma termin na listopad) super,bo będziemy sobie razem przez całe wychowanie dzieci przechodziły;-)
a i wczoraj się dowiedziałm że najbliższa sąsiadka moich rodziców w trzeciej ciąży jest(na przełomie roku ma termin)to mała u dziadków będzie miał się z kim bawić;-)

U nas wśród znajomych też sporo ciąż, ale to już taki wiek. Dwa lata temu mieliśmy 5 wesel, no to teraz z tego dzieci ;) i fajnie też, bo mamy znajomych blisko mieszkających, też z synkiem, już 3miesięcznym... a najlepsze, że mąż zna się z tym kolegą od przedszkola :)

Najgorsze jest to ze nie mam żadnego doświadczenia i ze wszystkim zostanę sama, mam nadzieje ze nie spotkają mnie jakieś większe problemy z maleństwem bo tego najbardziej sie obawiam [emoji20]
Mam jedna zaufana koleżankę na której pomoc mogę liczyć ale przecież nie mogę tez tego naginać, ona tez ma swoją rodzins

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Lucky dasz radę, człowiek po porodzie ma nadludzką moc, a jak jeszcze nauczysz się słuchać i odczytywać sygnały maluszka będzie jeszcze łatwiej.
Ja jak urodziłam córkę mąż wychodził do pracy o 5 rano i wracał ok 18 lub 19, z perspektywy czasu sama się zastanawiam jak ale dałam radę, to było pierwsze dziecko i w dodatku bardzo trudne dziecko i też nie wiedziałam co i jak, wszystko przyjdzie samo:tak:

Alinka bys musiala zobaczyc od czego sa pielegniarki w greckich szpitalach to bys polskie doceniła ;) tutaj pielęgniarka jest tylko od podania leku i wykapaniu niemowlaka, reszte to musisz mieć kogos od siebie kto pomoze Ci ze wszystkim :)
Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Hmmm, no wiesz z tego co ja zauważyłam to one też nic więcej nie robiły, miałam małą całą dobę przy sobie i sama przewijałam, przenosiłam itd. na szczęście mała była bardzo spokojna w szpitalu bo niewiem jakbym dała radę z tym rozwalonym brzuchem, położna tylko przychodziła kąpać, co zresztą mi się nie podobało bo rzucała tymi dzieciaczkami jak schabowym i ewentualnie podawała leki lub pobrała krew.
Jak któreś dziecko za długo w nocy płakało przyłaziły z fochem że cały oddział pobudzi i proszę uspokoić, a jak ktoś prosił o pomoc w przystawieniu do piersi to kazały czekać na doradcę laktacyjnego który chodził co dwa dni lub służyły buteleczką z mlekiem, bo poco się wysilać:-( :(

A odwiedziny były dwie godziny po południu, niestety na salach, niektórym ciężko pojąć że jego zjazd rodzinny może niebyć na ręke:oo2:

Więc Frazerkamm Grecja, Polska...Ty masz przynajmniej ten plus że masz ciepło i słonecznie, czego niezmiernie zazdroszczę;-) ;)

A zauważyłyście,że w tym roku to będzie bardzo dużo dzieci,ja gdzie się nie obejrzę to widzę kobiety w ciąży,co z kimś rozmawiam to mi mówią o ta,czy tamta też w ciąży;-) albo wcześniej po prostu nie zwracałam na to uwagi;-)

ja się cieszę bo moja najlepsza przyjaciółka też jest w ciąży (ma termin na listopad) super,bo będziemy sobie razem przez całe wychowanie dzieci przechodziły;-)
a i wczoraj się dowiedziałm że najbliższa sąsiadka moich rodziców w trzeciej ciąży jest(na przełomie roku ma termin)to mała u dziadków będzie miał się z kim bawić;-)

Ja też właśnie zauważyłam dużo brzuchatek w tym roku:laugh2:
Ostatnio siedziałam na ławce i czekałam na córkę, na przeciw mnie usiadła babka z może 2 letnim dzieckiem i zaczęła się produkować przez telefon że cytuję "wszędzie pełno tych bab z brzuchami, że patologia sobie szybko dzieci robi żeby 500 zł dostać" itd. oczywiście zupełnie świadoma że ją słychać bo darła się jak przekupa na targu, dobrze ze córka akurat wyszła bo miałam ochotę podejść i bez zdania racji strzelić ją w pysk.

Mi też się dużo rzeczy nie podoba np. że ktoś naprawdę niema dużo a i tak sie nie łapie, ja np dostanę dopiero na małego, a ktoś ma kilkanaścię lub więcej tysięcy i dostanie, ale nie biegam po ulicy i nie wykrzykuje tego publicznie obrażając innych!
W sumie żałuje że jej nie powiedziałam że jak tak zazdrości to ma sobie jeszcze jedno zrobić i też dostanie klempa jedna:wściekła/y:

I właśnie martwi mnie to, że w tym roku będzie dużo dzieci z rodzin patologicznych, którzy dzieci mają tylko, żeby kasę dostać... zykle żyją na kocią łapę to i łatwiej dostać przedszkole, więc my pewnie tylko prywatne... a już widziałam u gina ciężarną od której na dwa metry zionęło wódą...

Mi też się dużo rzeczy nie podoba np. że ktoś naprawdę niema dużo a i tak sie nie łapie, ja np dostanę dopiero na małego, a ktoś ma kilkanaścię lub więcej tysięcy i dostanie, ale nie biegam po ulicy i nie wykrzykuje tego publicznie obrażając innych!
W sumie żałuje że jej nie powiedziałam że jak tak zazdrości to ma sobie jeszcze jedno zrobić i też dostanie klempa jedna:wściekła/y:

Noooo moim zdaniem ten program ma wiele niedociągnięć niestety,mój szef np.zarabiając krocie dostanie na drugie i trzecie dziecko,a niektórzy którym wcale się super nie powodzi z jednym dzieckiem nie dostaną , samotne matki z jednym dzieckiem i w miarę dobrą pracą też nie dostaną....dużo takich przykładów.
Ale niektórzy przesadzają,taka zazdrość w ludziach siedzi niestety....żeby tylko ktoś nie mial lepiej niż ja...ech najgorsze ze tak jak ta baba którą opisujesz obwieszczają swoje niezadowolenie całemu światu;-)

najważniejsze cieszyć się tym co mamy i że żyjemy tu gdzie żyjemy i nie musimy gdzieś uciekać,emigrować,jesteśmy zdrowi i niedługo będziemy miały kochane maleństwa;-) a wszystko inne jest teraz mało ważne;-)

reklama
Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia :) dużo mi to daje, bo inaczej wpadłabym chyba w "doła" chociaż przychodzą i takie dni ze niewiele mi brakuje.

I właśnie martwi mnie to, że w tym roku będzie dużo dzieci z rodzin patologicznych, którzy dzieci mają tylko, żeby kasę dostać... zykle żyją na kocią łapę to i łatwiej dostać przedszkole, więc my pewnie tylko prywatne... a już widziałam u gina ciężarną od której na dwa metry zionęło wódą...

Kompletnie nie rozumiem takich ludzi, krzywdzą swoje dziecko od samego początku! Jak wogole matka tak moze postępować?! Tacy ludzie nie powinni wogole mieć dzieci

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry