reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Cześć dziewczyny!
Większość z Was pewnie mnie nie zna, może kilka z początków ciąż pamięta :-) Cały czas Was podczytuję, ale niestety nie mam czasu pisać, bo nadal zasuwam w pracy. Akurat zaczął mi się w domu mały remoncik, bo odświeżamy córce pokój, więc siedzę w domu do końca tygodnia i mam troszkę czasu na odpoczynek (już zapomniałam jak to jest).
Jeśli chodzi o siarę, teraz nie mam i w poprzedniej ciąży nie miałam.
Mały strasznie wypchał mi brzuch, nic nie poszło na boki, tak więc skórę na brzuchu mam paskudną, rozstęp na rozstępie i przepuklinę pępkową, w którą młody najchętniej kopie :-)
Życzę miłego dzionka. Mój średni, bo ten rozgardiasz w domu doprowadza mnie do palpitacji.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny!!! Wracam z wynikami. WBC mam 16.1 :( podnosi mi sie od poczatku ciazy. Czytałam, ze to źle :( nie mam infekcji i nie bylam ostatnio chora. Miałyscie tak???

Witajcie :)

Agnesdem oczywiście dzieciaczki maja w brzuchach czkawki :) spodziewaj się ze i po porodzie bedzie mialo Twoje malenstwo :)

Ja materac mam latex coco wlasnie od dwóch dni wietrzy sie na werandzie bo byl schowany trzy lata, a ogolnie materacyk ma jakies 6 lat i kompletnie sie z nim nic nie dzieje.. trzecie dziecko będzie na nim spalo :)

Kawy regularnie nie pijam bo kawa mi nic nie daje, pijam bo lubie :) moj gin mi mowil ze spokojnie jedna dziennie mozna wypic.

Madziolina_p ale fajnie będzie juz w czerwcu jak będziemy wchodzic tutaj a tam w watku SOS nowy wpis ze ktoras urodzila :D

Needi jak masz wynik po dwoch godzinach?

Paula_dabro tak jak przed pierwszym porodem w ogole sie nie stresowalam, porodem, tym czy dam rade to teraz szczerze to panikuje :( wczoraj az sie poryczalam przez to.. okrutnie sie boje ze bedzie gorzej niz pierwszy porod ale czy moze byc jeszcze cos gorszego? Ehhh
(Mialam bardzo ciezki porod)

Iwonaimaja dobrze ze Ciebie wypuscili! Dla mamy duzo duzo duzo zdrowka! Ty postaraj sie nie stresowac stanem mamy.. bedzie dobrze!

Iwona35 ciesze sie ze dzien/wieczor się udal :) :) zawsze po takich dniach ma sie więcej energii, wiekszy zapal do walki z codziennoscia.

Lila z tego co wiem to tymianku w ciazy nie powinno sie jesc ale czy to mowa o sladowych ilościach czy o duzych to nie wiem. Zdrowia!

Mojego synusia to po calym brzuchu czuje :)
Udalo mi sie wczoraj poustawiac mebele w pokoju maluchow.. teraz po malu zabieram sie za pranie zeby mieć juz z glowy bo coraz gorzej z wykonywaniem jakichkolwiek domowych prac.

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Po godz mam 162 a po dwóch 167 więc nic nie spadło a nawet wzrosło. A norme napisał mi gin 153 max po dwóch. Narzucilam już sobie dietę i jak mierze to jest poniżej 120 godzinę po jedzeniu więc jest dobrze.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

3 miesiace absolutnie nie duzo czasuuuu:)szybko zleci zobaczycie..
Jejku sluchajcie zasypiam na biurku serio dzis 2 dzien bez kawy pije tylko inke bo chce zobaczyc czy dam rade...hmmm nie wiem czy to dobry pomysl. Wy pijecie kawe?
Ja pije od poczatku slabą z mlekiem. Czasami dwie . Z dzidziusiem wszystko ok. Jedną podobno można [emoji18]

Dzień doberek!

