reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

hejka

my dziś mieliśmy gości na tą nasza rocznicę, posprzątaliśmy, okąpaliśma małego, jak na razie ładnie śpi,zresztą w nocy zawsze ładnie śpi więc mam chwile póki zaraz nie padne

jutro z rana jedziemy szukać koszuli i krawata dla M,i jeszcze dokupić drugą część prezentu ślubnego, kupiliśmy walize sztućcy i jeszcze chce dokupić jakąś fajną pościel

jedyneczka naprawdę serucho to ma wielkie Twoja córunia

madzik witaj

tiffi w aptece są małe buteleczki mleczka 100ml ok. 4zł,ja mam z Nan, tez tak własnie na wszelki wypadek, na szybko podgrzać i gotowe

ashika tornister wypas

vanilka współczuje nieprzespanej nocy,oby udało ci się nadrobić spanko,ja śpię zawsze jak zabita,w nocy przy karmieniu też często zasypiam i mam obawy co się mały nie udusi

ewcik to chyba kolki biednego syneczka męczą,oby się wreszcie unormowało

dziewczyny wszystkie lipcóweczki juz urodziły no nie? a co z Oliwią bo nie widze żeby ostatnio pisała? wiecie coś?

dobranoc i kolorowych snów

Ostatnia edycja:
reklama
cynamonka borówki i jagody są ok, może to ten ser pleśniowy
tweenie ale to jest bebilon pepti czy bebilon, i jak to jest w płynie to co z tym się robi podgrzewa tylko???
O widzisz dobrze że pytasz bo ja świeżo jestem po rozpoznaniu terenu w rossmanie są po 46,90 (były wcześniej po 42,90) a makro jakoś tak podobnie 44,39zł o ile mnie pamięć nie myli. Ja się zastanawiam do kiedy je kupować, niby 2 te same kosztują tak samo i są od 3kg
ashika no zdecydowanie to sporo jak za plecak, ale masz racje ja nie wiem co niektórzy widzą w tych gwiezdnych wojnach (teraz naraziłam się fanom). Ja właśnie używam tych pampers sensitive M obkupił w makro i mam 12 paczek :confused2:
ewelad to dobra cena za 6szt mój kupił za 29zł, moja wczoraj zrobiła taką kupę że dzisiaj mam palce zdarte od szorowania jeleniem

Co do figury sprzed ciąży to nie chcę was zasmucać, ale u mnie waga jest -5kg przed ciążą, już nie pamiętam kiedy tyle ważyłam. I powiem wam że jakoś żebym się super cieszyła to nie powiem, bo jednak co za dużo to nie zdrowo.
Mała usnęła podczas suszenia sobie włosów (no dla mnie to normalne bo ja uwielbiam szum suszarki lub odkurzacza, ostatecznie może być mikser). Chyba trzeba iść spać choć muszę jeszcze popatrzeć w necie parę rzeczy

witam z rana:-)

