reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dokładnie zależy może też od pakietu, ja mam z zakładu pracy więc obawiam się że to najbardziej podstawowy jaki się da. Może faktycznie ma też znaczenie miejscowość sama nie wiem....

Ja nigdy nie mogłam zapuścić i jakieś 2 lata chodziłam regularnie na hybrydę, rosły jak szalone a teraz już nie noszę i też rosną i są mega twarde, chyba mi pomogła hybryda, ale znów mojej bratowej fatalnie się łamią i też nosiła hybrydę więc nie wiem od czego to zależy.

reklama
Hej dziewczyny, chciałam się przedstawić, bo jestem na forum po raz pierwszy. Termin mam na 7.07. i jestem z Poznania. Dotychczas lekarz wróży chłopca, zobaczymy co się sprawdzi :)

Ja miałam bóle brzucha w 21 tygodniu to lekarka wysłała mnie do szpitala na 3 dni na kroplówkę z magnezem, poleżałam w szpitalu 3 dni i wszelkie bóle przeszły. Dlatego jak coś boli i niepokoi to warto jak najszybciej się do lekarza wybrać.

Czy są jakieś przyszłe mamy z Poznania?

Witaj w lipcowych brzuchatkach ☺☺☺

Co do tego spania to też się w nocy krecilam..starałam się zasnąć na lewym boku ale i tak w nocy jak budziłam się na siku to pozycję były różne ☺ nie wiem czy to się zmieni heh
Piszemy tu o nocy, a w ciągu dnia często dużo leże no i oczywiście też na plecach ehhh

Dokładnie zależy może też od pakietu, ja mam z zakładu pracy więc obawiam się że to najbardziej podstawowy jaki się da. Może faktycznie ma też znaczenie miejscowość sama nie wiem....

Ja nigdy nie mogłam zapuścić i jakieś 2 lata chodziłam regularnie na hybrydę, rosły jak szalone a teraz już nie noszę i też rosną i są mega twarde, chyba mi pomogła hybryda, ale znów mojej bratowej fatalnie się łamią i też nosiła hybrydę więc nie wiem od czego to zależy.
hmmm ale co hybryde mozna miec na porod? bo slyszalam ze nie mozna miec nic na paznokciach??????????????????

U nas mokro i zimno, ble...
Niefajna noc za mna. Budziłam się co chwilę... przypominało mi się co pisałyście, że najlepiej spać na lewym boku, to się kręciłam. Potem chrapał mąż. Przestał. To znowu pies zaczął chrapać... przestał... to coś się śniło i "szczekał" przez sen (kto ma psa ten wie o co chodzi) :p
Potem już byłam głodna... zjadłam na śniadanie pierogi, a co!

needi, nieufna, tulę!
no i włąsnie tego się obawiałam po wiadomości o spaniu na plecach..że niektóre tak się przejmą,że nawet w nocy nie będą odpoczywać ze strasu,że źle śpią.. stres też powoduje słabe dotlenienie dziecka i do tego jeszcze pare innych rzeczy, nawet odklejanie się łozyska a kończąc na urodzeniu, nerwowego płaczącego bobaska.. dziewczyny prosze nie wariujcie na tym punkcie :(

