reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2010

rusala-u nas kup sztuk 1 na dzien ale czasem zdarzaja sie dwie.

marta-moja tez dzis wychwalona:) zawsze milo posluchac.dowiedzialam sie ze ladnie mowi na swoj wiek oraz ze 'wszystko wie" he he.niepotrzebnie martwilam sie ze przez swoja dwujezycznosc bedzie mowic gorzej niz rowiesnicy.mnie najbardziej zaskakuje to jak szybko zapamietuje piosenki.
dziecka do niczego nie zmusisz;do rowerka tez niestety. choc z drugiej strony u nas tez nie bylo milosci od pierwszego wejrzenia.Nie przejmowalam sie bo znam ja na tyle ze wiem ze potrzebuje czasu by sie przekonac.za to jak ona smigala podczas drugiej dopiero wyprawy na dwor.nie chodzimy czesto bo albo pogoda albo mnie nie ma, ale jest ok.czasem tylko jak upadnie to ma dosyc i sa momenty w ktorych ja ten rower niesc musze, ale na szczescie leciutki jest.
co do urodzin to ja chyba najbardziej lubie planowanie!wyszukiwanie prezentow,ozdob,ubran:)
moge przede wszystkim liczyc na siebie bo mala rzadko dostaje od kogos innego.Sama troszke jej dawkuje;nie dostanie w ciagu jednego dnia.
musze przyznac ze bardzo lubie wyszukiwanie rzeczy ktore sa robione specjalnie dla niej.obie mamy radoche kiedy juz je otrzymujemy.Dzis przyszla jej 'sielska" kiecka.szkoda ze na lale trzeba czekac do sierpnia.

reklama
marta, my urodzinki robimy w sobotę :) Będzie z 15 osób, większość zostaje do niedzieli - będzie ciekawie ;) Na szczęście goście pytali, co mu kupić (ci z najbliższej rodziny oczywiście) i chrzestni mają mu kupić większy zestaw kolejki drewnianej, a babcia plecaczek skip - hopa :) Co do roweru, Radek też brał się tylko za trójkołowce, co nie zmienia faktu, że pokochał swoją biegówkę miłością bezgraniczną ;) Teraz się czasem zamienia z sąsiadką, bierze jej trójkołowca (nie sięga jeszcze do pedałów) i odpycha się nogami, ale się za chwilę wścieka, że nie można skręcać jak na biegówce, jechać do tyłu itd. :) Ale jak go mierzyliśmy do rowerka pierwszy raz w Go Sporcie, to w ogóle nie chciał wsiąść, tylko trójkołowce mu się podobały. No i gratuluję pochwał :)

eijf, Tobie też gratki mądrej córeczki :) Co do rowerku, to ja noszę baaaaardzo rzadko, ale do Puky można dokupić fajny pasek na ramię do noszenia - fajna sprawa, jak byliśmy na wyjeździe to czasem wieszaliśmy ten rower na wózku dzięki temu paskowi :) O, to jest coś takiego:
PUKY 9413 - Pasek do rowerków biegowych Puky (2409318475) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A moje dziecko odwaliło nam numer w sobotę na cmentarzu :) Ludzi było bardzo dużo, bo dzień ojca i pogoda piękna. My z siostrą myłyśmy pomnik, mama doprowadzała do porządku kwiaty, a on wyjmował znicze z pudełka i ustawiał je w rzędzie wzdłóż pomnika. Potem udawał, ze odpala zapałką, potem, ze dmucha. Na koniec stanął i na pół cmentarza odśpiewał "Sto lat, sto lat, niech żyje żyje nam..." Ludzie dookoła, łącznie z nami, płakali ze śmiechu :D:D:D

Kropa a to się usmiałam:)) Ma chłopak wyczucie czasu i miejsca :))Mój ulubieniec ;)
Powiedz mi w czym jest główna różnica w rowerkach drewnianych i np puky?? przymierzam się - wizualnie podobają mi się drewniane ale wydaja mało praktyczne. Nie mam możliwości pochodzić poprzymierzać więc pewnie wezme wersje z siodełkiem od 30 cm ale mam dylemat czy drewniany czy aluminiowy ??

Marta brawo!! Na bilans samemu trzeba sie zgłosic po urodzinkach? czy jak to jest? Gratki dla małej mądrali :)Super ze impreza sie udała. A zapomniałam zapytać. termin miałas na lipca a mała wykluła się wcześniej?