nie śpię od 6, bo tak Liliputa wstała, co prawda tatuś dzielnie karmi rano teraz po tym, jak mu dogadałam-ostatnio żartem do Lili mówił, że skrzeczała i tatusia o 5 rano ubudziła, to mu powiedziałam, zeby sobie zobaczył, ile razy ja już wstawałam w nocy dotychczas (widać wyraźnie, bo ja zapisuję karmienie każde od urodzenia:-)), i tak chłopakowi na ambicję wjechałam, ze karmi rano- i tak w podobnych godzinach wstaje do pracy, więc jak wstanie trochę wcześniej, to mu korona z głowy nie spadnie- a co:-D ale wstałam, bo bejbe narżnęło megakupę i wolałam sama sie tym zająć, bo bym znowu miała dziecka i taty garderobę do wymiany:-D
poza tym nie śpię, bo mam nerwa-zjarzyłam się, ze baba w aptece dała mi złe mleko, tzn 2, a nie 1-takie samo opakowanie, tylko nr inny!!! a najgorsze, że jak zawsze sprawdzam, tym razem tego nie zrobiłam, otwarłam i dałam małej:-( mam nadzieję, ze nic jej nie będzie-głupia pipa w aptece, a ja jeszcze głupsza:-( ja wiem, że człowiek się myli, ale w aptece chyba bardziej powinni uważać-a gdyby to było lekarstwo dla maluszka albo starszej osoby, która źle widzi i się nie zorientuje, ze coś jest nie tak? w dodatku kupiłam 2 puszki!!! idę tam dzisiaj i powiem, co myślę i żeby uważali bardziej, co robią!!!
Jasia mam nadzieję, ze przepuklinka jednak zniknie i nie będzie potrzebny zabieg, a co do M- stary temat, szkoda gadać:-)
anetka no przydałby mi się taki prezencik, bo sztućce mam same psiochy beznadziejne, właśnie wczoraj mówiłam, ze muszę zakupić:-)
co do figury, to ja już wchodzę w swoje rzeczy sprzed ciąży- sa bardziej opięte, ale ok-pewnie się skurczyły:-D przymierzam się do robienia brzuszków, ale leń w doopie mi przeszkadza:-) po porodzie sn chyba mogę juz cwiczyć?

Ello witam jako zombie

ewelad oby twoje prognozy sie sprawdzily, ale znajac mojego synka to dobrze jak ten plecak wytrzyma do konca roku. Na brzuszki za wczesnie jeszcze.

aneta jakos przepadly nam i oliwia i butterfly i misslena, rece pelne roboty maja pewnie i mam nadzieje ze pozytywnej
udanych zakupow zycze

tiffi jak czytam twoje posty to momentami odnosze wrazenie ze od zakupow internetowych to ty sie chyba uzalezniasz powoli ;-) zartuje nam niedaleko otworzyli nowy sklep bylismy zobaczyc co to i okazalo sie ze mozna zamowic przez internet i ci przywioza a to spozywczy i nie specjalnie nawet drogi a dowoz chyba tez nei bo chca 10 zeta za to wiec bajka, w ogole nie bede musiala wychodzic z domu :-D

Nie spalam w nocy raz ciezko bo chora dwa maly tez nie mogl o 2 pobudka i do 4,30 zabawy karmienie sranie odbijanie przxewijanie i tak w kolko a i tak gufno dalo :-( w koncu padl i ja tez ale nie na dlugo o 6 regularnie jak w wojsku pobudka :-( o 7 sciagnelam m z wyrka ze sie przespie z godzinke bo mlody nakarmiony i przewiniety i niech go tatus pozabawia troche. i doopa bo pobawil 10 min i zniknal, zapomnialam ze dzis do us mial jechac przed praca :baffled: :zawstydzona/y: Teraz maly spi ale i tak na raty i co chwile wstaje kwekac i zastanawiam sie czy moze to byc juz po jednej tabletce tego wczorajszego swinstwa :eek: w moich jelitach taka rewolucja jakby ktos remont generalny mlotem pneumatycznym robil :baffled:
Dzis dzien po haslem pranie oj uzbieralo sie troszke nawet wiec beda dodatkowe zajecia dzis. M rano mi mowi ze bielizna mu sie konczy, wiec odpowiadam ze wisi na strychu niech sobie przyniesie i zdziwiony ze nie przynioslam poprzedneigo prania jeszcze, nie mialam kiedy bo jak juz moge doopsko usadzic to przed BB ;-) a nie mazy mi sie wtedy latanie po schodach w gore i w dol a jeszcze jak sa upaly to na strychu piekarnik szatanski sie robi.
Tez wchodze w rzeczy sprzed ciazy ale nie wszystkie niestety spodnie na razie musze odpuscic, ale jestem jeszcze na + wiec dam rade jakos pewnie kiedys, pas wyszczuplajacy jednak jest fajna sprawa na prawde ubywa kilka ladnych centymetrow jak sie w niego wbije ;-)
Pocieszylyscie mnie troche z tym plecakiem, oby Mati tez sie cieszyl dzis powinien dostac paczke.

