reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2010

eijf, mój plecak tez będzie koło wtorku, nie doszedł na czas :)

nef, dzięki za życzenia :) ta mata to absolutnie nie daje wrażenia zabawy w wodzie i jeśli tego oczekujesz to się rozczarujesz :( Ja się kiedyś na nią napaliłam jak szczerbaty na suchary, chciałam kupić chrześnicy rok temu. W końcu nie kupiłam, a zamawiając coś Radkowi u tego samego sprzedającego mieli wodne maty, ale mniejsze to oczywiście szczęśliwa wzięłam... Rozczarowałam się bardzo. Zwykły pisak i kawałek szmatki, nic więcej. Radek swoją pomazał długopisem, bo za długo nie schła :)
A co do zwrotów, to normalnie masz 30 dni z paragonem. Jeśli masz ich kartę i zakup zarejestrowany, masz (a przynajmniej zimą miałaś) 90 dni na zwrot i nie potrzebujesz paragonu :)

reklama
nef-u mnie odwrotnie:) ja sie oburzylam ze ogladac finalu nie chce.
a co do butow to u nas wiekszosc do wymiany,a niektorych po prostu mi szkoda i nie planowalam teraz kupna bo zawsze ladnie przechodzila caly sezon a nawet i dluzej.Obecnie chyba tylko jedne sandaly i jedne polbuty sie kwalifikuja a reszta na styk ...No a za dzuych kupowac nie bede

kropa to mi reklamę (anty) robisz, hmm... może nowy znikopis:confused:
powiem ci, że też się już napaliłam na matę wodną i sprawdzałam opinie na necie, w większości dobre

eijf u nas tez sandały poszły do wymiany, a pierwsze były kupione na fali upałów z początku maja
te obecnie dobre, kupione były "na zapas"i juz mam wrażenie, że są takie akurat:eek: no ale to czas zębów, jak wspominałam- rosną zęby, rośnie nózia:szok:

Kropa wszytskiego najlepszego dla Radka:) Dzięki za linki garażowe, ten wielki drewniany fajny, ale za drogi jak dla mnie, tym bardziej że ja nie wiem kiedy jej minie autkowość. Generalnie codziennie bajkę Auta oglądamy do porannego mleka, dobrze, że 2 częsci są:p
Eijf niestety wszędzie mówią że dziecku rośnie noga najwięcej w wakacje niestety, też w to nie wierzyłam, ale widzę że nie ma co kupować wielu par w jednym rozmiarze na tym etapie rozwoju! Jaki domek zamówiłaś?
Nef sandałki fajne, ale ja puki co stawiam na wzmocnioną piętę. Domek Kiddielandu Basia dostala przed roczkiem, fajna zabawka, co do zabawek gadających to u nas na nie szału nie ma Szczeniaczek Uczniaczek od 1,5 roku leży w koncie, czasem bawi się laptopem FP.

Co do prezentów to ja aż tak nie wymyślam, jedni trafią inni nie, ale zdarza się że przyniosą coś super na co ja bym nie wpadła. Jestem zdania że dziecko musi mieć dostęp do wszystkiego a nie tylko do zabawek które podobają się rodzicom (a właśnie może ktoś z gości taką przyniesie, że my jako rodzic bysmy jej nie kupili). U nas generalnie inwestycja w jakieś farmy, miasta etc mija się z celem bo wszystko mamy w Lego Duplo:) O lalce będzie trzeba pomyśleć ale może bliżej gwiazdki, bo puki co Zygzak rządzi, a polecacie jakąs lalkę konkretną?:p