cześć dziewczyny. u mnie taka kiepska noc ze aż nir chce pamiętać m.in. zgaga ktora była tak silna ze aż całą klatka piersiową mnie bolała. w dodatku siku wstawałam chyba z 10 razy no i moja nerwica się odzywa
u mnie zgaga zaczęła sie tydzień temu i teraz mam ją prawie codziennie, zaczęłam z nią walczyć domowo. Nie kładę się po zjedzeniu ani nie robie jakis gwałtownych ruchów, typu schylanie się etc. Pije dużo zimnego mleka (ale to jest mój ogólnie ostatni napad- niczym tak się nie napije jak mlekiem zimnym;) )
Needi, spoko, ja mam zawsze tak, że jak coś się wydarzy, coś przeczytam to w nocy mi się przetwarza :p najgorzej jak jakieś stresujące czy nieprzyjemne sytuacje to masakra... czasem w nocy się budziłam i zastanawiałam się czy to i to zrobiłam w pracy. Po ślubie, gdzie wstałam w sobotę o 6, a kładliśmy się po 8, to z nadmiaru wrażeń nie zasnęłam i dopero w niedzielę o 22 padłam dosłownie... Taki urok ;)
mam tak samo! dlatego nie oglądam horrorów :D
witajcie dziewczyny w PONIEDZIALEK:( jak ja nie lubie poniedzialkow..tak mi sie dobrze spalo..lezalo ahhhh juz bym bardzo chciala tak z rana spokojnie wstac..sniadanko poleniuchowac..isc na spacer..a nie.jeszcze troche i zwolnienie bo musze sie troche zregenerwac:) Co do kawy hmm moj lekarz mowi , ze mam ogolnie nieskie cisnienie wiec jesli pije kawe z zaparzarki wloskiej taka sama esencja co wychodzi i rozcienczam to z duzaaaaaaaaaaaaaaaa iloscia mleka to nic mi nie bedzie...ale juz zebym nie pila dodatkowo herbat czarnych..i tak tez robie. Mam taki organizm ze jak nie napije sie kawy teraz to zasne nie wiem o co chodzi....ale tak sie zastanawiam...czy nie odstawic juz kawusi chociaz jak daje troszke kawusi i reszta kubka mleka to co mi bedzie? Hmmmm no a mi weekend minal pracowicie oczywiscie bo spedzilismy calyyyyyyy weekend z dziecmi mojej siostry wiec sie dzialo;) i dzisiaj padam..ale ogolnie wszytsko jest ok jutro ide na fitnes:) Czuje sie dobrze..czuje wlasnie ruchy jak tu do was pisze...

A co dzis szykujecie na obiadek?????????????????
ja pije jedną kawę dziennie, białą, muszę bo inaczej nie będę funkcjownować :(
Hej Wam po weekendzie,

u mnie weekend masakra.. w sobotę moja mama robiła imieniny i cały dzień stałam z nią w kuchni później do północy goście, nogi mi mało w tyłek nie wlazły. Jeszcze byliśmy z majstrem na budowie naszego mieszkania i okazuje się że jeszcze 3 miesiące może trwać zanim oddadzą nam blok a gdzie remont :( nie wiem gdzie pójdziemy z Małym jak się urodzi :(

U mnie noc całkiem dobrze, byłam chyba zmęczona weekendem więc spałam jak suseł.

Na obiadek serwuję mielone z ziemniaczkami i koperkiem oraz mizerią :) miały być buraki ale mam ochotę na mizerię :)

Dziewczyny od samego rana mam takie kłucie w pochwie co jakiś czas...mam nadzieję że to nie szyjka. Idę dzisiaj do gina po skierowanie na usg piersi może mnie zbada, to gin z Lux Medu a ciążę prowadzę prywatnie więc może nie będzie źle. Mam nadzieję że to skutek rozciągania albo czegoś normalnego a nie skracającej się szyjki :(

I jeszcze mam pytanko, możliwe jest to żeby leciała mi już ta tzw siara z piersi?
Rano mam zaschnięte plamki na wysokości sutków takie jak pestka od śliwki na wielkość i czuję że coś zaschło bo materiał jest sztywniejszy...dużo mam z lewej z prawej tylko raz zauważyłam, myślicie że to może być ta siara? jak ściskam sutek to nic nie leci....

Mam jakiegoś doła, za tydzień usg strasznie się stresuję i w ogóle po usg następnego dnia mam sprawę w sądzie z ojcem, nienawidzę go więc już na samą myśl robi mi się słabo....
może z nadejściem wiosny będzie więcej entuzjazmu....