Milego dzionka wszystkim

chyba za dlugo pisze bo Maksiu zaczyna stekac ;-)

czesc dziewczynki,szykuje sie własnie do ginki pierwsza wizyta -ciekawe jakie rewelacje usłysze
ashika no widzisz ja jestem zakrecona jak słoik po ogórach jak nie doczytam to zmysle,a o płynie faktycznie go mogło wysypac,plecak zarypisty ale cena tez daje po gałach
tifi ja uzywam dzidzus sensitive i sa fajne a pieluchy wczoraj ogladałam w carefour 180 szt za 74 zł o ile dobrze pamietam pampersy jumbo pack ,co do plastrów to jakupowałam w aptece za 15zł,jesli chodzi owielkosc pieluszek to samazauwazysz jak sie beda ciasniej zapinac i jak mała nasika to beda jakby przymałe to znak kochana na zmiane na wieksze ja juz uzywam od 5 do 9 bo moj klocek prawie szesc kilo
cdn

tiffi Szkoda, że nie mam rosmana koło siebie. Nic, będę Ciebie sondowała o ceny pieluch;-) My też jesteśmy na 1, na większe przejdziemy jak Mała będzie miała pod 4 kg. A to mleko w płynie można podawać w temperaturze pokojowej, a można lekko podgrzać. My mamy zwykłego bebilona, zielone pudełko.
Chociaż ostatnio już nie dostaje, bo jak ściągam mleko, to na awaryjne momenty dostaje mamę z butelki. Ostatnio się bardzo zdziwiła, bo butelka, ale mleko mamy i karmił tata. Żebyście jej minę widziały:-D

Mała znowu dziś ładnie pospała od 23 do 5, od 4 próbowała się obudzić, ale zdecydowanie oczy nie chciały jej się rozkleić. Ale jak się pięknie uśmiechała:-) Ja głupia zamiast korzystać i spać, to się w nią godzinami wpatruję. Ściągnęłam mleko z jednego cycka - 95ml!! Mała jak pije, to muszę podkładać pod główkę kilka razy złożoną tetrę, bo tak się mleko leje, że łóżko mi zalewa :-D

Witam:-)
Przepraszam za tak dluga nieobecnosc. Dziewczynki super zniosly wycinanie 3 migdalka. Bocznych nie mialy przycinanych. W piatek wieczorem byly juz w domu. We wtorek byla polozna i stwierdzila ze mala ma skaze bialkowa(a ja myslalam ze to tradzik niemowlecy). Dzis na 11.30 idziemy do pediatry zobaczymy co ona powie. Kinga jest cala wysypana na policzkach, glowie uszkach i szyjce. Wyglada to jak kaszaka a na tym czerwone place. Jak sie denerwuje to wtedy jeszcze wiecej ma tych czerwonych placów. Boje sie ze pani doktor powie ze trzeba mala od cyca odstawic:-(a tak bardzo tego nie chce. Kupy tez czasami rozbi zolto-zielone, takie ze sie zastanawiam jaki to kolor:eek: i strasznie, smierdzaceWczoraj bylam z niunia na pobiorze krwi. Byla bardzo dzielna:-)Musialam jej skontrolowac TSH bo moj endokrynolog kazal. Ja tez od razu mialam pobierana krew. Kontrola morfologii, i hormonow tarczycowych. Zobaczymy czy anemii juz nie mam.

mammi ja z moimi dziewczynami bylam dwa razy w sanatorium w Rabce:-) Bardzo ładne miejsce i spokojne.