Eif te dwujęzyczne dzieciaczki zawsze mnie ciekawiły, no ale to podobno normalne i nie ma co się stresować, dla niej mama co mówi dwoma językami to normalna sytuacja tak jak dla naszych jeden :) filmik jak uczy lalę pisać jest boski :)

U nas jeszcze 3 tygodnie do urodzin a planów prezentowych dużo, jak kupie małej coś po urodzinkach bo nie przewidzę niestety większości prezentów i dopiero po zobaczę czego brakuje ;)

kropa-ja tez zamowilam plecak skip hop i sniadaniowke do tego.

elmoo-ja wlasciwie nie mowie do niej w dwoch jezykach.mowie tylko w jednym,choc czasem ,tylko w towrzystwie tutejszych zagadam cos tak by tamci rozumieli ale na codzien raczej nie.Od drugiego jest tato.Wiem,wiem ze to calkowicie naturalne,ale podejrzewalam ze w zwiazku z tym bedzie troche "do tylu" z gadaniem.
U nas do urodzin tez jeszcze troche,ale jak mowilam wybywamy.Potem pewnie ktos wpadnie na kawe i ciasto.Co do prezentow to tu akurat nie licze na innych i te glowne kupuje ja.A lista taka ze do swiat wystarczy;)

Dzięki za odpowiedzi. Ja zapytam tez lekarza bo mnie niepokoi nawet nie sama ilość tylko to robienie tej kupy w takich ratach jedna kupa jakby idzie przez godzine ( takie jakby popuszczanie sama nie wiem... ) ale dzięki skoro u Was tez tak czasem to moze po prostu musze przeczekać moze tak ma ...
Dzięki :)
Co do rowerków mamy trojkołowy bo taki dostaliśmy ale Tymus nie sięga jeszcze do pedałów ale go pchamy ( na dostawionym kiju ) i podoba mu sie to ale dlugo tak nie jezdzi musie wstac i pobiegac i ewentualnie znowu troche pojedzie. Natomiast widzę dzieci w parku jak swietnie daja radę na biegowych i bardzo chce tez kupic taki moze na 2 urodzinki - nie mam tylko na razie czasu zeby zorientowac sie jaki wybrac... Co do trampoliny - Tymek po prostu uwielbia - nie mamy swojej ale jest u babci i po prostu rewelacja. Skacze, biega wywraca wiec warta polecenia.
Dzieki raz jeszcze za odp :)

Elmoo, dzięki ;) Co do rowerków, to drewniane są zwykle cięższe (mój puky waży 3,5 kg), większe (my puky możemy zawiesić na wózku, no i w aucie nie zajmuje wiele miejsca), mają zwykle blokadę skrętu kierownicy, pompowane koła itp. No i wizualnie ;) Jak już pisałam, ja chciałam piankowe koła (lżejsze i praktyczniejsze) i zależało mi na niskiej ramie - chociaż to się okazało niepotrzebne ;) Porównać różne modele można na stronie AktywnySmyk.pl - największy wybór rowerków biegowych w sieci! Ja z puky jestem bardzo zadowolona i nie żałuję wyboru :)
Sorki że się wtrącę, bo pytanie nie było do mnie tylko do marty, ale na bilans dwulatka trzeba się zgłosić samemu "w trzecim roku życia dziecka" - jako ze sezon urlopowy, ja się umówiłam z naszą pediatrą na wrzesień :)
eijf, boję się tylko, że ten plecak będzie za duży :( Myślałam o Animal Life, ale on z kolei tylko do 3 r.ż., bo malutki). Wybór wzoru pozostawiłam babci, lanchówki na razie nie kupuję bo mi nie potrzebna :)

kropa-jesli chodzi o plecaczek to rzeczywiscie spory jest (z tego co pamietam 28 wysoki, 25 szeroki) i zajmie cale plecy.ja go wzielam bo mala sporo rzeczy do zlobka nosi (pizamke,czasem spiworek,dodatkowe spodnie ) a znajoma ktora go ma smialo polecala dla dwulatki.Ja wzielam dodatkowo sniadaniowke,mniejsza i do raczki.
No ale przeciez sa tez mniejsze wersje tych plecakow Plecak dla najmłodszych

eijf, co do kół, to jak zawsze są za i przeciw. Ja miałam piankowe w wózku i bardzo sobie chwaliłam - żadnej pękniętej dętki itp., a amortyzacja świetna, bo to głównie zależy od amortyzatorów w wózku :) Podobnie z rowerem, każda mama musi sama zdecydować :) My jeździmy najczęściej po równych powierzchniach, ale zdarzają się szkła na chodniku czy niespodzianki w trawie (ostatnio z opony wyjmowałam pinezkę...) Co do plecaczka, o ten który wysłałaś obawiam się nie jest jakąś mniejszą wersją, tylko dokładnie tym, który ja zamówiłam...

reklama
Do góry