ściskam i tulę wszystkie lipcowe brzuchatki :)
siara jak najbardziej mozliwa:) będzie się pojawiać i znikać

Hej dziewczyny, chciałam się przedstawić, bo jestem na forum po raz pierwszy. Termin mam na 7.07. i jestem z Poznania. Dotychczas lekarz wróży chłopca, zobaczymy co się sprawdzi :)

Ja miałam bóle brzucha w 21 tygodniu to lekarka wysłała mnie do szpitala na 3 dni na kroplówkę z magnezem, poleżałam w szpitalu 3 dni i wszelkie bóle przeszły. Dlatego jak coś boli i niepokoi to warto jak najszybciej się do lekarza wybrać.

Czy są jakieś przyszłe mamy z Poznania?
witaj:)
rozumiem.....no wiadomo rozne sa zdania..moze dlatego ze Warszawa..nie wiem ja ogolnie jestem zadowolona- placimy abonament mam wszystkich lekarzy..nie czekam w kolejkach nie czekam dlugo na termin co prawda mnie obeceni interesuja lekarze tacy jak ginekolog,internista,pobieranie krwi...i w sumie koniec. Bede chciala sie teraz zapytac o dietetyka tez na przyslosc po porodzie..i o polozna czy mi przysluguje bo slyszalam ze ci co maja abonament to tak..wiec musze wypytac:) Jestem z Wroclawia:)

Jjeku tak siedze i patrze na swoje pazurki ale mam slabe..co mi podrosna to mi sie lamia....:(macie jakiś sposób żeby zapuścić?:)
mi włąsnie wzmocniły się bardzo i paznokcie i wlosy i rosną jak szalone

hmmm ale co hybryde mozna miec na porod? bo slyszalam ze nie mozna miec nic na paznokciach??????????????????
no nie bardzo bo jak coś zacznie się dziać, cokolwiek, nie strasząc ale np z sercem, niedotlenieniem to widać to na płytce, zmienia barwę, MOja kuzynka dostała mega ochrzan na porodówce za pomalowane paznokcie

Słuchajcie moja koleżanka dzisiaj w nocy urodziła i przesłała mi fotki..jeeeeeej jakie maleństwo...już bym chciała mieć swoje obok siebie a tu jeszcze połowa....ale słodki bobanio mówię Wam :) zazdroszczę jej że już jest po. jak mi napisała że miała cesarkę i teraz bardzo boli ale było warto to aż się wzruszyłam...ech :)

hmm no bede sie starac spac czesciej na boku musze kupic ta podusie bo bedzie mnie blokowac zeby sie nie przewracac...dobry pomysl.
Masz się wyspać! :) To spanie na plecach to raczej wtedy kiedy brzuszek będzie duuuuuużo większy a wtedy nie potzrebne Ci będzie pilnowanie, Organizm sam będzie Cię w nocy przekręcal na bok bo będzie mu niewygodnie:)

reklama
Wiecie co, niedawno w którejś z telewizji śniadaniowych słuchałam wywiadu z lekarzem, profesorem z długoletnim doświadczeniem. BYł poruszany temat przygotowywania się do wizyt przez pacjentów poprzez ..czytanie internetu. Padły wg mnie bardzo mądre słowa. Ludzie wierzą tym informacjom jakby były specjalistyczymi dokumentami. Czasami coś napisze ktoś, kto podpisze się jako doktor, albo uważa się za niego bo własnie skończył 5 lat studiów. Nie znamy osoby, nie widziałysmy certyfikatów, dyplomów a wierzymy? Dlaczego? Bo strach łatwo nakręcić. Jeden podaje info drugiemu i jak już 100 osób poda dalej to jest to prawda objawiona, ważniejsza niz testy wieloletnie. Mało tego niektórzy lekarze poddają się później tym "prawdom".
Ten lekarz mnie bardzo przekonał i myślałam sobie "kurcze facet ma racje". Są ludzie którzy potrafią każdą chorobę wręcz dopasowac do jakiś swoich symptomów, najczęsciej mega śmiertelną a chyba największym naszym wrogiem jest stres, bo niszczy i psychicznie i fizycznie

Do góry