Ostatnia edycja:
skrzat-no ale jak tu nie kupic kilku par kiedy raz goraco,raz zimno a raz pada:( No nic,teraz choc znowu trampki i sandaly wezme...
a domek zamowilam taki (szukalam zdjecia na bialym tle)
http://www.dadum.pl/savannah-domek-dla-lalek-z-mebelkami-kidkraft.html
Jest spory ale mala bedzie do niego rosla;) poza tym przyznam ze na zdjeciach nie podoba mi sie tak jak na zywo.Gdybym go nie widziala u nas w sklpei to pewnie bym sie tak szybko nie zdecydowala.Jest drewniany,ma solidne mebelki i delikatne pastelowe kolory.
Bardzo podobal mi sie domek miniio ale wydawal sie zbyt nowoczesny dla naszych krolikow i szmacianych lalek.
Domek mam zamiar rozlozyc w nastepna ndz i jestem ciekawa jak zostanie przyjety?:)

Ostatnia edycja:
eijf szok, ten domek jest potężny:szok: chyba górnymi pieterkami sama bedziesz się bawic:-D

skrzat ja też mam sandały z usztywnioną pietką, ale na działkę ich szkoda,bo gosia grzebie w piasku, w ziemi, wylewa sobie wode na nogi
ostatnio założyłam jej na działce jej ukochane klapki piankowe w stylu crocsów i o ile w domu ładnie w nich chodzi, to na nierównym juz nie jest tak fajnie

a te sandały decathlonowskie (o dziwo) dosyć fajnie trzymają sie nogi, jestem z nich naprawdę zadowolona, więc dlatego polecam, jako obuwie na działę, lub na plażę:tak: zamiast klapków, czy innych butków do wody

nef-domek ma cos ponad 120 cm.mala nie siegnie tylko na poddasze,ale mysle ze parter i pierwsze pietro w zupelnosci ej do zabawy wystarcza.W sumie teraz mamy taki tekturowy sklep (zdjecia gdzies tam na blogu byly) i ona wiekszy jest.
Przyznam ze u mnie nie ma podzialu na ubrania codzienne/wyjsciowe (no oczywiscie sa jakies 2,3 sztuki naprawde odswietne).Jak juz zakladam to nigdy nie zwracam uwagi co ona w tym robi,je.trudno sie mowi,to tylko dziecko a jakbym oszczedzala buty na specjalne okazje to juz w ogole by w nich nie pochodzila.I tak mnie te 4 mc uzytkowania przerazily...

no ale to czas zębów, jak wspominałam- rosną zęby, rośnie nózia:szok:

Nef, :no: u nas to tak nie działa - noga rośnie, zęby nie bardzo ;) Gdyby było jak mówisz, moje praktycznie bezzębne do pierwszego toku życia nosiłoby rok temu z 18, a nosiło 22 :D Czwórki mamy od dawna, piątek ani widu, ani słychu - a trampki kupione w maju z 0,5 cm luzu są na styk, sandały to samo, półbuty kupione w połowie marca z zapasem (rozmiar 24) odłożyłam wczoraj do wora, bo "pajeć boli" :) Tak że chyba to nie koniecznie w parze idzie ;)

Skrzat,​ dzięki za życzenia :)

reklama
Powiem wam ze mojej to nawet az tak spektakularnie ta noga nie rosnie.Do tej pory ladnie caly sezon nosila a nawet dluzej i tylko teraz tak niefortunnie w polowie sie zdarzylo.Po prostu nie kupuje butow z az cm luzem.Jedne sandaly i polbuty sa jeszcze dobre wiec dokupie tylko trampki i jakies sandalki.
najgorsze ze ona sie nie skarzy ze cos cisnie tylko sama sprawdzac misze i tak mi wychodzi z moich pomiarow ze ona raczej luzu tam juz miec nie moze.Ciezko czasem stwierdzic no chyba ze ma otwarte sandaly

Kropa-ja sie do zyczen dolaczam dzis bo to ten wlasciwy dzien:)

A jeszcze cos a propos domku mi sie przypomnialo:)u nas musial byc duzy bo ma sluzyc kilkunastocentymetrowym krolikom i lalkom

Ostatnia edycja:
Do góry