jedyneczka moje tez juz mialy wycinany raz ten trzeci migdalek-trzy lata temu ale odrosl

tweenie moja mala na poczatku nie odbijala po kazdym jedzeniu. Nie umiala, z wiekiem sie nauczyla:-) Widze ze nie tylko ja nazekam na moja obecna figure:-D

tiffi ja tez uwazam ze dziadkowie powinni sie w komplecie zjawic na chrzcinach wnuczki

Ashika calkowicie sie z toba zgadzam na temat jak wygladaja i jaka funkcje spelniaja staniki do karmienia. Niech Ci ten bol gardla jak najszybciej minie:tak: Ja mam 7 porcji na razie zamrozone w buteleczkach do mrozenia pokarmu i specjalnych woreczkach. Pokarm sciagałam po karmieniu przez 7-10 minut. Najlepiej mi to wychodziło w nocy i nad ranem.

ewelad usmialam sie jak przeczytalam co napisalas na temat swojego mleka-udana jestes:-)

agatha61 wspolczuje. Mam nadzieje ze nie bedziesz musiala odstawiac malej

louise widze ze znowu dlugie posty wrocily:-)

aneta-h ja tez bede szczebic zwyklymi szczepionkami. Spoznione zyczenia z okazji rocznicy sle.:-)

atabe co za ........ z tej pielegniarki:wściekła/y:

Dobra lece bo glodomorek sie obudzil. Reszte nadrobie pozniej

Ostatnia edycja:
witajcie laseczki :)
Na urlopie było fajnie,wypoczeliśmy ,mała była brdzo grzeczna przez te 10 dni-duzo spała :)chodzilismy na spacerki często -odwiedzili nas parę razy znajomi i jakoś czas zleciał.
Teraz mam tyle prania,ze masakra....
Stęskniłam się za wami jak nie wiem,teraz już będe na bieżąco
No własnie czy ktos wie co z Oliwią?urodziła już??
Tweenie super,że laktacja się rozkręciła-95ml to super wynik!!!

Witam serdecznie!!
Wczoraj deszcz dzisiaj zloneczko za kne ale ta pogoda dziwna jest strasznie!!
Mala spi wiec mam chwile a mlody z kuzynka sie bawi wiec chwila spokoju.
Madzik ciesze sie ze odpoczelas i mala grzeczna byla my planujemy we wrzesniu nad morze jechac odpoczac.
tweenie gratuluje 95ml łał a mowiłam zero stresu i placzu a bedzie git:-)
tiffi ja tez jestem na 1 bylam na 2 ale zdecydowanie okazaly sie za duze bo kupsztole bokiem wypadaly jak zrobila tak wiec na 1 przeszlam. Wiem ze ostatnio byly po 42 z groszem w carrfurze ale czy jest jeszcze ta promocja nie wiem. na necie sa gazetki z tesco carfura i auchana i zerkam i szukam gdzie sa tansze pieluchy.
A chusteczki uzywam pampersa chcialam kupi 6 paczek za 23 ale niestety nie zdarzylam a schodza jak cholera ale tak jest na poczatku pozniej coraz mniej.
Ashika super plecaczek ale zobacz jak zszedl ile jest jeszcze dostepnych wiec nie tylko twoj m ma bzika :-D
Joasia B to co ty jesz ze twoja mala tak przybera na wadze co??

Nie moge znalezdz ktora to pisala o tej skazie ale skoro ma skaze to czy musisz odrazu odstawic od cyca moze zmiana diety wystarczy???

Jak juz sie tak chwalicie to i ja moge powiedziec ze wchodze w swoje spodnie z przed ciazy ale tez boczki i brzusze wyplywaja musze kupic pas ale w tym moim miescie to nie mozna znalezdz a na necie troche sie boje czy bedzie pasowac

No nic uciekam bo gosci zaraz bede miec papa milego dnia

reklama
kacperek też bym chciała ten pas, ale że ja po cesarce, więc mi nie pozwolili, a nawet zabronili. Na wizycie po 6 tyg gin ma zadecydować, czy już mogę

Do góry