reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Hej dziewczyny!

Ja miałam, ale w 8 miesiącu takie bóle jak na @ i okazało się, że szyjka mi się zaczęła skracać i musiałam leżeć. Lepiej to sprawdzić.

I nas super poprawa :) nie pisałam wczoraj bo pół dnia przeleżałam, głowa mnie bolała, mąż zwolnił się z pracy o 14 i przyjechał do Maćka.

Maciuś nie ma już drenu ani wejścia centralnego-żadnego kabelka :) antybiotyki odstawione, temperatury brak :) Maciek zasuwa już na nóżkach, nie skarży się na ała w nocy, jeszcze tylko kaszle ale jesteśmy już na drodze do wypisu - wstępnie w piątek mamy iść do domu :D

Dziękujemy za karteczkę z Peppą :) mąż doniósł, że doszła, ma nam przywieźć :) Iwona :*
SUPERR!Bardzo sie ciesze ze juz wszytsko dobrze u Was ze Macius czuje sie lepiej:) no i ze wracacie do domciuuuuu w koncuuu!!!!!!!!!!! Duzo zdrowka dla Was wszystkich!!!!!

reklama
REFLUKS- no tak każdy w sumie ma swoje uczulenia i sposoby na walkę z refluksem:) no ale ja tez sie czasem mecze z nim...taki urok ciąży:) bo głowy mnie dzis np meczy i zasypiam w biurze szok!!!!!!!!!!!!!!

Lizzy- ojejj to ciekawe co wymyślisz:)
no ale refluks nie tylko w ciąży dokucza...to już zostaje...

Malinka super wieści!!!!!!!!1

Dzisiejsze egzaminy młodego do przodu:) Jeszcze trzy.
Zaraz wyruszam do łodzi, ale pogoda marna.

Jolcia, zdrowia dla małej.
Malinka, super, że z Maciusiem lepiej:)

Udanych wizyt życzę i dam znać wieczorem, jak połówkowe wyszło.
Spokojnego dnia!

witam wszystkie!
Zielona co tam u Ciebie ? przeraża mnie taka opieka ....nad ciężarną kobietą ..potem nad dzieckiem ....
Malinka to podziwiam twojego Maciusia za siłę ! tylko brac z niego przykład !
Co do karty ciązy też mam mieć ją zawsze z sobą ! ja dodatkowo jeszcze wynik grupy krwi noszę...zresztą jak i resztę badań ...
Ja po lekarzu. Teraz z nerwami myślę o poniedziałku....usg prenatalne ;/

Julka duzo zdrowka i jak najmniej stresow

Dziewczyny swoja droga, ja bylam dzisiaj u lekarza rodzinnego (tylko taki moze dac zwolnienie lekarskie) i jak powiedzialam,ze mam bole w dole bzucha i sie martwie to sie zasmiala i powiedziala, ze kazda kobieta w ciazy ma i to nie powod do zmartwien bo rozciaga sie macica itp itd. W UK dostac zwolnienie od lekarza w ciazy graniczy z cudem. Tutaj ciaza to nie choroba. Ma sie wiele przywilejow, nawet w pracy od pracodawcy ale nie ma przypadkow zwolnienia lekarskiego na pol okresu trawania ciazy a co dopiero na cale 9 miesiecy. Najwiecej jak slyszalam i czytalam bylo 6 tygodni. jak sie dzieje cos naprawde powaznego to jest interwencja ale nic poza tym. dodam tez, ze przez cala ciaze nie widzi sie lekarza nawet raz a usg sa tylko 2. i wiecie co? UK ma najnizszy czynnik cesarskich ciec co oznacza, ze system sie naj najbardziej sprawdza :)

Toxoplazmoza.... ja mam kota, chodze z nim do weterynarza regularnie. jest to kot domowy wiec po dworze nie biega. do tego wszytskie warzywa i owoce dokladnie myje a kuwete sprzata maz. mialam badanie na toxo na poczatku ciazy. i to by bylo na tyle. nie dajmy sie zwariowac, ja mojego kota glaszcze i caluje po lebku jesli mam ochote. owszem myje czesto rece ale nie lece zaraz po poglaskaniu dezynfekowac ich spirytusem... pomyslcie, ze przed ciaza tak bardzo o wszystko nie dbalyscie a toxo nie mialyscie wiec przez same te czynnosci ktore wykonujecie teraz zmniejszacie ryzyko toxo do minimum :)

Malinka ciesze sie strasznie,ze Twoj maly duzy mezczyzna wraca do zdrowia, oby tak dalej :)

Nieufna a gdzie w Łodzi masz połowkowe?

Ja genetyczne miałam w Sonomedika i myśle czy polowkowego tez tam nie zrobic.

reklama
Malinko wieści cudowne !!!! Od razu humorek mam lepszy :-) :)

Właśnie zwróciłam uwagę na swój suwaczek - to już połowa ciąży :szok:
ooo to juz POLOWAAAA:) fajnie ale szybko czas leci coo ja jestem w 16 tygodniu wiec jeszcze troche do polowy jest..ale tez sie nie moge doczekac w 20 tygodniu tych badan co mam miec zze beda badac malenstwo dokladnie..mierzyc.......

Sluchajcie wlasnie jem JOGOBELLA BREAKFAST- nawet dobry sklad ma i megaaaaaaaaaaa dobryyyyyyyyyyy:)polecam:)

Do góry