Mój Maluch sporo buszuje, brzuszek często podskakuje, ale niech się bawi póki ma miejsce... Ciekawe czy po porodzie też będzie aktywny, czy będzie więcej spał :D

Wczoraj przyszedł nam wózek, fotelik i łóżeczko. Wózek posprawdzaliśmy i schowaliśmy, a łóżeczko, co prawda nie rozłożone, ale "wietrzymy" ;) Muszę jeszcze poszperać i wyszukać ciuszki w dobrych cenach.

Wczoraj na szkole rodzenia była pani z PBKM. Potem wysłała nam na maila informacje dodatkowe, cennik, no i taki obszerniejszy tekst o komórkach macierzystych i krwi pępowinowej. Jeśli któraś z Was jest zainteresowana, to piszcie, przekopiuję na pw, żeby może tutaj nie zaśmiecać, chyba, że będzie dużo zainteresowanych.

Piękna pogoda dziś za oknem, oby taka majówka była:)

Miłego dnia dziewczyny!

Dziś lecę do domowego na kontrolę :) Mój lekarz nie miał czasu dla mnie dziś, więc mnie wpisali na liste do innego lekarza.. heh. Pytanie dnia: czy mi zlecą badanie na obciążenie glukozą czy nie? Niby miałam cukier ok dwa tyg temu, ale ciekawa jestem tego słynnego drinka :rolleyes2:

Wczoraj też uświadomiłam sobie, ze mam szkołe rodzenia 19.05. Kompletnie o tym zapomniałam...[emoji14]
Mój mały ma spokojniejsze dni, albo po prostu ja go nie czuję jakoś silnie.
Jak nie miałaś obciążenia to muszą Cię wysłać

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

cześć dziewczyny. jakie ja miewam sny w tej ciąży ! przerażają mnie co noc. co do siary to u mnie do tej pory nic :( to zły znak ?

Julka u mnie 3 ciaza i w zadnej nie mialam teraz tez nie mam

Julka - miałam Ci napisac słowo w slowo to co napisała iwonaimaja ;-) :D Nic nie ma, nic nie leci, a obie córki karmiłam.

Cześć dziewczyny!
Większość z Was pewnie mnie nie zna, może kilka z początków ciąż pamięta :-) Cały czas Was podczytuję, ale niestety nie mam czasu pisać, bo nadal zasuwam w pracy. Akurat zaczął mi się w domu mały remoncik, bo odświeżamy córce pokój, więc siedzę w domu do końca tygodnia i mam troszkę czasu na odpoczynek (już zapomniałam jak to jest).
Jeśli chodzi o siarę, teraz nie mam i w poprzedniej ciąży nie miałam.
Mały strasznie wypchał mi brzuch, nic nie poszło na boki, tak więc skórę na brzuchu mam paskudną, rozstęp na rozstępie i przepuklinę pępkową, w którą młody najchętniej kopie :-)
Życzę miłego dzionka. Mój średni, bo ten rozgardiasz w domu doprowadza mnie do palpitacji.

Pamiętamy :-) :-) :-)

Jak długo zamierzasz jeszcze pracować?? Nie oszczędzasz się.... A jak sie czujesz??
Ja też mam inny brzuch niż z dziewczynkami, teraz bardziej do przodu, a wcześniej był bardziej po bokach. Ale na szczęście nie mam tendencji do rozstępów i nie mam ich wcale.

Dzieci odwiezione, zakupy zrobione, obiad mam od wczoraj, zaliczyłam 2 urzędy i geodetę, a jeszcze sobie wymyśliłam BOK Taurona. Muszę to załatwić, potem z maluchem w nosidełku nie uśmiecha mi się latać po urzędach....
Miłego dnia!

reklama
Needi, pracuję w firmie rodzinnej, można powiedzieć że u siebie, więc niejako muszę pracować, ale też jak potrzebuję wyjść do lekarza, to nie ma problemu.

Kasiulka, będę pewnie pracować do końca, ile się da. W poprzedniej ciąży dzień przed porodem wysłałam jeszcze Vaty :-)

Do góry